Catz Lappeenranta

Catz ja HyPo todellisessa trillerissä – kissojen hurja viimeinen neljännes toi kotivoiton

Lappeenrannan Catz kukisti Hyvinkään Pontevan toistamiseen Naisten Korisliigan välierissä ja johtaa nyt ottelusarjaa 2-0. Helpolla voitto ei suinkaan tullut, sillä ennen viimeistä neljännestä HyPo oli kuskin paikalla, vaikkakin vain kolmen pisteen erolla. Viimeisen neljänneksen hurja loppurynnistys toi kuitenkin Catzille lopulta voiton lukemin 76-73 (30-30).

Ottelun alku oli molemmin puolin tunnustelevaa ja paikoin hyvin hermostunuttakin peliä. Helpot heitot kolisivat rautoihin ja syötöt sinkoilivat minne sattuu. Pisteissä mentiin tasatahtia, sillä kumpikaan joukkue ei pystynyt hyödyntämään toisen heikkouksia. Liikekään ei ollut parasta mahdollista, joten ensimmäisen neljänneksen jälkeen tasatilanne 16-16 oli vähintäänkin oikeutettu. Sama meno jatkui myös toisella kymmenminuuttisella ja Roosa Kososen layupin myötä tauolle mentiin tilanteessa 30-30.

- Olimme aika hermostuneita alussa, Mika Haakana myönsi ottelun jälkeen. Menetimme kahdeksan palloa ensimmäisellä puoliajalla mikä on meille harvinaista. Levypallopelissä olimme aika sillassa, se aiheutti ekstravaikeuksia tänään. Loppu oli aika onnea, olisi voinut pomppia kummalle tahansa. Osoitimme kovaa henkistä kanttia lopussa, fyysisesti mennään aika äärirajoilla tuossa vaiheessa.

Toisen jakson alussa HyPo koetti nykäistä eroa, mutta sai sen enimmillään kuuteen pisteeseen Randi Brownin kolmosilla. Viimeiselle kympille lähdettäessä ero oli kaventunut kolmeen, eikä se enää siitä kasvanut. Jakson puolivälin kohdilla Catz nykäisi 10-0 runin ja eron kotijoukkueen hyväksi seitsemään pisteeseen, jota HyPo ei enää pystynyt kuromaan. Aleighsa Welchille epätyypilliset kolmoset upposivat hyvinkääläispäätyyn juuri ratkaisevilla hetkillä ja kun vieraiden viimeiset heitot kolisivat korirautoihin, saattoivat kissakannattajat laskea ilon valloilleen. Welch viimeisteli loppunumerot vapaaheittoviivalta Taru Tuukkasen rikottua häntä hyökkäyskorin alla.

Catzin parhaana palkittiin hurjaan heittovireeseen äitynyt Valencia McFarland (26/7/4), joka linkosi palloa sukkaan eleettömän varmasti. Lena Reshetko (16/8/1/2r) taisteli vimmatusti molempien korien alla ja teki tärkeitä pisteitä juuri silloin kun joukkue niitä eniten tarvitsi. Welchin saldoksi tuli 13 pistettä ja 10 levypalloa, mutta Tuukkasen päällystakkina hän oli tänäänkin korvaamaton. Brown heitti 19 pistettä ja otti 6 levypalloa, Titta-Riina Lepistön merkkauttaessa 14 pistettä ja kolme levaria. Tuukkanen riisti pallon kissapelaajilta kolmesti, mutta pysähtyi lopulta kuuteen pisteeseen.

- Ihan hyvä peli, kovia koreja saatiin tehtyä, kuusi pistettä ja neljä levypalloa noukkinut Kosonen iloitsi pelin jälkeen. Heidän hyökkäyslevarinsa tuottivat välillä vähän hankaluuksia. Päästiin niistä kuitenkin yli ja voittoon taisteltiin.

Catzillä on mahdollisuus ottaa kolmas ja samalla finaalipaikkaan oikeuttava voitto perjantaina, kun joukkueet kohtaavat Hyvinkään Martinhallissa. Hyppää fanibussin mukaan ja lähde kannustamaan kissat voittoon!

Kari Glödstaf
3.4.2019

Catz Lappeenranta

Aikaisempia kirjoituksia

Catz Lappeenranta

Catz on lappeenrantalainen nais- ja tyttökoripalloseura, joka on perustettu vuonna 1996. Seuran edustusjoukkue on pelannut Naisten Korisliigaa yhtäjaksoisesti kaudesta 2005–2006 lähtien. Lappeenrannan omat Kissat ovat voittaneet kuusi Naisten Korisliigan mestaruutta ja neljä hopeaa sekä kolme Suomen Cup-mestaruutta. Kaudella 2015–2016 Catz saavutti hopeaa Latvia-Viro Liigassa.

www.catz.fi

Uusimmat mielipiteet