Catz Lappeenranta

Catzin runkosarja päättyi kotitappioon

Naisten Korisliigan runkosarja päättyi eilen. Lappeenrannan Catzin ja vierailulle saapuneen HBA:n ottelussa ei ollut panosta, sillä kotijoukkue oli varmistanut viidennen sijan ja ensimmäistä kertaa pääsarjassaoloaikanaan pudotuspeleihin matkaava HBA kahdeksannen. Niinpä ottelusta tulikin juuri sen kaltainen pelailu, kuin etukäteen useimmat osasivat odottaa. Pisteet matkustivat Helsinkiin, kun aivan alkuminuutteja lukuun ottamatta kuskin paikalla ollut HBA osoittautui Catziä paremmaksi luvuin 75-61 (33-24).

Catzin valmentaja Mika Haakana kierrätti pelaajistoaan runsaasti ja parketilla nähtiinkin useimmiten ryhmityksiä, joihin ei aiemmissa sarjapeleissä ole totuttu. Tämä näkyi tietysti myös kotijoukkueen otteissa, sillä pelikuviot eivät lähteneet samalla tavalla selkärangasta kuin kokeneemmalla kaartilla. Siitä huolimatta nuoret kissapelaajat juonivat paikoin maukkaitakin koreja ja saivat katsojilta ansaitut aplodit yrittämisestään.

HBA pelasi tutunoloisella rotaatiolla neljään tähtipelaajaansa nojaten. Arizona Staten yliopistoon suuntaava Sara Bejedi, naisten maajoukkueessakin esiintyneet Awak Kuier ja Elina Arike sekä yllättävän vähän huomiota pelaamisestaan saava Lotta Vehka-aho vastasivat valmennusryhmänsä huutoon pitäen pelin hyppysissään ja tehden siinä sivussa myös tulosta. Pahiten kissoja kuritti kaikkiaan 40 pistettä ja tupla-tuplan tehnyt kaksikko Bejedi – Kuier, Ariken ja Vehka-ahon jäädessä 25 pisteeseen. Vahvasti taistellut Arike valittiin joukkueensa parhaaksi pelaajaksi.

Catzin pistekolmikkona hääri Aleighsa WelchValencia McFarlandRoosa Kosonen, jonka hyppysistä lähti reilusti yli puolet joukkueen pisteistä. Karoliina Rytkösellä ei ollut paras heittopäivä, mutta puolustuspelissä äänekoskelainen oli totutun loistava. Hän myös kellotti joukkueensa kovimmat peliminuutit (32:18), Kososen jäädessä peliajassa vain neljän sekunnin päähän. Catzin parhaana palkittiin Lena Reshetko.

Runkosarjan viimeisellä kierroksella nähtiin myös, kuinka Kouvottaret nousi EBT:n ohi kolmanneksi voitettuaan kotiparketillaan Hyvinkään Pontevan. Tämä tarkoittaa Catzin osalta sitä, että tiistain pudotuspelit alkavat Espoossa, jossa sitä emännöi kissat kahdesti tällä kaudella voittanut EBT. Ensimmäinen kotiottelu Catzilla on edessään ensi perjantaina kello 18:30. Tervetuloa!

Kari Glödstaf
17.3.2019
 

Catz Lappeenranta

Aikaisempia kirjoituksia

Catz Lappeenranta

Catz on lappeenrantalainen nais- ja tyttökoripalloseura, joka on perustettu vuonna 1996. Seuran edustusjoukkue on pelannut Naisten Korisliigaa yhtäjaksoisesti kaudesta 2005–2006 lähtien. Lappeenrannan omat Kissat ovat voittaneet kuusi Naisten Korisliigan mestaruutta ja neljä hopeaa sekä kolme Suomen Cup-mestaruutta. Kaudella 2015–2016 Catz saavutti hopeaa Latvia-Viro Liigassa.

www.catz.fi

Uusimmat mielipiteet