Catz Lappeenranta

Catz hukkasi etsikkoaikansa – mestaruus katkolla PeKalle tiistaina

Catzillä oli tänään parempaakin parempi mahdollisuus tasoittaa loppuottelusarja, kun se sai vastaansa ilman tähtitakapelaajaansa Linda-Lotta Lehtorantaa Lappeenrantaan saapuneen PeKan. Pitkään näyttikin siltä, että kotijoukkue nappaa voiton illan ottelusta, mutta viimeisten minuuttien huolimattomuus päästi vierailijat tasoihin vain kolme sekuntia ennen loppusummeria. Jatkoajalla kotkalaiset olivat piirun verran kissoja kovempia ja rynnivät lopulta vierasvoittoon luvuin 80-84 (40-35, 69-69). Näin mestaruus on katkolla PeKalle jo tiistain ottelussa.

- Teimme tänään paljon hyviä asioita, taistelimme hyvin ja monta kertaa meillä oli myös mahdollisuus ratkaista peli itsellemme, Catzin valmentaja Mika Haakana analysoi. Olimme myös epäonnekkaita, sillä pallo pomppi vaikka kuinka monta kertaa layupeista ohi. Ehkä olisimme voineet pelata lopun toisinkin. Erityisen hienoa oli, että nuoret pelaajamme tulivat lopussa hyvin kentälle ja antoivat kaikkensa.

Catz aloitti ottelun räväkästi ja perjantaina sakannut heittopeli oli vain paha muisto. Kissapaidat nykäisivät reilussa kolmessa minuutissa 17-5 johdon, jonka jälkeen vieraat saivat aikalisän myötä pelin hyppysiinsä. Ensimmäinen neljännes päättyi silti Catzin kymmenen pisteen voittoon ja vaikka toisella jaksolla vieraat saivat kissojen heittopelin sekoamaan, mentiin tauolle silti Catzin viiden pisteen johdossa.

Toinen jakso alkoi kotijoukkueelta huolimattomasti. PeKa kiri eroa umpeen ja tasoitus tuntui olevan vain ajan kysymys. Vahvasti pelanneet Petra Noponen ja Karoliina Rytkönen lisäsivät kuitenkin kissajohtoa ja viimeiselle kympille lähdettiin Catzin johtaessa taas kymmenellä pisteellä. Valencia McFarlandin ja Aleighsa Welchin korit antoivat odottaa kotivoittoa, mutta viimeisen sanan sai silti PeKan huikea takapelaaja Brooke McCarty. Sulavasti liikkuva amerikkalaistähti tasoitti ottelun vapaaheittoviivalta vain kolme sekuntia ennen loppua ja oli keskeisessä roolissa myös jatkoajalla, juonimalla Brittany Starlingin kanssa voiton Kotkaan.

Catz sai ottelussa myös jobinpostia Welchin loukkaannuttua jatkoajalla. Joukkuetta koeteltiin muutenkin, kun ensin varsinaisella peliajalla Rytkönen sai suihkukomennuksen ja jatkoajalla hänelle tekivät seuraa Lena Reshetko sekä Roosa Kosonen. Tuomarilinja herättikin keskustelua paitsi katsomossa, myös ottelun jälkeisessä lehdistötilaisuudessa, jossa Haakana lausui suorat sanat oikeudenjakajille.

- Aika vaikeaksi meni lopussa, kun suuri osa pelaajistamme vihellettiin pihalle. Aika mielenkiintoista on tämä tuomaritouhu. Tämä on toinen vuosi putkeen, kun meillä on tämä yksi tuomari, joka laittaa pallon peliin, kun meillä on neljä pelaajaa kentällä. Voisi sen verran edes keskittyä, että laskisi viiteen. 

Catzin parhaana palkittiin uutterasti taistellut ja tupla-tuplan tehnyt Reshetko (13/10/10). McFarland heitti 15 pistettä ja Noponen 14. Lopussa loukkaantunut Welch teki totuttuun tapaan tupla-tuplan (20/13/2). PeKan ykköseksi rankattiin niin ikään tupla-tuplan tehnyt Starling (25/13/1), vaikka McCartynkaan (25/7/3) palkitseminen ei olisi ollut suuri vääryys.

Naisten Korisliigan mestaruus on katkolla tiistaina Kotkassa, kun joukkueet kohtaavat kolmannen kerran. Hyppää mukaan fanibussiin ja lähde antamaan tukesi kissoille, taisteluhan ei ole vielä ohi.

Kari Glödstaf
14.4.2019

Catz Lappeenranta

Aikaisempia kirjoituksia

Catz Lappeenranta

Catz on lappeenrantalainen nais- ja tyttökoripalloseura, joka on perustettu vuonna 1996. Seuran edustusjoukkue on pelannut Naisten Korisliigaa yhtäjaksoisesti kaudesta 2005–2006 lähtien. Lappeenrannan omat Kissat ovat voittaneet kuusi Naisten Korisliigan mestaruutta ja neljä hopeaa sekä kolme Suomen Cup-mestaruutta. Kaudella 2015–2016 Catz saavutti hopeaa Latvia-Viro Liigassa.

www.catz.fi

Uusimmat mielipiteet