Catz Lappeenranta

Huomenna pelataan isoilla panoksilla kun FoA saapuu Urheilutalolle

Naisten Korisliigassa on enää kaksi täyttä kierrosta pelaamatta ja panokset ovat isot monen joukkueen kohdalla. Sarjataulukon viidennellä sijalla majailevan Catzin tulisi voittaa molemmat jäljellä olevat ottelunsa ja toivoa samalla sen yläpuolella olevien EBT:n ja Kouvottarien pudottavan pisteitä, jotta kissalauma pääsisi tuleviin pudotuspeleihin kotiedun turvin. Mahdotonta se ei ole, sillä kolmantena oleva Kouvottaret kohtaa vielä Peli-Karhut ja Hyvinkään Pontevan, kun taas neljättä sijaa pitävän EBT:n otteluohjelmaan kuuluvat Ponteva, Tapiolan Honka ja Vimpelin Veto.

Sarjataulukon kuudennella sijalla oleva Forssan Alku on varmistanut pudotuspelipaikkansa, mutta lopullinen sijoitus on vielä auki. Sillä on kolme ottelua jäljellä ja neljän pisteen kaula takana tulevaan Honkaan, jonka kanssa forssalaiset mittelevät vielä paremmuudesta viimeisellä kierroksella. Jotta tilanne olisi keskinäistenkin otteluiden suhteen mahdollisimman jännittävä, ovat voitot tasan 1-1, joten on hyvinkin mahdollista, että näiden kahden joukkueen sarjasijoitukset ratkeavat vasta viikon kuluttua pelattavalla viimeisellä kierroksella.

Catzin otteista on puuttunut jo pitkään tasaisuus. Joukkue pystyy parhaana päivänään haastamaan kenet tahansa, mutta menee toisinaan lukkoon etukäteen helpompia joukkueita vastaan ja tekee asiat itselleen turhan vaikeaksi. Toivoa sopii, että ajatukset kestävät huomenna pelissä koko ottelun ajan ja joukkue taistelee suurella sydämellä ja yhdessä rintamassa, kuten on parhaimmillaan osoittanut tekevänsä. Vain siten kissoilla on mahdollisuus kaataa hanakasti heittävä forssalaisryhmä.

Catz saa tähän otteluun takaisin Aleighsa Welchin, joka tuo lisää fyysisyyttä molempiin päihin kenttää. Curtyce Knoxin paluu on sen sijaan epävarmaa, samoin kuin Tinna Rantalaisenkin pelaaminen, mutta muilta osin joukkueen pitäisi olla täydessä iskussa. Forssalla ei ole tiettävästi merkittäviä poissaoloja, joten se pääsee haastamaan kotijoukkueen parhaalla mahdollisella ryhmällä. Odotettavissa on siis huikea koripallopäivä.

- Forssan Alku pelaa pitkiä jatkumoja hyökkäyksessä ja vaihtaa paljon screeneissä, minkä lisäksi sillä on sarjan vaarallisimpiin korintekijöihin kuuluva Mia Loyd päättämässä hyökkäyksiä. Meillä on superhaastava tilanne tällä hetkellä ja jostain pitää yrittää löytää keinot voittaa ja valmistautua samalla pudotuspeleihin, Catzin valmentaja Mika Haakana toteaa.

Catzin ja Forssan Alun välinen ottelu alkaa Urheilutalolla kello 14.00. Otteluisäntänä toimii Fysio-Eskola ja 120 nopeinta voi noutaa liput peliin KunnonKaupasta (os. Valtakatu 38, 53100 Lappeenranta). Tervetuloa!

Kari Glödstaf
8.3.2019

Catz Lappeenranta

Aikaisempia kirjoituksia

Catz Lappeenranta

Catz on lappeenrantalainen nais- ja tyttökoripalloseura, joka on perustettu vuonna 1996. Seuran edustusjoukkue on pelannut Naisten Korisliigaa yhtäjaksoisesti kaudesta 2005–2006 lähtien. Lappeenrannan omat Kissat ovat voittaneet kuusi Naisten Korisliigan mestaruutta ja neljä hopeaa sekä kolme Suomen Cup-mestaruutta. Kaudella 2015–2016 Catz saavutti hopeaa Latvia-Viro Liigassa.

www.catz.fi

Uusimmat mielipiteet