Catz Lappeenranta

Catzillä edessä tärkeä vieraspeli Espoossa

Naisten Korisliigan neljännestä sijasta ja puolivälierien kotiedusta taistelevalla Catzillä on huomenna ratkaisun hetket, kun se kohtaa Espoonlahden urheiluhallissa EBT:n. Sarjan viidettä sijaa pitävän, kissoja kaksi pistettä perässä olevan Espoo Basket Teamin kaataminen olisi iso sulka Mika Haakanan luotsaaman joukkueen hattuun, sillä sen myötä joukkueen vähimmäistavoite olisi saavutettu. Haakana on optimistinen huomisen pelin suhteen, vaikka luonnollisesti myöntääkin vastustajan olevan äärimmäisen vaarallinen.

- EBT on erittäin hyvä levypallojoukkue ja pelikovuus on korkeaa tasoa. Meidän pitää pärjätä levypalloissa ja tarkentaa paljon pelimme toteutusta verrattuna Vimpeli-peliin. Toiveissa olisi saada vihdoin paras kokoonpano jalkeille ja päästä viemään peliä eteenpäin.

Catz voitti viime lauantain jännitysnäytelmässä Vimpelin Vedon kolmella pisteellä, vaikka pelasikin ilman kapteeniaan Aleighsa Welchiä. Uusi amerikkalaishankinta Curtyce Knox näytti monesti syöttötaitojaan ja erilaisilla syötönmerkintäsäännöillä hänellä olisi ollut huomattavasti komeammat tilastot ensimmäisestä kotiottelustaan. Odottaa siis sopii, että pelituntumaan päästessään Knoxilla on edellytykset sahata minkä tahansa joukkueen puolustus säleiksi.

Niko Hellmanin luotsaama EBT seilasi pitkään myötätuulessa, mutta joulukuun lopun Catz-tappion jälkeen ryhmän polulle on ilmaantunut osin odottamattomiakin esteitä. Tämän vuoden puolella pelatuista yhdeksästä ottelusta espoolaiset ovat voittaneet neljä. Huomattavaa on, että voitot ovat tulleet EBT:n alapuolella olevista joukkueista (ViVe, ToPo, FoA, HBA), kun taas kärkijoukkueet (HyPo, Kouvottaret ja kahdesti PeKa) ovat olleet joka kerralla parempia. Kamilah Jackson, Delaney Hodgins, Ulriikka Nuolikoski ja Lotta Aaltonen ovat kuitenkin sen verran kokeneita pelureita, että tietävät kyllä, kuinka vaikeudet käännetään vahvuuksiksi.

EBT:n ja Catzin välinen ottelu alkaa kello 17:00 ja sitä on mahdollista seurata ainakin Basket.fi -sivuston tulosseurannan kautta.

Kari Glödstaf
1.3.2019

Catz Lappeenranta

Aikaisempia kirjoituksia

Catz Lappeenranta

Catz on lappeenrantalainen nais- ja tyttökoripalloseura, joka on perustettu vuonna 1996. Seuran edustusjoukkue on pelannut Naisten Korisliigaa yhtäjaksoisesti kaudesta 2005–2006 lähtien. Lappeenrannan omat Kissat ovat voittaneet kuusi Naisten Korisliigan mestaruutta ja neljä hopeaa sekä kolme Suomen Cup-mestaruutta. Kaudella 2015–2016 Catz saavutti hopeaa Latvia-Viro Liigassa.

www.catz.fi

Uusimmat mielipiteet