Catz Lappeenranta

Catz aloittaa välieräsarjan Hyvinkäällä

Naisten Korisliigan välieräparit selvisivät perjantaina, kun viimeisestä paikasta kisanneet Kouvottaret ja Forssan Alku ottivat yhteen Kouvolassa. Ottelu päättyi kotijoukkueen selvään voittoon 75-51, mikä tarkoittaa sitä, että Catz joutuu neljästä välieräjoukkueesta runkosarjassa heikoimmin sijoittuneena parhaimman, eli Hyvinkään Pontevan ottelupariksi. Toinen parivaljakko, Peli-Karhut ja Kouvottaret, aloittavat niin ikään urakkansa huomenna. Loppuotteluihin pääsee kolmella voitolla.

Catz ja HyPo kohtasivat runkosarjassa kolmesti ja näistä lappeenrantalaiset saalistivat yhden voiton. Mielenkiintoiseksi asian tekee se, että molemmat joukkueet ottivat voittonsa vieraskentiltä: Ponteva nujersi kissalauman Lappeenrannassa ensin 79-60 ja sitten 73-67, kun taas Catz oli parempi Hyvinkäällä lukemin 77-70. Nämä ottelut ovat kuitenkin jo historiaa ja kuten joukkueen kapteeni Aleighsa Welch taannoin totesi, ei runkosarjaan kannata kiinnittää tässä vaiheessa kautta enää huomiota.

Catzin pudotuspelit alkoivat ottelusarjalla Espoo Basket Teamia vastaan. Neljään otteluun venyneen sarjan ratkaisu käytiin lopulta puolustuspäässä, jossa kissat olivat tiivistäneet rivinsä kuntoon ja pitivät espoolaisten pelätyt kaukoheittäjät kurissa. Myös sarjan parhaisiin levypallopelaajiin lukeutuva Kamilah Jackson oli Welchin ja kumppaneiden hellässä huomassa, eikä saanut tehtyä tuhojaan kuin ajoittain. Hyökkäyspäässä Catz oli parhaimmillaan silloin, kun se uskalsi ajaa korille ja sai espoolaisten puolustuksen liikkeeseen. Welch, Lena Reshetko ja Roosa Kosonen pystyvät haastamaan korinaluspainissa minkä tahansa joukkueen puolustuksen, mikä tulee olemaan yksi ottelusarjan avainasioista.

Heittopelissä Catzillä ei ole samanlaista pelotetta kuin HyPolla, jolla on asettaa kaaren taakse sarjan pistekuningattaren Randi Brownin ja Titta-Riina Lepistön kaltaisia kolmoslinkoja. Korin alla peliä johtaa sarjan edelleen paras suomalaissentteri Taru Tuukkanen, joka tietää kyllä keinot vastustajan rankaisemiseen, mikäli vain saa yhtään liikaa tilaa. Jessica January pyörittää joukkueen peliä mallikkaasti ja jakaa sopivasti vastuuta Anni Jämsän kanssa. Myös puolustuspäässä hyvinkääläisillä on toimiva ryhmitys, joten valmentajien tehtäväksi jää löytää sopivat merkattavat pelaajilleen.

Hyvinkään Pontevan ja Catzin ensimmäinen välierä pelataan Hyvinkään Martinhallissa, jossa aloituspallo nousee ilmaan kello 18:30. Keskiviikkona joukkueet kohtaavat Lappeenrannassa ja ensimmäisen kerran loppuottelupaikka on katkolla aikaisintaan perjantaina, jolloin pelipaikkana on taas Hyvinkää.

Kari Glödstaf
31.3.2019
 

Catz Lappeenranta

Aikaisempia kirjoituksia

Catz Lappeenranta

Catz on lappeenrantalainen nais- ja tyttökoripalloseura, joka on perustettu vuonna 1996. Seuran edustusjoukkue on pelannut Naisten Korisliigaa yhtäjaksoisesti kaudesta 2005–2006 lähtien. Lappeenrannan omat Kissat ovat voittaneet kuusi Naisten Korisliigan mestaruutta ja neljä hopeaa sekä kolme Suomen Cup-mestaruutta. Kaudella 2015–2016 Catz saavutti hopeaa Latvia-Viro Liigassa.

www.catz.fi

Uusimmat mielipiteet