Toimitukselta

Pääkirjoitus: Kuka nappaa yleisön?

Imatranajo ja LappeeFest järjestetään saman viikonlopun aikana.

Kalevan kisat ja Rock In The City -festivaali järjestetään saman viikonlopun aikana.

Syövätkö tapahtumat toistensa yleisöjä? Sitä ei kukaan varmuudella tiedä tässä vaiheessa vuotta, ja arviot riippuvat siitä, keneltä kysyy.

Osaltaan harmittavat päällekkäisyydet ovat sattumien summa. Esimerkiksi Imatranajo ajetaan silloin kun moottoripyöräsarjan kisakalenteri niin sanoo.

Muutama viikko sitten haastattelemamme LappeeFestin järjestäjä kertoi, että viikonloppu ennen juhannusta oli heidän tapahtumalleen ainoa vaihtoehto.

Muuten tapahtumaa ei olisi tullut ollenkaan.

Jos minä saisin päättää, kaikki nämä suurehkot tapahtumat olisivat eri viikonloppuina.

Vaikka osa Imatranajossa pyörivistä olisi kiinnostunut jatkamaan iltaa LappeeFestin merkeissä, osa on töissä ensiksi mainitussa tapahtumassa.

Rahkeet eivät ehkä yksinkertaisesti riitä ympäripyöreään viikonloppuun, vaikka toinen tapahtuma olisikin hupia.

LappeeFest on kuitenkin kesän ainoa tapahtuma maakunnassa, joka tarjoaa kovan kattauksen suosikkiartisteja yhden viikonlopun aikana. Tämä kiinnostaa ihmisiä varmasti.

Imatranajon iltoina ei Imatralle ole tulossa suurta musiikkitapahtumaa, kuten jokunen vuosi sitten oli. Toki paikalliset baarit varmasti marssittavat artisteja lavalle, mutta festari puuttuu.

Ne, jotka tulevat Imatranajoon moottoripyörien takia, tuskin karkaavat illaksi Lappeenrannan puolelle.

Mutta entäpä se osa yleisöstä, joille moottoripyörät eivät ole sydämenasia? Yleisen menon ja meiningin ystävät saattavat hyvinkin häipyä LappeeFestin porttien sisäpuolelle.

Kalevan kisojen organisaatiolle tieto uudesta kaksipäiväisestä rockfestarista tuli yllätyksenä, eikä miellyttävänä sellaisena.

Edellisessä lehdessä haastattelemamme urheilukisojen organisaatio arveli, että festari hyötyy heistä, mutta he eivät festarista.

Elokuussa olemme viisaampia, kuinka kävi.

Tuija Horttanainen

[email protected]

Toimitukselta

Aikaisempia kirjoituksia

Uusimmat mielipiteet