Puheenaihe

Burger Kingin, McDonald'sin, Hesen ja patonkiketjujen suosikit Kuluttajan vertailussa – yllättävä tulos terveellisyydestä

McVeganin resepti on kehitetty Suomessa, kyseessä on 100-prosenttisesti kasvipohjainen hampurilainen.

McDonald's

Kuluttaja-lehden vertailu suurten pikaruokaketjujen tuotteista osoittaa, että pikaruoka on mainettaan parempaa. 

Etenkin kasvisannokset ovat vertailun mukaan kelpo ruokaa. Niissä on yleensä enemmän kuitua ja vähemmän kaloreita kuin liha-aterioissa. Vertailun kevyin hampurilainen oli McDonald’sin uutuus McVegan.

Kuluttaja vertasi viiden pikaruokaketjun suosikkihampurilaisia ja täytettyjä patonkeja. Mukana olivat McDonald's, Burger King, Hesburger sekä Picnic- ja Subway-ketjut.

Vertailu paljasti, että aina kasvisvaihtoehto ei ole kaloreiltaan kevyt. Picnicin tomaatti-guacamolepatonki on tuhdimpi kuin McDonald'sin Big Mac. Tomaatti-guacamolepatongissa oli myös vertailun eniten hiilihydraatteja.

Eniten kaloreita oli Burger Kingin juusto-Whopperissa, ja rasvaisin oli Hesen Kerroshampurilainen.

Eniten kuituja löytyi puolestaan Hesburgerin Kaura-härkäpapuhampurilaisesta. Patongeista kuitupitoisin oli Subwayn vegaanipatonki.

Terveyden ja hyvinvoinnin laitoksen THL:n asiantuntijan mukaan pikaruuan terveellisyys riippuu pitkälti siitä, mitä kastikkeita ja lisukkeita kassalla valitsee. 

Esimerkiksi Subwayssa loraus kastiketta voi tuplata annoksen rasvan määrän tai tehdä siitä yhtä sokerisen kuin jäätelötuutista.

Rasvan laatu oli sen sijaan vertailun tuotteissa yllättävän hyvä. 

Suolaa annoksissa oli usein liikaa.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Lisää aiheesta

Suomen burgeriravintolat saavat haasteen professorilta – "Sellainen ketju olisi rohkea"15.3.2018 06.30

Kommentit (8)

Kommentit

McVegan näyttää hyvältä, jos

McVegan näyttää hyvältä, jos kuitenkin jättää noi pullaviipaleet pois.

Tärkein jäi puuttumaan. Jos

Tärkein jäi puuttumaan. Jos jonkun näistä mainituista syö 1-2 kertaa kuussa, niin ei se mitään. Jokapäiväiseksi ravinnoksi ne eivät käy. Eikä päälle kannata vetää 1,5 litran limua, tai ylipäätään limua ollenkaan. Myös jäätelöiden kastikkeet ovat varsinaisia kaloripommeja.

>1-2 kertaa kuussa

>1-2 kertaa kuussa 3. kerralla taivas tippuu niskaan >Jokapäiväiseksi ravinnoksi ne eivät käy Unohdit sanoa, että sinulle. Jokainen tekee elämänvalintansa itse. joku saa tyydytyksensä pyrkimällä olemaan thl-tyyliin mahdollisimman efektiivinen biomoottori. jollekin toiselle vaikkapa ruokanautinnot ovat tärkeämpiä kuin 'kaloripommien' ja tuikitavallisten virvoitusjuomien välttely.

Olet oikeassa. Eikä tuossa

Olet oikeassa. Eikä tuossa kaikki. Natsi-THL itse juoksee eri totuuksien perässä ja suosittelee ties mitä. Ihmeellistä dissausta pikaruokaa kohtaan, asennevammaisuutta.

Mitäs sitten vaikka olisi

Mitäs sitten vaikka olisi minkälaisia arvoja? Jokainen ihminen tekee valinnan syökö itse Bodypositiven mukaisesti sairaanloisen lihavaksi ja monisairaaksi vai onko normaali vartaloinen ja suht terve.

Kaloreita tietenkin on.

Kaloreita tietenkin on. Varsinlin ranskalaisissa. mutta eihän kukaan mene hampurilaisia syömään jos haluaa syödä terveellisesti ja laihtua. Syödään jos mieli tekee ja annetaan kaloreiden tulla purilaisten mukana. Itse olen viettänyt nuoruuteni City käytävän carrolsissa eikä siitä ole jäänyt traumoja eikä ole menettänyt omaa- tai mielenterveyttäni vaikka syön edelleen hampurilaisia kun mieli tekee pari kertaa viikossa.

Kuka väittää, että

Kuka väittää, että hampurilaisten syömisestä tulee mielenterveysongelmia? Sinä. Mutta jos vetää itsensä "amerikanläskiksi" syömällä monta roskaruoka-ateriaa päivittäin, niin sitten voisi jo huolehtia hoitokustannuksistakin itse.

Ruoka ei ole roskaa ,

Ruoka ei ole roskaa , propagandasta huolimatta.

Etusivulla nyt

Uusimmat: Puheenaihe

Luetuimmat paikalliset

Uusimmat

Luetuimmat