Catz Lappeenranta

Catz hakee finaalitasoitusta, PeKa haluaa juhlia mestaruutta

Naisten Korisliigan loppuottelut jatkuvat huomenna Lappeenrannassa, kun kotkalainen Peli-Karhut saapuu kotijoukkue Catzin vieraaksi. Monet olivat valmiit katkaisemaan ottelusarjan ja jakamaan kultamitalit PeKalle jo tiistaina, mutta hurjasti taistellut ja tarkasti heittänyt kissalauma oli toista mieltä. Se siirsi ratkaisua ainakin yhdellä pelillä ottamalla niukan, mutta sitäkin ansaitumman voiton lukemin 83-77 (40-29). 

Catzin tiistainen voitto oli saumattoman joukkuepelin tulos. Valmentaja Mika Haakana on painottanut koko kauden ajan jokaisen pelaajan tärkeyttä ja sitoutumista joukkueen eteen. Tiistaina tämä nähtiin taas käytännössä, kun vähemmälle peliajalle jääneet Jemina Vidgren ja Mari Kihlström antoivat lepoaikaa avausviisikon pelaajille. Kumpikaan ei nöyristellyt nimivahvan kotijoukkueen edessä, vaan Vidgren viimeisteli kylmähermoisesti kolmosen ja Kihlström taisteli totutun takiaismaisesti Brooke McCartyn kanssa. Juuri tällaista esimerkillisyyttä Catz tarvitsee huomennakin.

Tiistain ottelu jää katsojien mieleen Valencia McFarlandin 37 pistettä tuoneesta heittonäytöksestä, mutta vaikka amerikkalainen takapelaaja hurjat tehot linkosikin, myös muut kissapelaajat upottivat palloa koriin hyvällä prosentilla. Petra Noponen osoitti, ettei hänelle kannata antaa kaaren taakse yhtään liikaa tilaa, tai pallo löytyy vastustajan korista. Roosa Kosonen ja Karoliina Rytkönen heittävät tarkasti sekä läheltä että kaukaa, jonka lisäksi he tekevät myös tehokkaita ajoja korille. Lena Reshetkon heittorepertuaarista sopii monen pelaajan olla kateellinen. Tähän kun lisätään vielä kapteeni Aleighsa Welchin mahdollinen mukaantulo, on Catz jälleen taistelemassa tasaväkisesti ottelun voitosta.

PeKan selkäranka on näissä finaaleissa ollut McCartyn ja Brittany Starlingin muodostama duo, joka tekee toisinaan kentällä mitä lystää. McCartyn nopeus ja Starlingin vahvuus ovat olleet monesti myrkkyä Catzillekin, jonka tulee taas löytää oikeat keinot heidän pysäyttämisekseen. Huomista urakkaa ei suinkaan helpota se, että amerikkalaiskaksikon lisäksi myös Minna Sten, Noora Järvikangas, Laura Lehtoranta ja kaukoheittotaitojaan tiistaina esitellyt Ellen Järvinen ovat pahoja pideltäviä.

Catzin luottopelaajiin lukeutuva Kosonen ennakoi Basketin haastattelussa edessä olevan mielenkiintoinen ottelu, johon tarvitaan paljon tukea kannattajilta ja hyvä tunnelma halliin, jolloin pelaaminenkin on mukavampaa. Mikä siis olisi parempi tapa viettää pääsiäissunnuntaita kuin saapua Urheilutalolle nauttimaan Suomen parhaasta naiskoripallosta? Catz on ansainnut kaikkien tuen ja kannustuksen, joten ota kaverisi mukaan ja tule venyttämään äänijänteitäsi – tehdään huomisesta ikimuistettava iltapäivä jokaiselle naiskoriksen ystävälle! Ottelu alkaa kello 14.15, lähetys TV2:ssa jo 14.00 alkaen.

Kari Glödstaf
20.4.2019
 

Catz Lappeenranta

Aikaisempia kirjoituksia

Catz Lappeenranta

Catz on lappeenrantalainen nais- ja tyttökoripalloseura, joka on perustettu vuonna 1996. Seuran edustusjoukkue on pelannut Naisten Korisliigaa yhtäjaksoisesti kaudesta 2005–2006 lähtien. Lappeenrannan omat Kissat ovat voittaneet kuusi Naisten Korisliigan mestaruutta ja neljä hopeaa sekä kolme Suomen Cup-mestaruutta. Kaudella 2015–2016 Catz saavutti hopeaa Latvia-Viro Liigassa.

www.catz.fi

Uusimmat mielipiteet