Catz Lappeenranta

Catz hakee revanssia Vimpelistä

Espoo Basket Teamin eilen voittanut Catz lähtee vuoden viimeiseen peliinsä Vimpeliin hakemaan revanssia joulukuun alun tappiolleen. Lappeenrannassa pelattu ottelu muistetaan ensisijaisesti Sydney Wallacen hurjasta 54 pisteen illasta, mutta myös siitä, että ViVe latoi tylyt 117 pistettä Catzin päätyyn ensimmäisenä vierasjoukkueena Naisten Korisliigassa. Huomenna ei samanlaiseen tylytykseen ole varaa, sen tietää myös joukkueen kapteeni, viime kohtaamisen loukkaantuneena seurannut Aleighsa Welch.

- Huominen ottelu on erittäin raskas. Eilinen peli ja pitkä matka painavat varmasti jaloissamme, joten meille on tärkeää ottaa peli ja sen tempo haltuun heti alusta alkaen.

Wallacen harmillinen loukkaantuminen pakotti Mika Haakanan merkittäviin kokoonpanomuutoksiin, jotka ainakin eilen osoittautuivat onnistuneiksi. Ennakkoluulottomasti pelannut Tinna Rantalainen oli etenkin toisella puoliajalla liekeissä upottaen palloa sukkaan lähes paikasta kuin paikasta. Myös muu nuorisokaarti vastasi valmentajan huutoon ja pelasi periksiantamatonta peliä molemmissa päissä kenttää saaden kokeneet espoolaiset ymmälleen. 

Vimpeli on Peli-Karhujen ja EBT:n ohella sarjan hanakimpia heittäjiä, joten varsinkin kaaren ympärillä on oltava hereillä alusta alkaen. Viime kohtaamisessa vimpeliläiset upottivat kolmosensa yli 50 prosentin tarkkuudella ja etenkin Tuulia Timo tuntui tekevän kentällä mitä halusi. Hänen lisäkseen kissojen on keskityttävä emäntien kovaan amerikkalaiskolmikkoon: Amy Griffin (20.4 pistettä), Donnaizha Fountain (18.4) ja Alisia Jenkins (16.6) pystyvät haastamaan tasaväkisesti minkä tahansa joukkueen parhaimmiston. 

Vedolla on takanaan kaksi vierastappiota Hyvinkään Pontevaa ja Peli-Karhuja vastaan, Catz on puolestaan kampittanut niin Pontevan kuin Espoo Basket Teaminkin. Kuinka käy huomisessa ottelussa, se selviää Vimpelin liikuntahallissa kello 15:00 alkaen.

Kari Glödstaf
28.12.2018

Catz Lappeenranta

Aikaisempia kirjoituksia

Catz Lappeenranta

Catz on lappeenrantalainen nais- ja tyttökoripalloseura, joka on perustettu vuonna 1996. Seuran edustusjoukkue on pelannut Naisten Korisliigaa yhtäjaksoisesti kaudesta 2005–2006 lähtien. Lappeenrannan omat Kissat ovat voittaneet kuusi Naisten Korisliigan mestaruutta ja neljä hopeaa sekä kolme Suomen Cup-mestaruutta. Kaudella 2015–2016 Catz saavutti hopeaa Latvia-Viro Liigassa.

www.catz.fi

Uusimmat mielipiteet