Catz Lappeenranta

Catzilla edessään odotettu kotiottelu ToPoa vastaan

Lappeenrannan Catzin kannattajat ovat odottaneet lauantaista kotiottelua Torpan Poikia vastaan malttamattomana – ei pelkästään siksi, että joukkueen edellisestä kotipelistä Kouvottaria vastaan on jo lähes kolme viikkoa, vaan myös siksi, että lauantaina Urheilutalon parketille juoksevat seuran menestynein pelaaja Lena Reshetko sekä viime kaudella kannattajien suursuosikiksi noussut Karoliina Rytkönen.

Reshetkon ja Rytkösen paluu antaa valmentaja Mika Haakanalle paljon uusia variaatioita niin hyökkäykseen kuin puolustukseenkin, mutta tässä vaiheessa kannattaa muistaa, että molemmat ovat olleet pelaamatta koko alkukauden ja pelituntuman hakemiseen menee varmasti aikaa. Kannattajat ovatkin olleet yhtä mieltä siitä, ettei pelaajien harteille sovi ladata liikaa paineita, vaan heidän tulee antaa sopeutua rauhassa ryhmään ja sen kuvioihin.

Catzin tammikuu alkoi synkästi kahdella tappiolla, mutta kurssi kääntyi kurinalaisella vierasvoitolla HBA:sta. Sen jälkeen kissapaidat kaatoivat Peli-Karhut vieraissa, joten joukkue on osoittanut taistelutahtonsa olevan vaikeuksista huolimatta horjumaton. Aleighsa Welch on johtanut pistetehtailua viime aikoina, Valencia McFarland ja Tinna Rantalainen tuovat juonikkuutta hyökkäyspeliin ja Roosa Kosonen ja Petra Noponen pimentävät vastustajan pahimmat hyökkääjät ottelu toisensa jälkeen. Molemmat pystyvät ratkaisuihin myös hyökkäyspäässä ja etenkin Kosonen on ollut viime aikoina hurjassa heittovireessä – tästä todisteena 22 pistettä HBA:ta ja 18 pistettä PeKaa vastaan.

Jos Catzin meno on ollut täynnä ylä- ja alamäkiä, on perinteikkään ToPon meno ollut vaivalloisempaa. Sarjan viimeisenä lähes koko kauden ollut ryhmä on ajautunut peräti seitsemän pelin tappiokierteeseen, eikä äkkiseltään ole odotettavissa parempaa. Syytä tosin olisi, sillä toiseksi viimeisenä olevat HBA ja Tapiolan Honka ovat jo neljän pisteen päässä. Vierailla ei ole enää montaa peliä aikaa ryhdistäytyä, mutta Haakana ei suostu tavoilleen uskollisena tuudittautumaan helppoon voittoon ja varmoihin sarjapisteisiin.

- ToPo leikkaa kovaa korille ja juoksee paljon pallottomia screenejä. Kommunikaatio ja tilannekovuus ovat avainasemassa iltapäivän ottelussa, Haakana tuumii ja nostaa esiin myös erään Catzille hyvin erikoisen tilaston. Olemme pelanneet jostain syystä erittäin hyvin vieraissa, mutta kotona on ollut poikkeuksellisesti vaikeampaa. Uskon, että saamme siirrettyä hyvän vireemme myös kotikentälle.

Toteutuuko ”Haksan” toive vai tekeekö ToPo yllätyksen ja vie pisteet mukanaan? Se selviää Lappeenrannan Urheilutalolla klo 15:00 alkaen. Paikalle kannattaa saapua ajoissa, sillä Catzin yhteistyökumppani Millpoint jakaa sadalle ensimmäiselle Catz-pipon. Tervetuloa kannustamaan kissat voittoon!

Kari Glödstaf
1.2.2019

Catz Lappeenranta

Aikaisempia kirjoituksia

Catz Lappeenranta

Catz on lappeenrantalainen nais- ja tyttökoripalloseura, joka on perustettu vuonna 1996. Seuran edustusjoukkue on pelannut Naisten Korisliigaa yhtäjaksoisesti kaudesta 2005–2006 lähtien. Lappeenrannan omat Kissat ovat voittaneet kuusi Naisten Korisliigan mestaruutta ja neljä hopeaa sekä kolme Suomen Cup-mestaruutta. Kaudella 2015–2016 Catz saavutti hopeaa Latvia-Viro Liigassa.

www.catz.fi

Uusimmat mielipiteet