Riittävästi etäisyyttä

Tulisipa kesä ja kärpäset, niin sinäkin saisit ystäviä. Tätä kulunutta vitsiä hyvän ystäväni vaimo on viime aikoina hokenut ystävälleni kiusallisen sitkeästi.

Ystäväni vaimolla on pinttynyt käsitys, jonka mukaan miehet eivät tee kesällä muuta kuin makaavat sohvalla tai mökkilaiturilla ja haisevat. Joko oluelta tai hieltä. Tai molemmilta.

Kesä ja varsinkin kesäloma ovat monessa parisuhteessa räjähdysherkkää aikaa. Jos toisen naamaa joutuu katsomaan neljä, viisi viikkoa aamusta iltaan, alkaa vaimon alahuuli pikku hiljaa väpättää ja miehelle tulee itsetuhoisia ajatuksia.

Tosiasia on, että yhteinen kesäloma on ollut viimeinen naula monen avioparin pitkän yhteiselon arkkuun.

Tästä syystä hyvä ystäväni kertoo tänäkin vuonna tehneensä kaikkensa saadakseen kesälomansa natsaamaan sopivasti yhteen vaimonsa loman kanssa.

Sopivasti eri aikaan siis.

Ystäväni kaltainen raavas mies kaipaa mökille, mutta hänen vaimonsa mielestä mökki on pöpelikössä, jossa on liikaa hyttysiä ja liian vähän shoppailumahdollisuuksia. Lähin kauppa on 25 kilometrin päässä.

Hygieniapuoli on mökillä vaimon mielestä surkea – tai oikeastaan astetta heikompi – vaikka järvi on ihan rannassa, saippua keksitty ja sauna lämpiää joka ilta.

Mökillä ei ole mitään tekemistä. Huussissa on ötököitä. Vesi maistuu oudolta. Ruoka on huonoa, vaikka ystäväni on valmis tekemään uusista perunoista ja makkarasta mitä herkullisimpia variaatioita.

Toki pariskunnan lomat voivat olla samaankin aikaan, kunhan etäisyyttä on riittävästi. Ystäväni tapauksessa kolme tuhatta kilometriä on aika passeli välimatka.

Ystäväni vaimo lähtee tänäkin kesänä etelän aurinkoon rasvaamaan itseään ja mittaamaan, onko kiusallisia vuosirenkaita tullut lisää. Arvosteluraatina ovat paikalliset manolitot, jotka valkoista lihaa nähdessään lipovat inhottavasti kielellään kalapuikkoviiksiään.

Ystäväni lähtee mökille ja ottaa kiikarit mukaan. Järvellä viihtyvää joutsenpariskuntaa on kiva tarkkailla. Laiturilla ilkosillaan jumppaava mökkinaapurin rouva tosin tulee välillä harmittavasti lintubongarin näkökenttään suoraan joutsenten eteen.

Aikaisempia kirjoituksia

Uusimmat mielipiteet