Catz Lappeenranta

Tapiolan Honka ensivierailulle Lappeenrantaan

Lappeenrannan Catz jatkaa huomenna kotipeliviikkoaan Naisten Korisliigassa, kun se kohtaa vasta toistamiseen tällä kaudella Tapiolan Hongan. Ensimmäisen kerran joukkueet olivat vastakkain lokakuussa Espoossa, jolloin Catz oli emäntiään parempi niukoin lukemin 86-83. Erikoisen sarjaohjelman ansiosta joukkueet kohtaavat kolmannen ja viimeisen kerran ensi viikon tiistaina Espoossa.

Kolmen ottelun voittoputkessa seilaava kissalauma on saanut pelinsä hyvään vireeseen, vaikka viime lauantainen Torpan Poikia vastaan käyty ottelu olikin siltä huomattavasti vaatimattomampaa peliä. Suuri syy tähän oli muutamien keskeisimpien pelaajien puuttuminen, sillä takapelaaja Valencia McFarland katsoi pelin penkiltä käymättä kentällä lainkaan ja heittäjänä viime viikot pelannut Tinna Rantalainen oli matkannut U19-joukkueen mukana Helsinkiin pelaamaan SM-sarjaa paikallista NMKY:tä vastaan. Huomenna molemmat ovat oletettavasti mukana, kuten ovat myös lauantaina kissapaitaan palanneet Lena Reshetko ja Karoliina Rytkönenkin.

Naisten Korisliigan viime vuosien kestomenestyjä Honka on ajautunut tällä kaudella pelillisiin vaikeuksiin, mikä on näkynyt valitettavan usein myös tulostaululla. Sarjan kahdeksatta sijaa ja samalla viimeistä pudotuspelipaikkaa hallussaan pitävä espoolaisryhmä on kärsinyt epätasaisuudesta ja vaikka amerikkalaisvahvistus Sidney Cook on viimeistellyt todella tehokkaasti, on joukkue jäänyt jostain syystä liian usein altavastaajan asemaan. Tämä on hivenen yllättävää, sillä ryhmässä on kuitenkin Alex Vaioletaman, Roosa Lehtorannan ja Kaisa Kuisman kaltaisia pistenikkareita. Catzin valmentaja Mika Haakana tietää, ettei huonon sarjasijoituksen tule antaa hämätä.

- Honka pelaa erittäin hyvin organisoitua koripalloa molemmissa päissä kenttää ja omaa todella kovan eturivin Vaioletama - Cook.  Etenkin Vaioletama on ollut suorastaan erinomainen viimeisissä peleissään. Nuori takakenttäkaksikko Alexandra Ailus Minna Mali on pelannut myös vahvasti, joten meillä on todella vaikea ottelu edessä.

Huominen ottelu alkaa kello 18:30 ja pelipaikkana on tietenkin Lappeenrannan Urheilutalo. Tule kannustamaan kissapaidat voittoon ja kohti pudotuspelejä!

Kari Glödstaf
5.2.2019
 

Catz Lappeenranta

Aikaisempia kirjoituksia

Catz Lappeenranta

Catz on lappeenrantalainen nais- ja tyttökoripalloseura, joka on perustettu vuonna 1996. Seuran edustusjoukkue on pelannut Naisten Korisliigaa yhtäjaksoisesti kaudesta 2005–2006 lähtien. Lappeenrannan omat Kissat ovat voittaneet kuusi Naisten Korisliigan mestaruutta ja neljä hopeaa sekä kolme Suomen Cup-mestaruutta. Kaudella 2015–2016 Catz saavutti hopeaa Latvia-Viro Liigassa.

www.catz.fi

Uusimmat mielipiteet