Catz Lappeenranta

Forssan puolustus tylsytti Catzin heittäjät

Jos Lappeenrannan Catzin riveissä eläteltiin vielä eilen toiveita mahdollisesta runkosarjan kolmossijasta, ne toiveet valuivat tänään Saimaaseen, sillä samalla kun Catz hävisi kotiottelunsa Forssan Alulle lukemin 66-79 (35-40), voitti Kouvottaret oman pelinsä Peli-Karhuja vastaan luvuin 86-73 (46-45). Tämä tarkoittaa sitä, että joukkueiden päätyessä tasapisteisiin on Kouvottaret kahdella keskinäisten pelien voitolla kissojen edellä sarjataulukossa. Catzin ainoa toive kotietuun on, ettei EBT voita yhtään kolmesta viimeisestä ottelustaan - yhdenkin voiton ottamalla se jättää Catzin voittovertailussa taakseen.

Tämän päivän ensimmäiset minuutit menivät Catzin komennossa, mutta varsin pian forssalaiset saivat ottelun juonesta kiinni ja peli alkoi kääntyä vähitellen heidän hyväkseen. Siinä missä Catzin hyökkäykset pysähtyivät kaarelle, vieraiden hyökkäys oli monipuolisempaa ja heittopaikkojakin tuli kotijoukkuetta enemmän. Catzin onneksi vieraiden kolmoset eivät sentään uponneet kissoja tarkemmin, sillä heittopaikkoja Alulla oli huomattavasti enemmän. Ensimmäisen neljänneksen jälkeen tilanne oli vieraiden hyväksi kaksi pistettä, tauolle mentäessä ero oli kasvanut jo kymmeneen.

- Ihan hyvä peli meiltä, noudettiin pelisuunnitelmaa, totesi kissapaidassakin takavuosina viihtynyt Hanna Vapamaa. Tiedettiin että Catz on hyvä pelaamaan etenkin kotona, mutta tänä päivänä oltiin hiukan parempia ja se toi voiton.

Catz pääsi peliin mukaan oikeastaan vain kolmannella neljänneksellä, jossa se lisäsi hetkellisesti aggressiivisuutta ja ajoi hanakasti forssalaispelaajien runkoon kiinni. Se kävi jo pisteen johdossa (49-48), mutta Mia Loydin, Meral Bedredtinin ja Meriem Eerikinharjun korien myötä ero kasvoi taas kuuteen. Tämän jälkeen vierailla ei jostain syystä ollut enää hätää, sillä Catzin peli ei lähtenyt enää missään vaiheessa käyntiin. Näin ollen Alku vahvisti paikkaansa sarjataulukon kuudennella sijalla, kun taas Catzin tehtäväksi jää jännittää espoolaisten viimeisiä otteluita.

- Musta tuntuu, että me oltiin kaikilla osa-alueilla jäljessä, oli jotenkin vähän haluton peli-ilme meillä. Eikä ollut valitettavasti sellaista tsemppiä päällä tänään, myönsi seitsemän pistettä Catzille heittänyt Petra Noponen ottelun jälkeen.

Catzin parhaana palkittiin tupla-tuplan tehnyt Valencia McFarland (19/10/4/3r), joka sai vahvaa tukea joukkueeseen palanneelta, niin ikään tupla-tuplaan yltäneeltä Aleighsa Welchiltä (21/12/2). Forssalaisten tehoduona hääri puolestaan tupla-tuplan tehnyt Loyd (22/11/6/2r) rinnallaan Emily Kinneston (18/6/1). Vapamaan (6/4/1) lisäksi entisiä seurakavereitaan kuritti myös Eerikinharju (12/5), joka näyttää syttyvän aina Lappeenrantaan palatessaan.

- Jos valmistautuu tällä tavoin kuin me olemme valmistautuneet viimeisen viikon, tässä on tulos, Mika Haakana myönsi koruttomasti. Ei ollut mitään jakoa tässä pelissä millään osa-alueella. Huolestuttavaa on se, että pleijareihin on yhdeksän päivää ja homma pitää vain saada kasaan. Paljon on tekemistä, olemme aika kaukana siitä tilanteesta missä pitäisi olla viikkoa ennen pleijareita. Ei ole missään nimessä hyvä tilanne.

Catzin viimeinen runkosarjan kotiottelu pelataan ensi lauantaina kello 17:00, jolloin vastaan asettu HBA. Tervetuloa!

Kari Glödstaf
9.3.2019
 

Catz Lappeenranta

Aikaisempia kirjoituksia

Catz Lappeenranta

Catz on lappeenrantalainen nais- ja tyttökoripalloseura, joka on perustettu vuonna 1996. Seuran edustusjoukkue on pelannut Naisten Korisliigaa yhtäjaksoisesti kaudesta 2005–2006 lähtien. Lappeenrannan omat Kissat ovat voittaneet kuusi Naisten Korisliigan mestaruutta ja neljä hopeaa sekä kolme Suomen Cup-mestaruutta. Kaudella 2015–2016 Catz saavutti hopeaa Latvia-Viro Liigassa.

www.catz.fi

Uusimmat mielipiteet