Puheenaihe

Yli puolet suomalaisista suhtautuu euroon myönteisesti – kannatus kasvaa tulotason mukana

Timo Mustalampi

Suomalaisista 60 prosenttia suhtautuu myönteisesti yhteisvaluutta euroon. Tieto selviää Elinkeinoelämän valtuuskunta EVA:n kyselytutkimuksesta.

– Suhtautuminen euroon ja Suomen EMU-jäsenyyteen on myönteisempää kuin koskaan aiemmin. Myönteinen suhtautuminen euroon on vahvistunut ja kielteinen vastaavasti vähentynyt kolmena mittauskertana peräkkäin, kertoo tutkimuspäällikkö Ilkka Haavisto EVA:sta.

Kyselytutkimuksen aineisto on painotettu edustamaan väestöä iän, sukupuolen, asuinalueen, koulutuksen, ammatin tai aseman, toimialan ja puoluekannatuksen mukaan. Euroon myönteisesti suhtautuvat ovat enemmistönä useimmissa väestöryhmissä.

– Miehet suhtautuvat euroon naisia myönteisemmin. Euron kannatus kasvaa koulutustason ja tulotason kasvaessa, Haavisto kertoo.

SDP:n ja vasemmistoliiton äänestäjien suhtautuminen euroon on selvästi myönteisempää kuin aiemmin. Perussuomalaisten ja kristillisdemokraattien äänestäjät suhtautuvat euroon kriittisimmin.

– Molemmissa ryhmissä euroon myönteisesti ja neutraalisti suhtautuvat muodostavat kuitenkin yhdessä enemmistön, Haavisto sanoo.

Tiedot kerättiin tammi–helmikuussa 2059 henkilöltä. Vastaajat edustavat koko maan 18–70-vuotiasta väestöä.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Kommentit (3)

Kommentit

Missä tämäkin tutkimus nyt

Missä tämäkin tutkimus nyt tehty, varmaan Espoon Kauniaisissa ja kruunuhaassa, varakkaiden ihmisten omaisuuden arvo on kuusinkertaistunut lähes heti kun euroon mentiin, näin kiinteistöjen arvo nousi mutta, ei todellakaan pidä tämä tutkimus paikkaansa, jokainen jonka kanssa tästä puhunut niin on sitä mieltä että, suurin virhe oli meidät euro valuuttaan liittää.

Markka-ajasta on kyllä

Markka-ajasta on kyllä päällimmäisenä jäänyt mieleen 15 % asuntolainan korot.

Niin,ja devalvaatiot.Mikä on

Niin,ja devalvaatiot.Mikä on sitten parempi,vakaa kurssi vai poliitikkojen manipuloimat kurssit?Tähän ovat vain ekonomistit ja elinkeinoelämä päteviä vastaamaan.Galluppi-ihmiset näkevät eurossa vain matkavaluutan mukavuus.AY-liike näyttää nykyään kallistuneen vakaan valuutan puolelle.Kansanedustajat eivät ymmarrä asiasta mitään.

Etusivulla nyt

Uusimmat: Puheenaihe

Luetuimmat paikalliset

Uusimmat

Luetuimmat