Catz Lappeenranta

Ensimmäisen finaalin hävinnyt Catz hakee tasoitusta kotikentällään

Naisten Korisliigan ensimmäinen loppuottelu pelattiin eilen perjantaina Kotkassa, jossa vahvasti läpi runkosarjan sekä pudotuspelien operoinut Peli-Karhut emännöi Catziä. Tuloksellisesti peli meni kuten kotijoukkue toivoikin, sillä se pystyi laskettelemaan toivomaansa voittoon varsin selvin lukemin 76-61 (39-34). Takapakkia joukkue sen sijaan sai Linda-Lotta Lehtorannan loukkaantumisen muodossa. Korisliigan paras kotimainen takapelaaja poistui parketilta jalkaansa pidellen ja toivoa sopii, ettei hänen loppuottelusarjansa päättynyt tähän, niin valovoimaisesta pelaajasta Lehtorannan tapauksessa on kyse.

Catz vaikutti eilisessä pelissä hermostuneelta. Tämä näkyi erityisesti hyökkäyspelissä, jossa viime otteluissa tarkasti heittäneet kissapaidat kolisuttelivat korirautoja lähes koko kauden edestä. Toisaalta ei pidä vähätellä PeKan loppuun asti taistellutta ja hyvin organisoitua puolustusta, jossa jokainen tietää tarkasti oman tehtävänsä ja paikkansa. Eilen se tylsytti Catzin heitot onnistuneesti, mutta pystyykö joukkue samaan myös Lappeenrannassa?

PeKan pelin keskipiste oli Lehtorannan loukkaantumisen jälkeen Brooke McCarty, joka uurasti kentällä puolta minuuttia vaille täyden peliajan. Väsymys ei näkynyt missään vaiheessa WNBA:han varatun McCartyn otteissa, vaan hän jaksoi jakaa hyviä syöttöjä pelikavereilleen kerta toisensa jälkeen heittäen itse siinä ohella illan korkeimman pistemäärän, 27 pistettä. McCartyn pysäyttäminen tulee huomenna olemaan ensiarvoisen tärkeää, etenkin mikäli Lehtoranta ei pysty ottelussa pelaamaan. Päällystakikseen McCarty saanee Karoliina Rytkösen, joka sai tehtävän myös eilen.

- McCarty on nopea pelaaja, Rytkönen kommentoi eilisen ottelun lehdistötilaisuudessa. Oma pelini oli vähän hakemista, sillä en pelannut PeKaa vastaan runkosarjassa ollenkaan. Jäin kyllä ottelun loppupuoliskolla aika pahasti jälkeen, mutta seuraavassa pelissä tiedän jo minkälainen pelaaja on vastassa.

Huominen ottelu on kahden erittäin taitavan ja taistelevan joukkueen yhteenotto, jossa ratkaisevat erot voivat syntyä erittäin pienistä asioista. Myös taktinen puoli on hyvin keskeisessä asemassa ja nähtäväksi jää, kumpi menestyneistä valmentajista löytää paremmat niksit vastapuolen pysäyttämiseen. Menoa ei kentältä tule puuttumaan, joten mikäpä olisikaan parempi paikka tällaisen korisklassikon seuraamiseksi kuin Urheilutalon katsomo. Siispä jokainen kynnelle kykenevä tulkoon huomisiltana kannustamaan kissat kohti kultamitaleja. Ottelu alkaa kello 17:00. Tervetuloa!

Kari Glödstaf
13.4.2019

Catz Lappeenranta

Aikaisempia kirjoituksia

Catz Lappeenranta

Catz on lappeenrantalainen nais- ja tyttökoripalloseura, joka on perustettu vuonna 1996. Seuran edustusjoukkue on pelannut Naisten Korisliigaa yhtäjaksoisesti kaudesta 2005–2006 lähtien. Lappeenrannan omat Kissat ovat voittaneet kuusi Naisten Korisliigan mestaruutta ja neljä hopeaa sekä kolme Suomen Cup-mestaruutta. Kaudella 2015–2016 Catz saavutti hopeaa Latvia-Viro Liigassa.

www.catz.fi

Uusimmat mielipiteet