Catz Lappeenranta

Randi Brownin hurja heittovire ratkaisi voiton Hyvinkäälle

Lappeenrannan Catzilla oli tänään mahdollisuus ottaa Hyvinkään Pontevan sarjajohtoa kahdella pisteellä kiinni ja sekoittaa Naisten Korisliigan ennätystasaista kärkeä entisestään, mutta kissojen heikot viimeiset minuutit ja HyPon Randi Brownin hurja heittovire käänsivät pelin vieraille. Lusikkansa soppaan laittoi myös vieraiden kapteeni Taru Tuukkanen, joka nosti lopussa sarjan tärkeitä koreja. Näin pisteet lähtivät Hyvinkäälle lukemin 67-73 (38-40).

Ottelun ensimmäinen neljännes oli Catzin hallintaa. Hyvinkääläisten heitto sakkasi kissapuolustuksen keskellä ja kun kotijoukkue onnistui itse hyvillä tehoilla, mentiin kymmenen minuutin jälkeiselle lyhyelle katkolle Catzin johdossa 22-10. Se suli kuitenkin hyvin nopeasti sekavan viisiminuuttisen aikana, jossa Brown linkosi palloa sukkaan kaaren takaa, Jessica Januaryn onnistuessa lähempää. Valencia McFarlandin ajo kavensi eron tauolle kahteen pisteeseen.

- Alussa meillä meni ihan hyvin ja toteutettiin omaa peliä, Catzin Karoliina Rytkönen summasi pelin jälkeen. Ennen puoliaikaa meillä meni joku sekaisin niin puolustuksessa kuin hyökkäyksessäkin. Päästiin lopussa vielä taistelemaan, mutta HyPo oli tänään kovempi.

Kolmas neljännes alkoi sekin tasaisesti, kunnes Brown jatkoi pistetehtailuaan. Catz pyristeli perässä ja onnistui nousemaan Petra Noposen kolmosella pisteen päähän ennen viimeistä kymmenminuuttista. Sen aikana Catzilla oli jopa voiton avaimet käsissään, mutta lopussa Tuukkanen johdatti joukkonsa vapaaheittoviivalta voittoon. Näin HyPo otti toisen vierasvoittonsa Catzista tällä kaudella, lokakuussa lukemat olivat 60-79.

- Onnittelut HyPolle voitosta, pelasivat hyvän ottelun tänään, Mika Haakana tunnusti. Kolme jaksoa puolustimme hyvin, toisella neljänneksellä oli vähän hakemista, mutta myös Brownilta kovia heittoja. Hyökkäyspäässä on vielä aika paljon tekemistä, eikä se ole kovin jouhevaa. Otan piikkiini taktiset kömmähdykset, joihin olisi pitänyt reagoida nopeammin. Lopussa vähän bensakin loppui.

Catzin parhaana palkittiin tänään McFarland (20/6/4/2r). Lena Reshetko (18/7/3) jäi hänestä kahden pisteen päähän, Aleighsa Welchin (12/11/1/2r) urakoidessa tutusti tupla-tuplan. Rytkönen (7/3/1) oli lopulta se, joka sai Brownin aisoihin, mutta valitettavasti se ei tänään riittänyt. Brownin (34/6/2) lisäksi myös January (15/6/2r) heitti kaksinumeroiset luvut, mutta muilta osin hyvinkääläisten hyökkäyspeli jätti parantamisen varaa.

Catzin seuraava ottelu on tiistaina, jolloin se kohtaa vieraskentällä Tapiolan Hongan. Seuraava kotiottelu on vasta 23. helmikuuta, jolloin Vimpelin Veto saapuu Urheilutalolle.

Kari Glödstaf
9.2.2019
 

Catz Lappeenranta

Aikaisempia kirjoituksia

Catz Lappeenranta

Catz on lappeenrantalainen nais- ja tyttökoripalloseura, joka on perustettu vuonna 1996. Seuran edustusjoukkue on pelannut Naisten Korisliigaa yhtäjaksoisesti kaudesta 2005–2006 lähtien. Lappeenrannan omat Kissat ovat voittaneet kuusi Naisten Korisliigan mestaruutta ja neljä hopeaa sekä kolme Suomen Cup-mestaruutta. Kaudella 2015–2016 Catz saavutti hopeaa Latvia-Viro Liigassa.

www.catz.fi

Uusimmat mielipiteet