Toimitukselta

Pääkirjoitus: Oliko ennen kaikki paremmin?

Ensimmäinen Lappeenrannan Uutiset ilmestyi 10 vuotta sitten.

Tuona aikana paljon on muuttunut, mutta ydintehtävämme on säilynyt ennallaan: palvella lukijoita parhaalla mahdollisella tavalla.

Puheenaiheet tulevat ja menevät, ja tämän lehden sivulla 8 käydään hieman tarkemmin läpi sitä, mitä kaikkea tuo 10 vuotta sitten ilmestynyt ensimmäinen Lappeenrannan Uutiset oikein piti sisällään.

”Mitä säästöpaineiden viidakossa rimpuileva Eksote päättää, onko Joutsenossa jatkossa hyvinvointiasemaa? Jos on, mitä palveluita se tarjoaa?”

Mielenkiintoinen sattuma on se, että Joutsenon tilanne on puhuttanut 10 vuotta sitten, ja tilanne on sama myös nyt. Vuosikymmen sitten Joutsenosta oli juuri tullut osa Lappeenrantaa.

Kuntaliitosta ei purematta nielty, ja etenkin palveluiden karkaaminen pelotti.

Se pelotti 10 vuotta sitten, ja pelottaa nyt. Etenkin Joutsenon hyvinvointiaseman tilanne on viime viikkoina huolettanut alueen asukkaita.

Mitä säästöpaineiden viidakossa rimpuileva Eksote päättää, onko Joutsenossa jatkossa hyvinvointiasemaa? Jos on, mitä palveluita se tarjoaa?

Jos ei, miten joutsenolaiset hankkivat palvelunsa tulevaisuudessa, etenkin jos omaa autoa ei ole ja liikkuminen on hankalaa?

Tällä hetkellä vastauksia ei ole, on vain avoimia kysymyksiä.

Tai yksi vastaus on olemassa, joutsenolaiset eivät millään halua luopua hyvinvointiasemastaan. Mutta sitä ei taida tarvita kysyäkään.

Ainaisten leikkausten lisäksi Lappeenrantaan on saatu hyviäkin uutisia. Viime viikolla tiedotettiin, että Lappeenrannasta lennetään keväästä alkaen myös Berliiniin.

Sinne lennetään nykyisten Milanon Bergamon, Ateenan ja Thessalonikin reittien lisäksi.

Lennot kaikkiin neljään kohteeseen alkavat huhtikuussa. Milanoon Bergamon kentälle lennetään keskiviikkoisin ja lauantaisin, Ateenaan keskiviikkoisin, Thessalonikiin torstaisin ja Berliiniin Schönefeldin kentälle maanantaisin ja perjantaisin.

Hieno lisäys lentoreittien valikoimaan, mikä ilahduttaa taatusti monia matkailun ystäviä maakunnassa.

Sellainen oli maailma 10 vuotta sitten, sellainen se on nyt, ja sellainen se tulee olemaan 10 vuoden päästäkin: sekoitus hyviä ja vähän huonompia uutisia.

Toimitukselta

Aikaisempia kirjoituksia

Uusimmat mielipiteet