Catz Lappeenranta

Sanooko kolmas kerta toden, kun Catz matkaa Kouvolaan?

Naisten Korisliigan runkosarjaa on pelaamatta enää viisi kierrosta ja tilanne kärkipäässä on äärimmäisen mielenkiintoinen. Sarjakärki Hyvinkään Ponteva on neljän pisteen karkumatkalla, mutta sen jälkeen tulee neljän pisteen sisällä oleva neljän joukkueen ryhmä, jotka ratkaisevat ensimmäisen pudotuspelikierroksen kotiedun. Catz on ryppään viimeisenä, edellään Kouvottaret, Espoo Basket Team ja Peli-Karhut. Huomenna kissat kohtaavat tästä ryhmästä juuri Kouvottaret, eli jos reilu viikko sitten Catzillä oli todellinen kuuden pisteen ottelu kotihallissaan HyPoa vastaan, eivät panokset ole huomenna Kouvolassa yhtään sen vähäisemmät.

Catz on ollut lähiaikoina yllättävän pahoissa vaikeuksissa Kouvottarien kanssa. Mika Hartosen taktiset kuviot ovat purreet hyvin kissalaumaan, joka hävisi ensin marraskuussa vieraskentällä tylyin lukemin 55-88 ja sai niellä toistamiseen tappion karvasta kalkkia tammikuussa kotihallissaan luvuin 63-73. Sen jälkeen ryhmä on ryhdistäytynyt ja ottanut kuudesta viime pelistä viisi voittoa. Lena Reshetkon ja Karoliina Rytkösen lisäksi joukkueeseen on liittynyt myös amerikkalainen Curtyce Knox, jonka pelikunto on kuitenkin huomista ajatellen vielä arvoitus.

Kouvottarien rosteri on ihailtavan leveä, mutta siitä huolimatta Hartonen on pitänyt pelaavan ryhmän tiiviinä ja tämä on osoittautunut menestyksekkääksi. Joukkue on selvinnyt tällä kaudella pahemmilta loukkaantumisilta ja kun amerikkalaisvahvistuksetkin ovat osuneet kohdalleen, ei Kouvottarien sarjasijoitusta voi pitää yllätyksenä. Energinen ja viihdyttävä koripallo on saanut ystäviä myös kaupungin ulkopuolelta ja joukkuetta pidetäänkin todellisena piristysruiskeena koko sarjalle.

- Kouvottaret pelaa organisoidusti ja taistelee sitkeästi jokaisesta irtopallosta, Catzin valmentaja Mika Haakana selventää huomisillan vastustajaa. Palloscreenien puolustaminen on aina isossa roolissa Kouvottaria vastaan, joka on siis erittäin vaikea vastustaja varsinkin ”Manskarilla”.

Kouvottarien ja Catzin välinen ottelu alkaa Jatke Areenalla (ent. Mansikka-ahon urheiluhalli) kello 18:30. Toivottavasti mahdollisimman moni kissafani pääsee paikalle kannustamaan suosikkinsa voittoon. 

Kari Glödstaf
19.2.2019

Catz Lappeenranta

Aikaisempia kirjoituksia

Catz Lappeenranta

Catz on lappeenrantalainen nais- ja tyttökoripalloseura, joka on perustettu vuonna 1996. Seuran edustusjoukkue on pelannut Naisten Korisliigaa yhtäjaksoisesti kaudesta 2005–2006 lähtien. Lappeenrannan omat Kissat ovat voittaneet kuusi Naisten Korisliigan mestaruutta ja neljä hopeaa sekä kolme Suomen Cup-mestaruutta. Kaudella 2015–2016 Catz saavutti hopeaa Latvia-Viro Liigassa.

www.catz.fi

Uusimmat mielipiteet