Catz Lappeenranta

Kissat lähtevät karhujahtiin

Naisten Korisliigan viimeinen kolmannes käynnistyy Catzin osalta huomenna Kotkassa, jossa se mittaa vahvaan vireeseen päässeen Peli-Karhujen ottelukunnon. Kymmenestä viimeisestä ottelustaan peräti yhdeksän kertaa voittajana pukukoppiin astellut PeKa on noussut talven aikana koko sarjan suurimmaksi mestarisuosikiksi, kun taas Catz kyttää tällä haavaa paikkaa neljän parhaan joukossa ja on valmis odottamattomiin yllätyksiin. Vaikka vaaka onkin tilastojen mukaan kallistunut kotkalaisille, ei Mika Haakana anna joukkueensa luovuttaa taistelutta.

- Huominen haaste on kovin mahdollinen, mutta jos onnistumme toteutuksessa tarkasti, uskon meillä olevan mahdollisuutemme. Peli-Karhujen laadusta kertoo se, että mm. WNBA-tasoinen Brooke McCarty ja maajoukkuesentteri Minna Sten aloittavat useimmiten penkiltä.  

Catzilla ei ole aivan vastaavan levyistä rosteria, mutta sen minkä joukkue kokemuksessa häviää, sen se kompensoi taistelutahdolla ja joukkuepelillä. Tästä Catz antoi hyvän muistutuksen viikko sitten hakiessaan pisteet HBA:n kotikentältä, vaikka olikin alussa lähestulkoon helisemässä nuoren helsinkiläisryhmän kanssa. Saavutus ei ole vähäinen, sillä juuri HBA on se joukkue, joka on ainoana kampittanut kotkalaiset heidän viimeisessä kymmenessä ottelussaan. Kaiken lisäksi tämä kävi vielä PeKan kotikentällä, joten täysin voittamaton ryhmä ei sekään ole.

Catzin otteita on vaivannut viime kierroksilla epätasaisuus. Joukkue päätti viime vuoden kolmen ottelun voittoputkeen, mutta on viimeisten kolmen kierroksen aikana pystynyt vain yhteen voittoon. Positiivisinta on, että puolustuspeli on tiivistynyt sitten syyskierrosten. Erityisesti Petra Noposesta on kehkeytymässä kova luu kevään tärkeisiin otteluihin. Myös Tinna Rantalaiselta voi odottaa hyvää kevättä, kunhan hän vain toipuu saamistaan kolhuista täyteen pelikuntoon.

PeKan ykköstykkinä on toiminut Brittany Starling (20.1/11.4/1.9), mutta tulosta syntyy myös kotimaisten pelaajien voimin. Linda-Lotta Lehtoranta (14.6/4.5/5.7) on todellinen syöttökone ja Noora Järvikangas (12.1/5.4/2.2) pystyy ratkaisuihin sekä läheltä että kaukaa. Vahvan ryhmän ulkopuolella odottavat vuoroaan Ellen Järvinen (4.7/2.1/1.6), Matilda Mässeli (1.0/0.8/0.2) sekä Reetta-Sofia Tulkki (1.5/0.7/0.5), joten hyvällä syyllä voi todeta PeKalla olevan parhaassa tapauksessa loistava tulevaisuus edessään.

PeKan ja Catzin välinen ottelu pelataan Karhuvuoren urheilutalolla ja aloituspallo nostetaan ilmaan kello 15.00. Toivottavasti mahdollisimman moni kissafani pääsee paikalle kannustamaan suosikkinsa voittoon!

Kari Glödstaf
25.1.2019

Catz Lappeenranta

Aikaisempia kirjoituksia

Catz Lappeenranta

Catz on lappeenrantalainen nais- ja tyttökoripalloseura, joka on perustettu vuonna 1996. Seuran edustusjoukkue on pelannut Naisten Korisliigaa yhtäjaksoisesti kaudesta 2005–2006 lähtien. Lappeenrannan omat Kissat ovat voittaneet kuusi Naisten Korisliigan mestaruutta ja neljä hopeaa sekä kolme Suomen Cup-mestaruutta. Kaudella 2015–2016 Catz saavutti hopeaa Latvia-Viro Liigassa.

www.catz.fi

Uusimmat mielipiteet