Puheenaihe

IS: Lastenpsykiatri Jari Sinkkosen 4 lausetta, jotka jokaisen lapsen pitäisi kuulla vanhemmiltaan

Lastenpsykiatri Jari Sinkkonen.

Petteri Kitti

Kaikki lapset tarvitsevat ihailua ja möyhentämistä, sanoo lastenpsykiatri Jari Sinkkonen. IS:n mukaan hän neuvoo sanomaan lapselle ainakin nämä lauseet.

1. ”Oletpa suloinen.”

– Lapsen ulkoista olemusta saa ja pitää ihastella. Sanoja tärkeämpää on katse. Lapsen on nähtävä vanhempiensa katseesta, että he ovat täysin lumoutuneita, suorastaan onnen uuvuttamia siitä, että ovat saaneet lapsekseen juuri hänet, kertoo Sinkkonen Ilta-Sanomien artikkelissa.

2. ”Tule kainaloon.”

– Lasta pitää möyhentää, rutistella, roikottaa ja pyytää kainaloon. Lapsi tarvitsee hellää riepottelua joka iässä, vaikka ei osaisi pyytää sitä, Sinkkonen jatkaa Ilta-Sanomien mukaan.

3. ”Mitä puuhasit tänään päiväkodissa - Miten meni koulupäivä?”

– Vanhempien tehtävä on jatkaa sitkeästi rupattelua, kysyä vähän lisää ja sitten vielä lisää. Tärkeintä on, että vanhemmat näyttävät lapselleen, että ovat hänestä loputtoman kiinnostuneita, neuvoo Sinkkonen IS:ssa.

4. ”Mitä haluaisit tehdä seuraavalla lomalla?”

– Kysyminen ei tarkoita, että luovuttaisit lapselle vastuun ja päätäntävallan. Se tarkoittaa vain, että arvostat hänen ajatuksiaan, toteaa Jari Sinkkonen IS:lle.

Ilta-Sanomien juttu on täällä.

Alkuperäinen Kodin Kuvalehden juttu, joka on julkaistu menaiset.fi -sivustolla on täällä.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Kommentit (17)

Kommentit

Pätee myös aikuisiin.

Pätee myös aikuisiin.

Mitä puuhasit tänään

Mitä puuhasit tänään päiväkodissa? Aikuisen pitää osata olla aikuinen, ja elää aikuisen roolissa. Ne prinsessa- ja supermiesleikit jää sinne päiväkotiin. Lapsen maailma vinksahtaa pahasti, jos lapsen pitää olla perheen ainoa aikuinen.

Olen samaa mieltä, että

Olen samaa mieltä, että aikuisten kuuluisi toimia kuten aikuisten tulee. Mutta valitettavan usein nuo prinsessa- ja supersankarileikit jatkuvat työ- ja muutenkin aikuiselämässä. Muistanpa myös kuinka aikoinaan työelämässä I(C)T-alalla vertailimme menoja lastentarhan ja työpaikan välillä. En voinut olla ihmettelemättä kuinka vaikeaa annettujen ohjeiden noudattaminen aikuisille oli kun jo tarhassa osataan mennä syömään, leikkimään, päikkäreille j.n.e. hoitotädin ohjeiden mukaan. Monelle kuitenkin töiden tekeminen ohjeiden mukaan oli, ja lienee edelleenkin, ylivoimaista.

Ei päde ISIS - vaimoihin.

Ei päde ISIS - vaimoihin. Kehuminen ja palkitseminen, lomatoivomukset. Kurkunleikkaamisten, käsien katkomiset, seksiorjien hyväksyminen, lapsien opettaminen tappamaan, Vääräuskoisten tappaminen, orjien pakottaminen taistelemaan keskenään , elävältä häkkiin polttaminen , kuoliaaksi kivittäminen . Näihin ei kehuminen päde.

Toistaiseksi ei ole

Toistaiseksi ei ole kirjoitettu artikkelia, johon Hanki ei olisi löytänyt ISIS-vaimo-näkökulmaa.

Arvasin, että taas joku

Arvasin, että taas joku käsittää tahallaan väärin lauseen "pätee myös aikuisiin". "Sanoja tärkeämpi on katse". Katse kertoo hyväksyntäsi, ihailusi, rakkautesi. "Lapsi tarvitsee hellää riepottelua joka iässä." Aikuinenkin on jonkun lapsi hellyyden kaipuunsa kanssa. "Miten meni päiväsi töissä tänään?" On tärkeää näyttää kumppanillesi kiinnostuksesi myös hänen töistään. "Mitä haluaisit tehdä ensi kesänä?" Toisen mielipidettä kunnioittaen, yhdessä tuumaten, mahdollisesti kompromissien kautta suunnitelmat usein selviävät. Näin lapsenne toivottavasti aikuisena toimivat. Miten voi yksinkertaisesta asiasta tehdä niin vaikean?

Jos aikuiset käyttävät kaiken

Jos aikuiset käyttävät kaiken perheelle varatun ajan toisilleen, parisuhteelleen ja pää kallellaan lepertelyyn, niin ei kannata siihen väliin sitten lapsia hankkia. Jäävät sivuun, ovat turhia, ja ymmärtävät hyvin pienenä, että "kulta rakas" lausetta karjuva äiti/isä ei tarkoita mitä sanoo. Näin useasti vaikka kaupassa "kulta rakas sä et koske siihen!!!". "Kulta rakas sä tulet nyt tänne!!!". Ja totteleeko kultarakas, ei ei tottele. Mitään suhdetta ei ole päässyt äitiin/isään kehittymään.

Näkökulma ISIS vaimoihin

Näkökulma ISIS vaimoihin tulee niin kauan kuin päivittäin tapaa ISIS - kaapuihin pukeutuvia Kalifaatin jäseniltä näyttäviä olentoja joilla näkyvissä silmäreiät.

Ajamallesi asialle olisi

Ajamallesi asialle olisi kuitenkin enemmän eduksi jos kommentoisit vain niitä artikkeleita joissa puhutaan ISIS-vaimoista tai edes maahanmuuttajista. Nyt kirjoittelustasi saa sen kuvan että olisit vähän vinksahtanut, eikä sellaisilla mielipiteillä ole paljon painoa.

Missä tapaat "olentoja joilla

Missä tapaat "olentoja joilla näkyvissä silmäreiät"? Tuntuu aikalailla unikuvilta tai harhoilta. Jutteletteko pitkäänkin? Millä kielellä?

Espoossa päivittäin , tapaa

Espoossa päivittäin , tapaa olentoja joilla näkyvissä silmäreiät. Muuten olennolla on musta kaapu peittämässä kaiken kehosta, hiuksista, kasvoista, kesistä, jaloista. Tiedoksi: Nämä asut , musliminaisten käyttämät asut joissa ihmistä ei voi mitenkään tunnistaa yleisillä paikoilla , ovat kiellettyjä lailla seuraavissa maissa: Tanska, Hollanti, Ranska, Belgia ... Perusteluina mm. Länsimaihin soveltumaton naista alentava ja turvallisuusriski. Edustaa ISIS Kalifaatin arvoja . Nainen on käyttötavaraa . Muslimimiehille.Nämä mustakaapuiset shoppailevat yhteiskunnan laskuun, sikiävät ja oleskelevat vailla omia työ- ansioita . Suomalainen veronmaksaja ei saa ilmaista terveydenhuoltoa, asuntoa, ympärileikkauksia ,tulkkeja . Näille Islamin uskon maista tuleville löytyy kannattajia Suomalaisten joukosta. Koska Suomalainen on hyväuskoinen hölmö, kuten Venäläiset sanovat. Haluavat ISIS terroristeillekin kaikkea hyvää, asunnon , Kelan toimeentulon . Nyt puhutaan ettei terveydenhuoltomaksut jakaudu tasavertaisesti, toiset maksaa toiset ei. Kaapunaiset eivät maksa mistään mitään.Itse. Vuosaaressa jihadistiverkosto , Totta eikä tarua. Ota selvää mitä Supo ja terrorismin tutkijat sanovat, ennenkuin rupeat haukkumaan . Taidat olla itsekin muslimi?? Rouva Ränni?

Missä maailmassa rouva Ränni

Missä maailmassa rouva Ränni elää kun ei tiedä burkhaan pukeutuvista ? Espoon väestöstä puolet vieraskielisiä v. 2030 .luulisi rännin nähneen burkhaan pukeutuneita.En ota kantaa Rännin myalimmtönteisyyteen.

Siis en ota kantaa Rännin

Siis en ota kantaa Rännin muslimimyönteisyyteen olen allekirjoittanut kansalaisaloitteet joissa halutaan evätä teroristeilta pääsy takaisin Suomeen julmilta terroristiretkiltään joilla ovat tappaneet, kiduttaneet , raiskanneet orjiaan ja vääräuskoisia. Leikanneet kristityiltä seksiorjiltaan munasarjat ym. Ränni ei tietenkään tiedä näistä yhtään mitään vaan pitää " unikuvina,"uskoo tietysti ISIS - Sannojen valheet. Ovathan he ihmisiä.

Siis en ota kantaa Rännin

Siis en ota kantaa Rännin muslimimyönteisyyteen olen allekirjoittanut kansalaisaloitteet joissa halutaan evätä teroristeilta pääsy takaisin Suomeen julmilta terroristiretkiltään joilla ovat tappaneet, kiduttaneet , raiskanneet orjiaan ja vääräuskoisia. Leikanneet kristityiltä seksiorjiltaan munasarjat ym. Ränni ei tietenkään tiedä näistä yhtään mitään vaan pitää " unikuvina,"uskoo tietysti ISIS - Sannojen valheet. Ovathan he ihmisiä.

Kelan rahoille on parempaa

Kelan rahoille on parempaa käyttöä kuin kaapunaisten lorviminen .Esimerkiksi Suomen itsenäisyyden puolesta taistelleet ja työtä tehneet vanhukset jotka eivät ole oleskelleet työikäisinä yhteiskunnan tuilla ilmaisen terveydenhuollon piirissä kuten kaapunaiset.Ihmisiä he kuitenkin ovat.

Tänään viimeksi mustaan

Tänään viimeksi mustaan pukuun jossa vain silmäreiät näkyvissä kulkeva olento ostoksilla muotivaatekaupassa.Kysyin onko tyyppi jihadisti, vastasi olevansa muslimi.Suomeksi.Toiste en kyseiseen kauppaan rahoja vie.En asioi kaupoissa joissa saa liikkua kummituksia .Kummitusasuissa jotka suurimmassa osaa Eurooppaa lailla kiellettyjä.En sopeuta itseäni muslimien valtakuntaan. Elävät kuitenkin yhteiskunnan varoilla, voin noudattaa arvojani koska en itse saa kaikkea ilmaiseksi.

Mihin kaiken peittävä muslimi

Mihin kaiken peittävä muslimi nainen jolla kaikki mustalla kankaalla peitettynä hiuksia myöten tarvitsee muotivaatekaupan vaatteita,? Ja kuka maksaa laskut? Työssä eivät käy.Onko piilomuslimi joka haluaa ilmaisen elintason ja erikoispalvelut?

Etusivulla nyt

Uusimmat: Puheenaihe

Luetuimmat paikalliset

Uusimmat

Luetuimmat