Puheenaihe

Panimoala: Lonkeron myynti putosi alkuvuonna lähes 12 % – näin kävi oluelle

Lonkeroiden myynti putosi alkuvuonna, kertoo Panimo- ja virvoitusjuomateollisuusliitto.

Pekka Ruissalo

Oluiden, siiderien ja long drink -juomien myynti väheni alkuvuonna verrattuna vuodentakaiseen. Panimo- ja virvoitusjuomateollisuusliiton lukujen mukaan alkoholia sisältäviä oluita, siidereitä ja lonkeroita myytiin tämän vuoden tammi-maaliskuussa kaikkiaan noin 88,5 miljoonaa litraa.

Liiton lukujen mukaan myynti putosi viime vuoden tammi-maaliskuuhun verrattuna 5,2 miljoonaa litraa eli reilut viisi prosenttia.

Suhteellisesti eniten putosi lonkeroiden myynti, joka väheni 1,2 miljoonaa litraa eli 11,8 prosenttia vuodentakaisesta. Lonkeroita myytiin tammi-maaliskuussa yhdeksän miljoonaa litraa.

Toiseksi eniten putosi siiderien myynti, joka väheni 300 000 litraa eli 6,8 prosenttia. Siidereitä myytiin tammi-maaliskuussa 4,6 miljoonaa litraa.

Oluita myytiin 74,9 miljoonaa litraa. Edellisvuodesta oluiden myynti väheni 3,7 miljoonaa litraa eli 4,7 prosenttia. Mietojen oluiden myynti kuitenkin kasvoi liiton mukaan tammi-maaliskuussa reilut 25 prosenttia.

Myös kivennäisvesien ja virvoitusjuomien myynti kasvoi tammi-maaliskuussa verrattuna vuodentakaiseen.

Panimo- ja virvoitusjuomateollisuusliiton luvut perustuvat sen jäsenyritysten Hartwallin, Momentin Groupin, Olvin, Red Bullin, Saimaa Brewing Companyn ja Sinebrychoffin myyntitilastoihin.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Lisää aiheesta

Lonkeron myynti viisinkertaistui ja viina virtasi hinnankorotuksista huolimatta – THL: "Ilman uutta lakia olisimme odottaneet kulutuksen selvästi vähenevän"27.2.2019 15.51

Kommentit (4)

Kommentit

Mitä THL:n asiantuntijat

Mitä THL:n asiantuntijat sanovat tähän? Eikö alkoholin kulutuksen pitänyt kasvaa dramaattisesti?

Kyllä THL vielä todistaa

Kyllä THL vielä todistaa tilastot vääriksi. Väärin tutkittu. Musta on valkoista kun oikein tarkkaan katsoo.

THL on temppuillut ja

THL on temppuillut ja tiedottanut vain kauppojen myynnistä. Tokihan kaupoissa lonkeron myynti moninkertaistui, koska ennen kunnon lonkeroa ei kaupoista saanut (vain alkosta). Kas kun eivät kertoneet 1000-kertaistuneen, vaikka oikea suhde tietty ääretön kun nollasta aloitetaan. Alkoissahan myynti väheni reilusti ja siinä vertailuluku ei ole nolla.

Taas kerran nähtiin miten

Taas kerran nähtiin miten Puska kertoi paatoksella omasta ennusteesta miten alkoholin käyttö tulee kasvamaan ja tuhoaan maan. Mikä selittää sen, että poliitikot ovat omasta mielestään aina ennusteissa oikeassa ja loppupelissä väärässä. En keksi muuta kuin suunnaton tyhmyys.

Etusivulla nyt

Uusimmat: Puheenaihe

Luetuimmat paikalliset

Uusimmat

Luetuimmat

AutonOsat24.Fi