Catz Lappeenranta

Catzin kiri pysähtyi korirautaan – Peli-Karhut toistamiseen Suomen mestari

Kotkan Peli-Karhut on Naisten Korisliigan mestari. Helpolla se ei kuitenkaan mestaruutta uusinut, sillä pahimmillaan jo 12 pistettä perässä ollut Catz rynni lopussa miltei tasoihin. Lappeenrannan Urheilutalon viheliäiset korirenkaat pysäyttivät lopulta kissojen rynnistyksen vain kaksi sekuntia ennen loppua ja niin PeKalle finaalisarjan ratkaiseva voitto luvuin 73-71 (37-37).

Ottelu oli alusta alkaen erittäin vauhdikasta ja viihdyttävää pudotuspelikorista. Molemmat hyökkäsivät aktiivisesti korille ja sukka heilui molemmissa päissä. PeKan kolmoset upposivat hieman Catziä paremmin, mutta vastaavasti kissat viimeisteli kakkosia lähes joka puolelta. Catz johti peliä aina toisen neljänneksen puoleen väliin, kunnes Laura Lehtoranta vei vieraat ensimmäisen kerran johtoon. Neljänneksen loppu mentiin tasatahtia ja taukotilanne oli mahdollisimman jännittävästi tasan 37-37.

- Tänään pelattiin ensimmäinen puoliaika hyvin, mutta kokonaisuutena meillä ei ollut mikään hyvä heittopäivä, Mika Haakana sanoi lehdistötilaisuudessa. Levarit hävittiin lopulta ihan selvästi, vaikka tauolla oltiin tasatilanteessa.

Toisen puoliajan alussa Catz ajautui takaa-ajajan rooliin. PeKa haki aggressiivisemmin levypalloja ja napsi irtopallot itselleen hyvällä prosentilla. Hurjaan pudotuspelivireeseen päässeen Petra Noposen kovat korit pitivät kissojen toiveita yhä elossa, mutta vieraiden tähtisentteri Brittany Starlingin koreilla PeKa lähti silti viimeiselle kympille kahdeksan pisteen etumatkalta.

Kun aiemmin loppuottelusarjassa unten mailla pelannut Daniela Wallen nosti kaksi koria ja PeKan johdoksi jo 12 pistettä, saattoi moni luulla ottelun olevan jo ohi. Heittonsa kanssa tänään tuskaillut Valencia McFarland oli kuitenkin toista mieltä ja piiskasi kissat hurjaan loppukiriin. Se ei valitettavasti aivan riittänyt, sillä vaikka Lehtoranta epäonnistui viimeisten sekuntien toisessa vapaaheitossaan, ei Catz saanut enää punnerrettua peliä tasoihin.

Catzin parhaana palkittiin McFarland (10/4/6/5r). Noponen linkosi hurjat 18 pistettä ja otti 7 levypalloa, Lena Reshetkon viimeistellessä kylmän viileäsi niin ikään 18 pistettä, mutta otti kaksi levypalloa enemmän. Alaraajavammansa kanssa tuskaillut Aleighsa Welch nosti 13 pistettä, Roosa Kososen tehdessä pisteen vähemmän. PeKan paras oli Brooke McCarty (7/7/4/2r), vaikka omasta mielestäni tupla-tuplan tehnyt Starling (26/16/1) oli huomattavasti häntä dominoivampi.

- Meillä oli kokonaisuutena loistava kausi, meitä ei nimittäin syksyllä veikattu kovinkaan korkealle, Haakana summasi päättyneen kauden. Tilannehan voisi olla se, että olisimme olleet jo kolme viikkoa lomalla. Olen koko joukkueesta erittäin ylpeä, joten hirveän pettynyt en voi olla, vaikka luonnollisesti nyt harmittaakin.

Naisten Korisliiga on tältä erää ohi. Kiitos kaikille mukana olleille ikifaneille tai kertakävijöille, nähdään ensi syksynä uudistetulla Urheilutalolla. Lopuksi tietysti vielä onnittelut Peli-Karhuille, olette mestaruutenne ansainneet!

Kari Glödstaf
21.4.2019

Catz Lappeenranta

Aikaisempia kirjoituksia

Catz Lappeenranta

Catz on lappeenrantalainen nais- ja tyttökoripalloseura, joka on perustettu vuonna 1996. Seuran edustusjoukkue on pelannut Naisten Korisliigaa yhtäjaksoisesti kaudesta 2005–2006 lähtien. Lappeenrannan omat Kissat ovat voittaneet kuusi Naisten Korisliigan mestaruutta ja neljä hopeaa sekä kolme Suomen Cup-mestaruutta. Kaudella 2015–2016 Catz saavutti hopeaa Latvia-Viro Liigassa.

www.catz.fi

Uusimmat mielipiteet