Catz Lappeenranta

Jäätävä toinen jakso toi Catzille voiton Kouvottarista

Aleighsa Welchin tarkkaakin tarkempi viimeistely ja koko joukkueen tinkimätön puolustuspeli olivat avainasemassa tänään Kouvolassa, jossa Catz katkaisi Kouvottaria vastaan kokemansa kahden ottelun tappioputken. Pelin kulminaatiopiste osui toiselle jaksolle, jonka kissalauma vei tylyin lukemin 41-15 ja koko ottelun 63-45 (22-30). Tiiviillä rosterilla pelannut Catz esitteli kannattajille myös uuden hankintansa, eilen Lappeenrantaan saapuneen amerikkalaisen Curtyce Knoxin, joka kellotti debyytissään lähes 13 minuuttia.

Ottelun alku oli Kouvottarien, joka jätti kissat ensimmäisiksi minuuteiksi telineisiin ja nykäisi pikapikaa 8-0 johdon. Lena Reshetkon kori herätti vierasjoukkueen taistelemaan ja ennen pitkää Catz oli noussut tasoihin. Sen jälkeen mentiin vuorotellen päästä päähän aina ensimmäisen neljänneksen loppuun. Toisella neljänneksellä kotijoukkueen vahva ulkomaalaistrio Taeler DeerClaire LamunuCamille Zimmerman piti ryhmänsä koko ajan vieraita hieman edellä ja tauolle siirryttiin Kouvottarien kahdeksan pisteen johtoasemassa.

Tauon jälkeen Catz sai pelinsä rullaamaan ja tilkitsi samalla myös puolustuksensa.  Reshetko, Welch ja Valencia McFarland vierailivat menestyksekkäästi toisen pään korilla ja kun Kouvottaret ei löytänyt avaimia kissapuolustuksen lukkoon, päättyi kolmas kymppi Catzille luvuin 20-8. Meno oli yhtä armotonta myös viimeisellä suoralla, jonka vieraat veivät 21-7 ja samalla koko ottelun 63-45. Voitto nosti kissat jaetulle kolmannelle sijalle Espoo Basket Teamin kanssa.

Catzin tehotykki oli totuttuun tapaan tupla-tuplan urakoinut Welch (27/18/4/2r). McFarland sai tärkeällä hetkellä heittonsa kulkemaan ja nakutti lopulta 17 pistettä, keräsi 6 levypalloa ja jakoi 3 koriin johtanutta syöttöä. Reshetko (8/8/2/5r), Roosa Kosonen (7/5/1/2r) ja Karoliina Rytkönen (4/3s) olivat muut kissaryhmän pistenaiset. Kouvottarien tehokkain oli tupla-tuplaan yltänyt Lamunu (13/17/2r), Deerin kompatessa häntä 12 pisteellä. Joukkueen kaukoheittopäivä oli kaukana parhaasta, sillä 30:stä kolmosesta ainoastaan kolme löysi tiensä korisukkaan.

Catzin ottelut jatkuvat lauantaina Urheilutalolla, jossa se kohtaa Vimpelin Vedon. Viimeksi Lappeenrannassa käydessään ViVe tyrmäsi kissat luvuin 117-91, joten kotijoukkueella on revanssin paikka. Tule paikalle katsomaan, kuinka käy tällä kertaa. Ottelu alkaa kello 14.00, tervetuloa!

Kari Glödstaf
20.2.2019

Catz Lappeenranta

Aikaisempia kirjoituksia

Catz Lappeenranta

Catz on lappeenrantalainen nais- ja tyttökoripalloseura, joka on perustettu vuonna 1996. Seuran edustusjoukkue on pelannut Naisten Korisliigaa yhtäjaksoisesti kaudesta 2005–2006 lähtien. Lappeenrannan omat Kissat ovat voittaneet kuusi Naisten Korisliigan mestaruutta ja neljä hopeaa sekä kolme Suomen Cup-mestaruutta. Kaudella 2015–2016 Catz saavutti hopeaa Latvia-Viro Liigassa.

www.catz.fi

Uusimmat mielipiteet