Catz Lappeenranta

Catzin kiri ei riittänyt, vaan pisteet jäivät Espooseen

Lappeenrannan Catzin päävalmentajan Mika Haakanan toivomukset parhaan mahdollisen kokoonpanon saamisestä tämäniltaiseen EBT-otteluun eivät toteutuneet Aleighsa Welchin ja Curtyce Knoxin poissaolojen vuoksi, mutta lohtua toi sentään Tinna Rantalaisen paluu pelaavaan kokoonpanoon. Siitä ei ollut tänään kuitenkaan riittävästi apua, sillä Catzin lailla kotietua puolivälieriin hakeva Espoo Basket Team kampitti kissalauman kotonaan lukemin 64-60 (32-23).

Espoolaiset aloittivat ottelun räväkästi, mutta kokonaisuudessaan ensimmäinen neljännes oli tasaista peliä. Molemmat joukkueet pystyivät tukkimaan korin alustan, joten pisteet haettiin kaaren takaa. Siinä oli paras kotijoukkueen Sanni Tuomisto, joka kuritti Catziä ensimmäisen kympin aikana yhdeksän pisteen edestä. Ensimmäiselle lyhyelle tauolle mentiin EBT:n kolmen pisteen johdossa, joka juuri ennen erätaukoa repesi yhdeksään espoolaisten tarkemman viimeistelyn ansiosta.

Catz tuli tauolta tulistuneena ja tasoitti pelin reilussa kolmessa minuutissa. Sen jälkeen kissojen hyökkäyspeli sakkasi uudelleen ja neljänneksen loppuun mennessä enää Mari Kihlström pystyi lisäämään vieraiden pistesaraketta. Espoolaiset olivat jonkin verran tarkempia ja viimeiselle neljännekselle lähdettäessä se oli nykäissyt eron jo kymmeneen pisteeseen. Lopussa Catz koitti vimmaisesti taistella tasoihin, mutta Lotta Eräkankaan kiskaisema kolmonen 23 sekuntia ennen loppua lopetti vieraiden sinnikkäät yritykset.

Catzin hyökkäys oli tänään pitkälti Valencia McFarlandin (21/7/5) ja Lena Reshetkon (18/8/2) varassa. Espoolaisten tykkinä toimi Tuomisto (18/7/2/2r), mutta myös Kamilah Jackson (13/18/3/2r) pääsi hyville tehoille ja tupla-tuplaan. Eräkangas (12/2/3) oli EBT:n kolmas kaksinumeroisiin pisteisiin yltänyt pelaaja.

Catz ajaa seuraavan kerran kotietua takaa ensi viikon lauantaina, jolloin se emännöi Forssan Alkua Urheilutalolla. Ottelu alkaa klo 14:00, tervetuloa!

Kari Glödstaf
2.3.2019

Catz Lappeenranta

Aikaisempia kirjoituksia

Catz Lappeenranta

Catz on lappeenrantalainen nais- ja tyttökoripalloseura, joka on perustettu vuonna 1996. Seuran edustusjoukkue on pelannut Naisten Korisliigaa yhtäjaksoisesti kaudesta 2005–2006 lähtien. Lappeenrannan omat Kissat ovat voittaneet kuusi Naisten Korisliigan mestaruutta ja neljä hopeaa sekä kolme Suomen Cup-mestaruutta. Kaudella 2015–2016 Catz saavutti hopeaa Latvia-Viro Liigassa.

www.catz.fi

Uusimmat mielipiteet