Matti Putkonen

Luxemburgin fatta

– Mää en enää kestä teitä ja muutan kotoa pois, on kuultu polvihousuista ulos kasvaneide pikkuisten kullanmurujen suista useissa huusholleissa. Riita on syntynyt perheensisäisten sääntöjen rikkomuksista ja valehtelusta kiinni jäämisestä.

Mistä rahat elämiseen ja asumiseen?

– Haloo seniilit! Fattalta tietenkin. Siis Fattalta eli sossulta eli sosiaalitoimistolta.

Tämä tauti on nyt levinnyt EU:ssa valtioiden tasolle. Kreikka, Irlanti ja Portugali ovat pitäneet EU:n säännöstöjä niin seniileinä, etteivät ole kokeneet tarpeelliseksi niitä noudattaa.

EU-perheen päänä toimiva komissio yrittää laittaa näitä EU-perheen hunsvotteja kuriin pehmeillä liberaalisilla kasvatusmetodeilla. Se johtaa vain samaan lopputulemaan kuin täällä koto-Suomessakin on johtanut. Hulttiot jatkavat kuin heitä eivät mitkään säännöt koskettaisi.

Kokoomuksen Jyrki Kataisen ja sosiaalidemokraattien Jutta Urpilaisen sixpack-perhe on antamassa valtakirjaa Suomen puolesta Luxemburgin fattan eli EU:n pysyvän vakausmekanismin perustamiseen. Kenen rahoilla? No tietenkin ne ovat sinun ja minun.

Kysyttiinkö sinulta tai minulta nyt? Ei tietenkään. Kysyttiin kuulemma 17.4.2011. Tosin ei vaalipäivää edeltäneinä kuukausina kerrottu, mihin meidän rahojamme tullaan tuhlaamaan ja miten paljon.

Nyt sitten tiedetään. EKP on ostanut noin 150 miljardilla eurolla Kreikan pankkien lainoja. Nyt niiden todellinen arvo on enää puolet. EKP:n kassaholvissa on toinen mokoma erä Portugalin ja Irlannin vastaavia papereita.

Ennen syyssateita sixpack-perheen äidille, ministeri Jutta Urpilaiselle, tulee 500-1000 miljoonan euron lasku EKP:n pääomittamisesta. Vastuullisena perheenäitinä Jutta maksaa ja leikkaa sosiaaliturvasta vastaavan summan. Onhan se Suomen edun mukaista, kun 80 prosenttia kansastakin on sitä mieltä.

Samassa laskupinossa on 20 miljardin Luxemburgin fattan sitoumuspaperi alekirjoitettavana.

– Maksetaan sinne ja leikataan meiltä, jotta ei elettäisi yli varojemme, huudahtaa vastuullisesti äiti-Jutta VM:n kasöörille.

– Paavo-poikamme, ole ylpeä isä Jyrkistä. Hän on keksinyt Suomen kovimman vientituotteen, eli veronmaksajien eurot Eurooppaan, todistaa aamupalalla äiti Jutta ja jatkaa:

– Äläkä Paavo sitten leiki sen oppositioperheen Timon kanssa. Saat vain vääriä ja sivistymättömiä Eurooppa-vaikutteita.

Näin auvoista on sitten sixpack -perheen olo.

Hyvää ja aurinkoista kesää lukijoille!

Matti Putkonen

Aikaisempia kirjoituksia

Uusimmat mielipiteet