Catz Lappeenranta

Kissat kolmanteen finaaliin selkä seinää vasten

Naisten Korisliiga on ensimmäistä kertaa katkolla huomenna Kotkassa. Tällä kertaa kuskin paikalla ei valitettavasti ole Catz, vaan kotijoukkue Peli-Karhut, joka on kellistänyt kissalauman finaalisarjassa kahdesti (76-61, 84-80). Huominen voitto toisi PeKalle mestaruuden, mutta Catzin ei kannata heittää kirvestä vielä kaivoon, kahden tappion takaa on tultu mestariksi ennenkin. Viimeksi näin teki Hyvinkään Ponteva voittaessaan Espoo Unitedin kaudella 2016-2017.

Jos Catz oli perjantain pelissä vastaantulija, eikä pystynyt horjuttamaan PeKan vahvaa puolustusta kuin ajoittain, osoitti se eilen omaavansa täydet mahdollisuudet mestaruuteen. Se tosin vaatii täydellistä onnistumista molemmissa kenttäpäädyissä, sillä kokenut kotijoukkue käyttää kaikki saamansa tilanteet välittömästi hyväkseen. Kommunikoinnin on oltava saumatonta kotkalaisen huutomyrskyn keskellä, eikä eilisen kaltaisiin virhevaikeuksiin ole varaa.

Paitsi kolmen pelaajan suihkukomennus, avainasemaan nousi eilen myös kapteeni Aleighsa Welchin jatkoajalla tapahtunut loukkaantuminen. Catz tarvitsee Welchiä enemmän kuin kipeästi, sillä ilman hänen läsnäoloaan Brittany Starling, Minna Sten ja Noora Järvikangas pääsevät toteuttamaan vapaammin kuvioitaan. Nopean takapelaajan Brooke McCartyn pimentäminen on myös tärkeää ja siinä Catz onnistui eilen kelvollisesti. Karoliina Rytkönen ja Valencia McFarland ovat paljon vartijoina, mutta onnistuessaan he pystyvät horjuttamaan PeKan pelinrakentelua ratkaisevasti.

Myös toisessa päässä Catz osoitti löytävänsä keinot PeKan puolustuksen kiertämiseen. Ensimmäisellä jaksolla kissapaidat jaksoivat ajaa väsymättä korille ja saivat kotkalaisille virheitä, mutta toisella puoliajalla peli muuttui staattisemmaksi ja konsepti sekosi. Heittoralliin lähteminen kääntää vaa’an PeKalle, mutta ennakkoluulottomilla ajoilla kotijoukkueenkin muuri on murrettavissa. Welchin mukanaolo ratkaisee tässäkin valtavasti, sillä muuten kissojen pitkä pää jää valitettavan ohueksi ja korinaluspelissä tulee vaikeuksia.

PeKan ja Catzin välinen kolmas loppuottelu alkaa Karhuvuoren urheilutalolla klo 18:35 ja sitä voi seurata TV2:n kautta suorana lähetyksenä. Mikäli haluat aistia aidon koripallojuhlan tunnelmaa, hyppää fanibussin matkaan ja lähde kannustamaan kissat voittoon!

Kari Glödstaf
15.4.2019

Catz Lappeenranta

Aikaisempia kirjoituksia

Catz Lappeenranta

Catz on lappeenrantalainen nais- ja tyttökoripalloseura, joka on perustettu vuonna 1996. Seuran edustusjoukkue on pelannut Naisten Korisliigaa yhtäjaksoisesti kaudesta 2005–2006 lähtien. Lappeenrannan omat Kissat ovat voittaneet kuusi Naisten Korisliigan mestaruutta ja neljä hopeaa sekä kolme Suomen Cup-mestaruutta. Kaudella 2015–2016 Catz saavutti hopeaa Latvia-Viro Liigassa.

www.catz.fi

Uusimmat mielipiteet