Catz Lappeenranta

Catzille maukas voitto HBA:sta

Jos korispeli kestäisi viisi minuuttia ja sarjapisteet jaettaisiin sen mukaan, olisi Catzille jäänyt tänään luu vetävän käteen, sen verran heikosti joukkue aloitti Helmi Basket HBA:n vieraana. Viisi minuuttia lähes jyrän alla ollut kissalauma ei antanut kuitenkaan emäntien kovan aloituksen hämätä, vaan hivuttautui vähitellen rinnalle ja lopulta ohi aina selvään 83-68 (40-40) voittoon asti.

HBA:n valmentaja Pekka Salminen lupasi kotijoukkueen tossun liikkuvan tavallista sähäkämmin, sillä hänen joukkueensa halusi kokeilla loukkaantumisista kärsineen kissalauman pelikuntoa. Suunnitelma ei onnistunut aivan odotetulla tavalla, sillä ensimmäisen kymmenminuuttisen jälkeen Catzilla ei ollut vaikeuksia pysyä HBA:n kyydissä, vaan se pystyi pitämään pelin temmon haluamallaan tasolla ja jäädyttämään emäntien hyökkäykset. Tähtikaksikko Awak Kuier (12/4) – Sara Bejedi (16/5/6) pysyi hyvin kissojen puolustuksen pihdeissä, Lotta Vehka-ahon (16/4/1) pitäessä joukkuettaan pystyssä etenkin ensimmäisellä puoliajalla.

Tauolle mentiin tasatilanteessa, mutta sen jälkeen parketilla hyöri vain Catz. Vahvan iltapuhteen tehneet Jemina Vidgren (7/3), Roosa Kosonen (22/6/1) ja vahvoja esityksiä puolustuksessa antava Petra Noponen (13/5/3) linkosivat palloa sukkaan joka puolelta kenttää ja siivittivät Catzin viimeiselle neljännekselle 19 pisteen johdossa. HBA löysi pelin lopussa vielä yhden vaihteen takaa-ajoonsa, mutta kissojen puolustus esti pahimmat lähentely-yritykset ja vei pisteet mukanaan Lappeenrantaan.

- Alussa olimme perässä joka osa-alueella. Kuierin loukkaantuminen muutti pelin momentumin, mutta vaikka hän palasikin kentälle, oli peli jo olennaisesti muuttunut. Toisen jakson pelasimme maltilla ja pystyimme jäädyttämään pelin sekä rakentamaan hyviä heittopaikkoja, Mika Haakana analysoi ottelun kulkua.

Catz oli tänään kokonaisvaltaisesti joukkue. Se taisteli esimerkillisesti ja tinkimättömästi molemmissa päissä kenttää ja monesti hajaminuutteja saaneet pelaajat täyttivät paikkansa moitteetta. Tupla-tuplan urakoinut Aleighsa Welch (23/14/9) ja sähäkästi liikkuva Valencia McFarland (16/3/2/3r) kerännevät nytkin suurimmat otsikot, mutta kunnia kuuluu kaikille pelaajille, niin yhtenäistä meno kentällä tänään oli.

- Lisa pelasi uskomattoman hienon ottelun ja Jeminan esitys oli kokonaisvaltaisesti erittäin vahva, mutta moittimista ei ole kenenkään otteissa, vaan koko joukkue pelasi loistavasti ja kaikki hoitivat ruutunsa kuten pitääkin, Haakana kehuu. Vain tällä tavoin pystyy ottamaan voittoja näinkin vaikeissa tilanteissa.

Catz huilaa nyt hieman yli viikon, ennen kuin se matkustaa Kotkaan Peli-Karhujen vieraaksi. Ottelu pelataan Karhuvuoren urheilutalolla lauantaina 26. tammikuuta ja se alkaa kello 15.00. Toivottavasti mahdollisimman moni kissafani pääsee paikan päälle kannustamaan suosikkinsa voittoon!

Kari Glödstaf
17.1.2019

Catz Lappeenranta

Aikaisempia kirjoituksia

Catz Lappeenranta

Catz on lappeenrantalainen nais- ja tyttökoripalloseura, joka on perustettu vuonna 1996. Seuran edustusjoukkue on pelannut Naisten Korisliigaa yhtäjaksoisesti kaudesta 2005–2006 lähtien. Lappeenrannan omat Kissat ovat voittaneet kuusi Naisten Korisliigan mestaruutta ja neljä hopeaa sekä kolme Suomen Cup-mestaruutta. Kaudella 2015–2016 Catz saavutti hopeaa Latvia-Viro Liigassa.

www.catz.fi

Uusimmat mielipiteet