Catz Lappeenranta

Catz kohtaa HBA:n runkosarjan päätösottelussa

Naisten Korisliigan runkosarja päättyy huomenna lauantaina. Catzin osalta se tapahtuu kotihallissa, jonne saapuu pelaajistoaan rankalla kädellä menettävä HBA. Sara Bejedi, Lotta Vehka-aho, Sonja Vähäsalo ja Anna Kahelin siirtyvät kaikki toisille pelikentille, huippulupaavan Bejedin tien viedessä aina Arizona Staten parketeille asti. Huomenna lappeenrantalaisilla onkin mitä suurimmalla todennäköisyydellä mahdollisuus nähdä Bejedi viimeisen kerran kotimaan kentillä varsin pitkään aikaan.

Huomisella ottelulla ei ole sen enempää merkitystä Catzille kuin HBA:llekaan. Catzin viides sija runkosarjassa sinetöityi viime sunnuntaina EBT:n voittaessa HyPon. HBA puolestaan menetti mahdollisuutensa seitsemänteen sijaan eilen, kun se hävisi kotikentällään Peli-Karhuille. Ainoa asia mitä Catzin tarvitsee huomenna jännittää on sen puolivälierävastustaja: mikäli Kouvottaret voittaa HyPon ja EBT kompastuu Vimpelille, nousee ensin mainittu kolmanneksi jättäen EBT:n pelaamaan välieräpaikasta Catzin kanssa. Jos molemmat päätyvät samaan tulokseen, tulee Catzin puolivälierävastustaja Kouvolasta.

- Viimeisessä runkosarjapelissä ei ole enää panosta, joten tarkoituksenamme on pitää minuutit järkevinä ja saada peliä valmiiksi tiistaille. HBA on hyvä erittäin hyvä joukkue ja etenkin Awak Kuier ja Sara Bejedi pelasivat upean runkosarjan, Mika Haakana kertoo.

Catzin kaksi edellistä peliä on mennyt vähemmän mairittelevasti. Vierastappio Espoossa on sulatettavissa, mutta heikko viimelauantainen kotiesitys Forssan Alkua vastaan ei lupaa hyvää pudotuspeleihin, joissa olisi oltava valmiina heti ensimmäisestä minuutista alkaen. Haakanan toiveet pelin paranemisesta eivät siis ole aiheettomia, sen verran raskassoutuisilta kissalauman otteet viime lauantaina näyttivät. Myös asenteen on oltava kunnossa heti tiistaina, muuten viime kauden hopeamitalijoukkueelle tulee noutaja hyvin varhaisessa vaiheessa.

HBA on jo tässä vaiheessa kautta parantanut edellisvuosien saavutuksiaan, mutta se ei kunnianhimoiselle joukkueelle varmastikaan riitä. Bejedin ja Kuierin johdolla se käy siekailematta kenen tahansa vastustajan kaatoon ja jos se saa huomenna hyvä vireen päälle Catziä vastaan, se voi kantaa pitkälle puolivälierissäkin. Niinpä kissojen pitää pysäyttää HBA:n rynnistys heti alussa ja ottaa parketti haltuunsa – vain siten voi odottaa tulosta taulullekin.

Catzin ja HBA:n välinen ottelu alkaa kello 17:00. Tule kannustamaan kissat voittoon ja nauttimaan samalla myös nuorten maajoukkuepelaajien viimeisistä yhteisistä otteista Lappeenrannassa!

Kari Glödstaf
15.3.2019

Catz Lappeenranta

Aikaisempia kirjoituksia

Catz Lappeenranta

Catz on lappeenrantalainen nais- ja tyttökoripalloseura, joka on perustettu vuonna 1996. Seuran edustusjoukkue on pelannut Naisten Korisliigaa yhtäjaksoisesti kaudesta 2005–2006 lähtien. Lappeenrannan omat Kissat ovat voittaneet kuusi Naisten Korisliigan mestaruutta ja neljä hopeaa sekä kolme Suomen Cup-mestaruutta. Kaudella 2015–2016 Catz saavutti hopeaa Latvia-Viro Liigassa.

www.catz.fi

Uusimmat mielipiteet