Veli-Matti Kosonen

Kosonen: Hyvät ja huonot uutiset

Televisiosta tulee visailuohjelma, jossa kilpailijat keskustelevat humoristisesti viikon uutisaiheista. Pisteitä saa arvaamalla, onko uutinen Nelosen verkkosivustolla kyselyyn vastanneiden mielestä hyvä vai huono.

Oma tuntumani nykyiseen uutisointiin on se, että voiton vievät ne ikävistä asioista kertovat jutut, joista on huumori kaukana.

Meidän valtamediassamme ei juuri puhuta siitä, että kristinusko on tällä hetkellä maailman vainotuin uskonto! Erään YK:lle toimitetun raportin mukaan arviolta 200 miljoonaa kristittyä kokee nykyisin jonkinasteista vainoa: sanan- ja kokoontumisvapautta rajoitetaan, uskon tähden vangitaan ja surmataan.

Kiinasta tulee sekä huonoja että hyviä uutisia:

Maailma odottaa pelolla ja jännityksellä tarkempia tietoja siitä, mikä on Wuhanin kaupungista liikkeelle lähteneen koronaviruksen levinneisyys ja todellinen uhka.

Hyvä uutinen on se, että Kiinan ”maanalaiset” kristityt, joita on uskonsa tähden vainottu, vangittu ja kansalaisoikeuksiaan yhä enenevässä määrin rajoitettu, ovat nyt rohkaistuneet astumaan esiin riskeistä välittämättä.

Paikalliset pastorit uutisoivat, että Wuhanissa ja ympäristömaakunnissa kristityt ryhmät pukeutuvat kirkkaankeltaisiin paitoihin, joista heidät tunnistetaan Jeesukseen uskoviksi, ja liikkuvat kaduilla avoimesti palvelemassa viruksen tartuntaa ja kuolemaa pelkääviä. Kristillistä kirjallisuutta ja traktaatteja myös jaetaan.

Jopa jotkut aiemmin kristittyjä vainonneet viranomaiset ja poliisit ovat ottaneet avun ja evankeliumin sanoman vastaan estämättä tätä toimintaa!

Kiinan kielessä kriisiä kuvaava kirjoitusmerkki ”Weiji” koostuu kahdesta osasta, joista toinen merkitsee vaaraa ja toinen mahdollisuutta. Juuri mahdollisuutena tätä koronaviruskriisiä pitävät Kiinan kristityt, joiden keltaisen paidan ja ihon alla sykkii Jeesusta rakastava, lähimmäisiään uhrautuen palveleva ja kuolemaa pelkäämätön sydän.

Näin etenee evankeliumi – se tosihyvä uutinen – Kiinassa. Entä meillä?

Veli-Matti Kosonen

Aikaisempia kirjoituksia

Uusimmat mielipiteet