Catz Lappeenranta

Catz aloittaa kevätkauden Forssassa

Naisten Korisliigassa kolme viimeistä otteluaan voittanut Catz aloittaa kevätkauden ottelunsa Forssassa, jossa sitä vastaan asettuu perinteikäs Forssan Alku. Hyvän loppuvuoden vireen ansiosta neljänneksi ennätystasaisessa sarjassa nousseet kissat voitti taannoin forssalaiset kotikentällään niukoin lukemin 77-75, mutta Mia Loydin johtama Alku on valmis maksamaan kalavelat takaisin. Sarjassa seitsemättä sijaa pitävä ryhmä hamuaa nousua kärkinelikkoon, johon sillä on tällä hetkellä eroa neljä pistettä.

Pelituntumaa huomenna hakeva Catz on keskittynyt uusien kuvioiden hiomiseen. Pelaajahankintoja ei ole ainakaan vielä tehty, joten valmentaja Mika Haakana jatkaa nuorten pelaajiensa kehittämistä. Pitkin syksyä vahvasti esiintynyt Roosa Kosonen on saanut tukea Tinna Rantalaiselta, joka on napannut aloitusviisikosta toisen heittäjän paikan itselleen. Toisen hoitaa hienosti viime otteluissa pelannut Petra Noponen, joka puolusti vahvasti Vimpelin amerikkalaistaituria Amy Griffiniä juuri ennen vuodenvaihdetta pelatussa ottelussa. Toivoa sopii, että kissojen joukkuepeli on huomennakin tiivistä, sillä Alun amerikkalaisduo Loyd – Emily Kinneston ei anna armoa, jos sille annetaan yhtään liikaa liikkumatilaa.

- Forssan Alku liikuttaa palloa paljon ja juoksee paljon pallottomien pelaajien screenejä, Haakana selventää. Kurinalaisuus toteuttamisessa ja kommunikaatio näissä tilanteissa on yksi ratkaisutekijöistä. Jos onnistumme näissä asioissa, niin meillä on mahdollista haastaa Forssa vaikeista lähtökohdista huolimatta.

Jos Catzin rosteri on ohut, ei samaa voi sanoa forssalaisten ryhmästä. Risto-Matti Rouskulla on käytettävissään kaikkiaan viisitoista pelaajaa, joista viimeisimpänä mukaan on tullut Lappeenrannassakin usean kauden kaukoheitoillaan yleisöä ihastuttanut Meriem Eerikinharju. Torpan Pojissa kauden aloittanut, mutta marraskuun lopussa Alun paidan päälleen pukenut ”Mertsu” on päässyt jo esittelemään taitojaan. Hieman yli kuuden pisteen keskiarvolla heittänyt Eerikinharju tuo lisää vaihtoehtoja kaarelle, joka on koko syksyn ajan jäänyt liiaksi Hanna Vapamaan vastuulle.

Forssan Alun ja Catzin välinen ottelu pelataan urheilutalo Feeniksissä ja se alkaa kello 18:30. Sen jälkeen kissat palaavat kotiin ja aloittavat valmistautumisen sunnuntain paikalliskamppailuun Kouvottaria vastaan.

Kari Glödstaf
8.1.2019

Catz Lappeenranta

Aikaisempia kirjoituksia

Catz Lappeenranta

Catz on lappeenrantalainen nais- ja tyttökoripalloseura, joka on perustettu vuonna 1996. Seuran edustusjoukkue on pelannut Naisten Korisliigaa yhtäjaksoisesti kaudesta 2005–2006 lähtien. Lappeenrannan omat Kissat ovat voittaneet kuusi Naisten Korisliigan mestaruutta ja neljä hopeaa sekä kolme Suomen Cup-mestaruutta. Kaudella 2015–2016 Catz saavutti hopeaa Latvia-Viro Liigassa.

www.catz.fi

Uusimmat mielipiteet