Catz Lappeenranta

Kovaa peliä pudotuspelipaikoista sarjataulukon molemmissa päissä

Keskiviikon Kouvottaret-voitolla Naisten Korisliigassa jaetulle kolmannelle sijalle noussut Catz saa huomenna lauantaina vieraita Vimpelistä. Sarjassa kahdeksatta ja samalla viimeistä pudotuspelipaikkaa hallussaan pitävä ViVe oli viime Lappeenrannan reissullaan tyly vierailija, kun se höykytti kissalaumaa peräti 117 pisteen edestä. Toki pelissä oli ilon aiheita myös kotijoukkueella, tekihän tuolloin vielä Catzissä pelannut Sydney Wallace Korisliigan yhden ottelun piste-ennätyksen 54, josta ei ollut kuitenkaan kissalauman pelastajaksi. Wallacen pelit päättyivät pian tämän jälkeen loukkaantumiseen.

Edellisen kerran Catz ja ViVe kohtasivat joulukuun lopussa Vimpelissä, josta kissat hakivat kaksi sarjapistettä kymmenen pisteen voittomarginaalilla 98-88. Sen jälkeen Catzin vire on ollut varsin mainio ja joukkue on napannut sitä seuranneista yhdeksästä pelistä kuusi voittoa. Vimpeli puolestaan on ailahdellut ja sillä on kahdeksasta viime pelistä kolme voittoa. Tilastojen valossa Catz on siis hienoinen ennakkosuosikki, mutta tämän ei pidä antaa hämätä, se on nähty tänä vuonna niin monta kertaa.

- Vimpelin atleettinen amerikkalaiskolmikko omaa kovan taustan. Sentteri Alisia Jenkins pelasi viime kaudella Espanjan pääsarjassa 13 pisteen ja peräti 9,6 levypallon keskiarvolla, ollen koko sarjan toiseksi paras tuossa tilastossa, Catzin valmentaja ja koripallotietäjä Mika Haakana valottaa. Jos pärjäämme levypalloissa, pelaamme organisoidusti ja saamme ViVen pelaamaan mahdollisimman paljon 5 vs. 5 -tilanteita, uskon meillä olevan hyvä mahdollisuus voittaa ottelu.

Wallacen loukkaantuminen on kenties vaikuttanut Catzin heittovoimaan, mutta Lena Reshetkon ja Karoliina Rytkösen paluu on puolestaan selkiyttänyt puolustuspeliä ja antanut syksyllä sen kanssa tuskailleelle joukkueelle lisävoimaa oman kenttäpuoliskon tapahtumiin. Tämän lisäksi molemmat heistä osaavat myös pisteiden tekemisen, johon on tarkoitus saada lisäapua tuoreen amerikkalaisvahvistuksen Curtyce Knoxin myötä. Kaudella 2017 NCAA:ssa komean 8,9 syötön ottelukohtaisen keskiarvon kirjauttanut Knox on pelannut kissapaidassa vasta 13 minuuttia, mutta saanee huomenna näyttää runsaammin osaamistaan. 

Vimpeli ei elä pelkästään amerikkalaispelaajiensa varassa, vaan sillä on vaarallista tulivoimaa myös kotimaisella rintamalla. Tuulia Timolle ei parane antaa tilaa käyttää loistavaa kaukoheittoaan ja kissapuolustuksen on myös pystyttävä pimentämään parhaimmillaan erinomaisia syöttöjä jakavan Miina Lapilan pelinrakentelu. Vartioimatta ei auta myöskään jättää Riikka Kujalaa, joka löytää helposti syötöillään aktiivisesti liikkuvat pelitoverinsa.

Catzin ja ViVen välinen ottelu alkaa kello 14:00 ja pelipaikkana on tietenkin Urheilutalo. Koris on parasta paikan päällä, joten ota ystäväsi mukaan ja tulkaa kannustamaan kissat voittoon!

Kari Glödstaf
22.2.2019

Catz Lappeenranta

Aikaisempia kirjoituksia

Catz Lappeenranta

Catz on lappeenrantalainen nais- ja tyttökoripalloseura, joka on perustettu vuonna 1996. Seuran edustusjoukkue on pelannut Naisten Korisliigaa yhtäjaksoisesti kaudesta 2005–2006 lähtien. Lappeenrannan omat Kissat ovat voittaneet kuusi Naisten Korisliigan mestaruutta ja neljä hopeaa sekä kolme Suomen Cup-mestaruutta. Kaudella 2015–2016 Catz saavutti hopeaa Latvia-Viro Liigassa.

www.catz.fi

Uusimmat mielipiteet