Catz Lappeenranta

Catz oli Rytkösen kolmosen verran Vimpeliä etevämpi

Lappeenrannan Catzin nousu kohti Naisten Korisliigan neljän kärkiryhmää ja puolivälierien kotietua otti tänään merkittävän askeleen eteenpäin, kun joukkue onnistui kellistämään sarjataulukon häntäpäässä oleva Vimpelin Vedon Urheilutalolla lukemin 82-79 (39-38). Voitto ei tullut helpolla ja paikoin näytti jopa siltä, että ViVe vie pisteet bussiinsa kuten se teki joulukuisellakin vierailulla.

Päivän ottelu alkoi temmoltaan varsin rauhallisena ja etenkin ensimmäisten minuuttien aikana vieraiden heittopeli oli takkuista. Catz nykäisi pikavauhtia yhdeksän pisteen johdon, ennen kuin vimpeliläisten heitto alkoi kulkea. Vahvasti pelanneen Amy Griffinin (29/6/2) johdolla vieraat nousivat takaisin peliin mukaan. Ensimmäisen kympin jälkeen piste-ero oli vielä kymmenen kotijoukkueen hyväksi, mutta tauolle mentäessä se oli supistunut yhteen, kun Donnaizha Fountain (9/8/1/3r) linkosi viimeisellä sekunnilla unelmakorin puolen kentän takaa.

- Aloitettiin vähän laiskasti, mutta pikkuhiljaa parannettiin peliä, ViVen valmentajana toiminut Jukka-Pekka Kujala myönsi. Toisessa erässä saatiin enemmän stoppeja ja heittokin alkoi pudota paremmin. Kolmannella jaksolla Catz pääsi vähän karkuun, mutta sitten saimme puolustuksen kautta pelin tasoihin. Catz käytti hyvin viime hetken paikkansa. Parempi joukkue voitti varmaan tänään.

Toisen jakson alussa Catzin ote herpaantui ja Fountain sekä Alisia Jenkins siirsivät ViVen jo johtoon. Johtoasema vaihtui ottelun hengen ja viimeisten hetkien mukaisesti jo ennen kolmannen neljänneksen loppua ja kun kissojen uusi takapelaaja Curtyce Knox (11/1/3) nosti eron viimeiselle neljännekselle lähtiessä kahdeksaan pisteeseen, optimistisimmat saattoivat luulla pelin olevan ohi.

Näin ei kuitenkaan ollut, vaan viimeisistä minuuteista saatiin todellinen jännitysnäytelmä. Catzin parhaimmillaan kymmenen pisteen johtoasema suli alle viisi minuuttia ennen loppua Tuulia Timon (12/5/1) ja Griffinin viimeistellessä tarkasti. Roosa Kosonen (8/11/2), Lena Reshetko (13/8/6), Valencia McFarland (24/6/5/5r) ja lopulta Karoliina Rytkönen (12/2) runnoivat kuitenkin tärkeät korit Catzille, eikä Jenkinsin viime sekunneilla heittämä kakkonen ollut enää kuin kosmetiikkaa.

- Meillä oli tänään kaksi pääteemaa, puolustukseen palaaminen ja levypallopeli, Mika Haakana kertoi. Toisessa onnistuimme hyvin ja levypallot menivät tasan, mutta 25 pistettä nopeista hyökkäyksistä on aivan liikaa. Pelin alussa oli paikka iskeä isompikin ero, mutta olimme epäonnekkaita. Loppu oli ihan kolikonheittoa, kummalle peli menee. Hyvä näin, tärkeä voitto. Olen tyytyväinen 16 syöttöön ja vain kuuteen menetykseen, ne ovat kovia suorituksia, etenkin kun joukkueessa on näin paljon muuttujia.

Catzin parhaana palkittiin oikeutetusti McFarland, jonka heittopeli oli Aleighsa Welchin poissa ollessa entistäkin tärkeämmässä osassa. Kaaren takaa linkoava Petra Noponen heitti 14 pistettä, Kososen ja Reshetkon huolehtiessa oman korin alustasta. Maukkaita syöttöjä pelikavereilleen jakanut Knox tulee olemaan Catzille vielä iso ilo, mikäli vain pysyy terveenä. ViVen ehdoton ykkönen oli Griffin, Fountainin jäätyä melko tehottomaksi kissapuolustuksen kynsissä.

Catzin seuraava ja samalla viimeinen vierasottelu pelataan 2. maaliskuuta Espoossa, jossa kissoja emännöi EBT. Runkosarjan viimeiset ottelut Catz pelaa kotona, päivämäärien ollessa 9.3. (Forssan Alku) ja 16.3. (HBA).

Kari Glödstaf
23.2.2019

Catz Lappeenranta

Aikaisempia kirjoituksia

Catz Lappeenranta

Catz on lappeenrantalainen nais- ja tyttökoripalloseura, joka on perustettu vuonna 1996. Seuran edustusjoukkue on pelannut Naisten Korisliigaa yhtäjaksoisesti kaudesta 2005–2006 lähtien. Lappeenrannan omat Kissat ovat voittaneet kuusi Naisten Korisliigan mestaruutta ja neljä hopeaa sekä kolme Suomen Cup-mestaruutta. Kaudella 2015–2016 Catz saavutti hopeaa Latvia-Viro Liigassa.

www.catz.fi

Uusimmat mielipiteet