Catz Lappeenranta

Catz pilasi Peli-Karhujen kultajuhlat – McFarland linkosi hurjat 37 pistettä

Lappeenrannan Catz teki tänään kenties pudotuspelisarjansa kovimman tempun pysäyttämällä mestaruutta hakeneen Peli-Karhut tämän kotihallissa. Hurjasti taistellut kissalauma repi ja raastoi, hääräsi ja heitti kovalla tarkkuudella palloa koriin ja kun loppusummeri soi, olivat taululla Catzin voittolukemat 83-78 (40-29). Näin ratkaisu siirtyy vähintään sunnuntaihin, jolloin PeKa saapuu Lappeenrantaan.

Catz näytti heti alusta alkaen, ettei se myy turkkiaan helpolla. Kapteeni Aleighsa Welchin poissaolosta huolimatta kissapuolustus pystyi pitämään niin Brittany Starlingin kuin Minna Steninkin kaukana korista. Lena Reshetko, Roosa Kosonen ja Petra Noponen kävivät tiukkaa pystypainia kotkalaiskärkien kanssa ja tekivät sen erinomaisesti. Kun toisessa päässä pallo lensi koriin kuin sunnuntaina konsanaan, lähti Catz tauolle 11 pisteen johtoasemassa.

Ottelun kolmas neljännes oli melkoista vuoristorataa. PeKa pystyi hivuttautumaan aina pari koria lähemmäs, kunnes Catz kuittasi. Parhaimmillaan vieraiden johto oli jo 15 pistettä, mutta kovia minuutteja pelanneiden jalka alkoi vähitellen painaa. Hyökkäykset muuttuivat hitaammiksi, layupit kolisivat rautoihin ja PeKa pääsi kaventamaan viimeiselle neljännekselle lähdettäessä eron vain kahdeksaan pisteeseen.

Viimeinen kymmenminuuttinen oli silkkaa henkien taistoa molempien heittäessä vuorotellen kolmosia sukkaan. Noposen kolme kaaren takaa lähtenyttä hyppyheittoa piti Catzin johdossa, mutta PeKa kampesi minuutti minuutilta lähemmäs. Edes Brooke McCartyn suihkukomennus ei estänyt kotijoukkueen rynnistystä ja kun aikaa oli alle minuutti, toi Starling joukkueensa tasoihin. Täyden peliajan pelannut Reshetko ja hurjat 37 pistettä lingonnut McFarland pitivät kuitenkin päänsä kylmänä ja upottivat kissoille viimeiset kuusi pistettä vapaaheittoviivalta.

Catzin korikuningatar oli kaikkiaan seitsemän kolmosta heittänyt McFarland (37/6/4/2r), joka jakoi ottelun jälkeen vuolaasti kiitosta mahtaville joukkuetovereilleen. Reshetko pommitti tupla-tuplan (17/13/5/3r) ja Kosonen (10/8/1) heitti niin ikään kaksinumeroiset luvut, mutta ilman koko joukkueen tinkimätöntä taistelua Catz ei olisi poistunut kentältä voittajana. PeKan pistehait olivat totutusti tupla-tuplan tehnyt Starling (30/20/2) ja maukkaita syöttöjä jaellut McCarty (26/2/6). 

Ottelusarja jatkuu siis sunnuntaina Lappeenrannassa. Kaikki mukaan kannustamaan kissat voittoon, tämän iltainen todistaa, ettei mitään ole vielä hävitty!

Kari Glödstaf
16.4.2019
 

Catz Lappeenranta

Aikaisempia kirjoituksia

Catz Lappeenranta

Catz on lappeenrantalainen nais- ja tyttökoripalloseura, joka on perustettu vuonna 1996. Seuran edustusjoukkue on pelannut Naisten Korisliigaa yhtäjaksoisesti kaudesta 2005–2006 lähtien. Lappeenrannan omat Kissat ovat voittaneet kuusi Naisten Korisliigan mestaruutta ja neljä hopeaa sekä kolme Suomen Cup-mestaruutta. Kaudella 2015–2016 Catz saavutti hopeaa Latvia-Viro Liigassa.

www.catz.fi

Uusimmat mielipiteet