Catz Lappeenranta

Aleighsa Welchin tehoilta siivitti Catzin makeaan vierasvoittoon PeKasta

Lappeenrannan Catz teki sen taas ja nappasi altavastaajan asemasta huolimatta kovan päänahan, kun sen onnistui hyydyttää hurjassa vireessä ollut Peli-Karhut tämän kotiluolassa. Kapteeninsa Aleighsa Welchin johdolla taistellut kissalauma vei ottelun vaiherikkaiden käänteiden jälkeen lukemin 81-68 (46-29) ja löi näin painetta sarjataulukkoon, joka voi muuttua hyvinkin radikaalisti tämän illan kierroksen jälkeen.

Ottelun ensimmäisellä neljänneksellä ei pisteillä ilakoitu ja etenkin alkuminuuttien ajan palloa lennätettiin enemmän korirautoihin kuin itse koriin. Muutaman minuutin hapuilun jälkeen tilanne muuttui ja varsinkin PeKan Linda-Lotta Lehtoranta ja Catzin tehokaksikko Welch – Roosa Kosonen näytti muille korinteon mallia. Ensimmäinen neljännes merkittiin Catzille 18-14 ja kun toisella peli alkoi kulkea aivan vanhaan malliin, siirryttiin tauolle vieraiden 17 pisteen johdossa. PeKan peliä sekoitti Brittany Starlingin virhevaikeudet, taitavan amerikkalaisen tilille kun oli kertynyt tässä vaiheessa jo neljä rikettä.

Catz näytti menevän menojaan kolmannen neljänneksen alussa, kun Valencia McFarland lennätti pallon koriin kaaren takaa ja nosti eron jo 20 pisteeseen. Liekö joukkueeseen iskenyt lievä hyvän olon tunne vai mitä oikein tapahtui, mutta parissa minuutissa ero kaventui 11 pisteeseen, ennen kuin Catz sai taas otteen pelistä.

Viimeiselle neljännekselle lähdettiin mielenkiintoisesta tilanteesta, sillä kotijoukkueen Minna Sten, Matilda Mässeli ja Starling olivat kaikki keränneet neljä virhettä, kuten myös vieraiden Petra Noponenkin. Oli siis vain ajan kysymys, kuka lähtee ensimmäisenä suihkuun. Tänään se oli Sten, jonka fyysisyyttä emännät olisivat kaivanneet loppuhetkillä. Parhaimmillaan PeKa sai kurottua eron seitsemään pisteeseen, mutta Tinna Rantalaisen kahden pisteen heitto lopetti kotijoukkueen takaa-ajon ja lopussa vieraat pääsivät kaunistelemaan piste-eroa vapaaheittoviivalta.

- Kova suoritus koko joukkueelta, Mika Haakana jakoi kehuja pelaajilleen. Teimme sovitut asiat tarkasti kuten pitikin ja jokainen esitti sitoutumisensa täydellisesti. Lisalta huippusuoritus taas kerran, Roosa pelasi erinomaisesti ja Tinnalta taas loistava peli. Myös Mari (Kihlström) oli todella ennakkoluuloton. On hienoa nähdä näin vaikuttavia näyttöjä nuorilta pelaajiltamme. Ensimmäisen jakson miespuolustuksemme oli lähestulkoon kauden parasta, lopussa bensa hieman loppui ja viimeinen neljännes oli taistelua aikaa vastaan. 

Kotijoukkueen parasta osaamista tarjosivat Lehtoranta (22/3/5/2r) ja Brooke McCarty (26/8/3/6r). Heidän epäonnekseen muusta ryhmästä ei ollut poissa olleiden Daisha Simmonsin ja Noora Järvikankaan saappaiden täyttämiseen ja kun Starlingin (9/9/3) peli meni sekaisin aikaisten virheiden vuoksi, jäi PeKa tänään hivenen hampaattomaksi. Tämä ei kuitenkaan poista sitä tosiseikkaa, että illan kuningattaret olivat Lappeenrannasta ja etenkin 38 pistettä ja 19 levypalloa kerännyt kapteeni Welch oli uskomattomassa vireessä. 18 pistettä heittänyt ja 8 levypalloa kahminut Kosonen oli taas pelaaja paikallaan ja McFarland täydensi hyvän iltapuhteensa 10 pisteellä, 6 levypallolla ja 3 syötöllä. Yli yksitoista minuuttia kellottanut Kihlström heitti kolme pistettä ja nappasi yhden hyökkäyspään levypallon.

Catzin seuraava ottelu on ensi viikon lauantaina, jolloin se kohtaa Urheilutalolla Torpan Pojat kello 15.00 alkaen. Kyseinen ottelu on ensimmäinen, jossa Lena Reshetko ja Karoliina Rytkönen pukevat kissapaidan tällä kaudella päälleen. Sata ensimmäistä katsojaa saa Millpointin lahjoittaman Catz-pipon, joita voi ostaa myöhemmin myös fanituotepisteestä. Tervetuloa katsomaan huippukorista!

Kari Glödstaf
26.1.2019

Catz Lappeenranta

Aikaisempia kirjoituksia

Catz Lappeenranta

Catz on lappeenrantalainen nais- ja tyttökoripalloseura, joka on perustettu vuonna 1996. Seuran edustusjoukkue on pelannut Naisten Korisliigaa yhtäjaksoisesti kaudesta 2005–2006 lähtien. Lappeenrannan omat Kissat ovat voittaneet kuusi Naisten Korisliigan mestaruutta ja neljä hopeaa sekä kolme Suomen Cup-mestaruutta. Kaudella 2015–2016 Catz saavutti hopeaa Latvia-Viro Liigassa.

www.catz.fi

Uusimmat mielipiteet