Matti Putkonen

Pekkarisen kallis känni

– Me muutimme Suomen EU-linjan, hehkuttivat puheenjohtajat Jutta Urpilainen ja Jyrki Katainen ensimmäisen yhteisen yön jälkeen uuden hallituksen kihlajaisissa. Kihlaussalin ovea raapinut vonkamies ministeri Mauri Pekkarinen todisti kaksi sormea Jyväskyläläisen raittiusseura Reippaan jäsenkirjan päällä, että valetta ja suurta huijausta kaikki tyyni.

Varmuuden vakuudeksi lähes täysraitis Mauri lupasi juoda yhdeltä seisomalta pullollisen Koskenkorvaa, mikäli löytyy edes yksin uusi kohta Suomen linjassa Euron tukipakettiin.

Pekkarinen joutuu lupauksensa lunastamaan. Jutan ja Jyrkin kihlajaispaperista löytyy yksi kohta, jota edellinen Mari Kiviniemen hallitus ei ole esittänyt. Kihlapari lupasi toteuttaa kansallisesti yksipuoleisesti pankkiveron.

Näin ollen Pekkarisen känni tulee kalliiksi. Ei Maurille vaan kansalle. Me velalliset ja pankkitiskillä asioijat maksamme Urpilaisen ja Kataisen kihlajaisista 150 miljoonaa euro vuodessa. Mauri Pekkarinen saa jumalattoman jysärin lisäksi vähintään viikon mittaisen migreenin.

– Emme hyväksy kansainvälisen valuuttarahaston IMF:n johdolla Euroopassa toteutettavaa äärioikeistolaista talouspolitiikkaa, jyrisivät puheenjohtajat Jutta Urpilainen (SDP) ja Paavo Arhinmäki (Vas.) ennen vaaleja.

Nyt Kataisen kuusikon Eurooppa linjaukset on käsikirjoittanut juuri ennen vaalia pahiksena ollut IMF.

– Yksityistäkää teollisuutenne ja puolittakaa sosiaaliturvanne, on ollut ja on nytkin kansainvälisen valuuttarahaston IMF:n vaatimus kaikille kriisimaille.

Kuinka on mahdollista, että tästä kuukauden sisällä on pystytty leipomaan Urpilaiselle ja Arhinmäelle ainoa oikea Eurooppa politiikan vaihtoehto.

Helpostihan se kävi. Vaalin alus takki vain nurinpäin. Näin toimii ”vastuullinen” vaihtolämpöinen politiikka.

Ensi vappuna nähdään Hakaniemessä historiallinen marssi. Kärjessä kulkevat ministerit Urpilainen ja Arhinmäki kantaen banderollia, jossa kehotetaan:

– Yhtykää kakkien maailman broletaarit Suomen työväenluokan johdolla IMF:n tielle.

Seuraavassa ruodussa kantaa pääministeri Katainen kylttiä:

– Suomi maksaa. Rinnallaan marssii ministeri Walliin kyltissään: – Pappa betalar.

Wallinin selässä retkottaa RKP:n opinto- ja tukirahastojen reppu täynnä riihikuivia tonnin seteleitä Euron tukitoimien johdannaisina. Siinä sitä on Kuparisen konepajan asentajille ihmettelemistä.

Matti Putkonenex- viestintäpäällikkö

Matti Putkonen

Aikaisempia kirjoituksia

Uusimmat mielipiteet