Catz Lappeenranta

Urheilutalolla pelataan todellinen kuuden pisteen ottelu, kun HyPo saapuu vieraisille

Lappeenrannan Urheilutalolla pelataan huomenna lauantaina todellinen kuuden pisteen ottelu, kun Naisten Korisliigan kärkipaikkaa pitävä Hyvinkään Ponteva saapuu vieraisille. Ennätystasaisessa sarjassa vain kuuden pisteen päässä Catzista oleva HyPo ei ole vielä varmistanut runkosarjan voittoaan ja kissojen mahdollinen voitto tiivistäisi sarjan kärkeä entisestään, kun joukkueilla on seitsemän peliä pelaamatta. Tappio puolestaan tekisi hallaa kotijoukkueelle, joka on viime viikkojen aikana osoittanut haastavansa täysillä minkä tahansa joukkueen.

Neljän voiton ja uusien pelaajien tuoman innostuksen myötätuulessa purjehtiva Catz selvitti keskiviikkoiltana etukäteen erittäin vaikeaksi tiedetyn kotiottelun Honkaa vastaan luvuin 75-62. Vasta viimeisillä minuuteilla ratkennut peli olisi voinut olla selvä jo aiemmin, ellei kissalauma olisi sortunut hyökkäyspäässä huolimattomuuteen ja lepsuiluun, vaan olisi malttanut pelata tilanteet huolella loppuun asti. Honka osasi käyttää tällaisen intensiteetin herpaantumisen hyödykseen ja samaan pystyy huomenna varmasti myös HyPo, jonka hyökkäysrivistö on espoolaisia merkittävästi kovempi.

Lena Reshetko ja Karoliina Rytkönen eivät ole sateentekijöitä, mutta heillä on valtava vaikutus etenkin puolustuspeliin. Rytkösen takiaismainen varjostuspeli on myrkkyä jokaiselle sen kohteeksi joutuvalle, Reshetkon pelisilmän lukiessa vastustajan hyökkäyskuvioita tarkasti kerta toisensa jälkeen. Lisäksi Reshetko on ulottuvana pelaajana hyvä katkomaan syöttöjä ja hakemaan levypalloja, eikä hänkään anna vartioitavalleen juuri tilaa heittää. Ei siis ole sattumaa, että Catzin puolustuksen liike ja pallovarmuus ovat olleet kahdessa viime pelissä alkukautta korkeammalla tasolla.

- Olemme puolustaneet edelliset ottelut hyvin ja levypallopeli on ollut myös parempaa. Hyökkäykseen tarvitsemme sen sijaan lisää optioita ja jouhevuutta, Catzin valmentaja Mika Haakana ennakoi.

Catzin Lappeenrannassa lokakuussa voittanut HyPo seilasi pitkän aikaa Korisliigan kärjessä ylhäisessä yksinäisyydessä ja innokkaimmat olivat valmiit jo kyseenalaistamaan koko sarjan mielenkiinnon. Se kesti vielä Saara Wahlgrenin loukkaantumisen, mutta tähtipelaajiin lukeutuvan Henna Salomaan alaraajavamma on ollut hyvinkääläisille kovempi pala purtavaksi. Myös nilkkavaivoista kärsinyttä Alexis Montgomerya odotellaan kuumeisesti takaisin. Menetyksistä huolimatta hyvinkääläisten rosterissa riittää edelleen tehoja etenkin kolmikon Randi BrownTaru Tuukkanen – Jessica January ollessa pelipäällä. Heidän pimentämisensä on huomisessa ottelussa ensiarvoisen tärkeää, sen myöntää myös Haakana.

- Ponteva on kärsinyt meidän tavoin loukkaantumisista. Joukkue vahvistui joulukuussa Nea Kuismalla ja tammikuussa riveihin liittyi vielä WNBA-varaus (28. varaus) January. Kun Tuukkanenkin pelaa pisteiden valossa parasta kauttaan, meillä on hurja haaste edessä.

Catzin ja HyPon välinen huippukorisottelu alkaa Urheilutalolla klo 18:00. Ottelun panokset ovat erittäin korkeat, joten jätä lauantaisauna väliin, ota kaverisi mukaan ja tulkaa kannustamaan kissat voittoon!

Kari Glödstaf
8.2.2019 

Catz Lappeenranta

Aikaisempia kirjoituksia

Catz Lappeenranta

Catz on lappeenrantalainen nais- ja tyttökoripalloseura, joka on perustettu vuonna 1996. Seuran edustusjoukkue on pelannut Naisten Korisliigaa yhtäjaksoisesti kaudesta 2005–2006 lähtien. Lappeenrannan omat Kissat ovat voittaneet kuusi Naisten Korisliigan mestaruutta ja neljä hopeaa sekä kolme Suomen Cup-mestaruutta. Kaudella 2015–2016 Catz saavutti hopeaa Latvia-Viro Liigassa.

www.catz.fi

Uusimmat mielipiteet