Catz Lappeenranta

Catz kohtaa taas Hongan – tällä kertaa vieraskentällä

Lappeenrannan Catzin ottelukiireet jatkuvat huomenna, kun se matkustaa Espooseen Tapiolan Hongan vieraaksi. Puolitoista viikkoa sitten Lappeenrannassa pelattu ottelu päättyi Catzin voittoon lukemin 75-62, mutta sen jälkeen Honka otti kauden ensimmäisen vierasvoittonsa kampittamalla Peli-Karhut tämän kotihallissa luvuin 75-71 ja osoitti, että se pystyy parhaana päivänä haastamaan kenet tahansa, jopa ilman Roosa Lehtorantaa ja Saara Sandellia.

Catz puolestaan kärsi lauantaina kirpaisevan 67-73 tappion Hyvinkään Pontevalle ja koki näin pahan takaiskun sarjan kärkipaikkaa ja pysyvää kotietua ajatellen. Kissojen kohtaloksi koitui paitsi tahmea hyökkäyspeli, myös heikko puolustaminen etenkin hyvinkääläisten kolmostykkiä Randi Brownia vastaan. Catz on antanut tällä kaudella liikaa tilaa kaaren takana, jonka seurauksena vastustajat ovat päässeet rokottamaan isoja pisteitä. Huomenna siihen ei olisi varaa, sillä etenkin Carita Arponen osoitti Lappeenrannassa, että pallo lentää koriin kauempaakin.

Muilta osin kissapuolustus on kunnossa. Aleighsa Welch ja Lena Reshetko hoitavat korinalustan, muun viisikon pitäessä vastustajan hyökkääjät hellässä huomassaan. Karoliina Rytkösen energia ja Roosa Kososen ulottuvuus tulevat olemaan tärkeässä osassa Alexyz Vaioletamaa ja Sidney Cookia vastaan. Hyökkäyspelin osalta Catzilla on puolestaan potentiaalia vaikka mihin, mutta toistaiseksi Reshetkon, Welchin ja Valencia McFarlandin juonikkuudesta on nähty vain viitteitä. Toivoa siis sopii, että se konkretisoituu mahdollisimman pian – miksei vaikkapa huomenna?

Hongan ja Catzin välinen ottelu tulee varmasti olemaan viihdyttävää koripalloilua. Ottelu alkaa klo 18:30 ja pääkaupunkiseudulla liikkuville tiedoksi, että pelipaikkana on Tapiolan Liikuntahalli.

Kari Glödstaf
11.2.2019

Catz Lappeenranta

Aikaisempia kirjoituksia

Catz Lappeenranta

Catz on lappeenrantalainen nais- ja tyttökoripalloseura, joka on perustettu vuonna 1996. Seuran edustusjoukkue on pelannut Naisten Korisliigaa yhtäjaksoisesti kaudesta 2005–2006 lähtien. Lappeenrannan omat Kissat ovat voittaneet kuusi Naisten Korisliigan mestaruutta ja neljä hopeaa sekä kolme Suomen Cup-mestaruutta. Kaudella 2015–2016 Catz saavutti hopeaa Latvia-Viro Liigassa.

www.catz.fi

Uusimmat mielipiteet