Catz Lappeenranta

Catzille kova päänahka – nuorisoduo kampesi EBT:n parkettiin

Lappeenrannan Catz oli Naisten Korisliigassa kovemman paikan edessä kuin vähään aikaan, kun se kohtasi kotihallissaan sarjan kakkospaikkaa pitävän Espoo Basket Teamin. Monikaan ei olisi ollut valmis laittamaan roposiaan kissojen voittoon, olihan joukkue menettänyt vastikään parhaan pistenikkarinsa Sydney Wallacen. Epäilyt osoittautuivat turhiksi, sillä nuorella joukkueella illan otteluun lähtenyt Catz ei kuvia kumarrellut, vaan kaasutti toisella puoliajalla vierailtaan karkuun ja lopulta niukkaan, mutta ansaittuun voittoon 83-78 (34-39).

- Onnistuttiin siinä missä puhuttiin, eli puolustimme omalla tavallamme, sanoi Wallacen paikan aloitusviisikosta ottanut Tinna Rantalainen ottelun jälkeen. Pallo liikkui hyökkäyksessä tosi hyvin ja saimme hyviä paikkoja ja kaikilla alkoi myös upota. Pidimme huolen myös levypalloista.

Ottelun alku oli molemmille melkoista hapuilua. Catz löi liinat kiinni heti alussa ja jäädytti pelitemmon mahdollisimman alhaiseksi, mikä sekoitti EBT:n suunnitelmat. Nopeaa ja energistä koripalloa pelaavat espoolaiset eivät saaneet hyökkäyksiään rullaamaan haluamallaan tavalla ja kissojen uhrautuva joukkuepuolustus pysäytti vierailijat ensimmäisellä neljänneksellä viiteentoista pisteeseen. Peli jatkui tasaisena myös toisella kymmenminuuttisella, vaikka harmillinen musta minuutti siivitti EBT:n yhdeksän pisteen karkumatkalle. Tupla-tuplan edestä taistellut ja joukkueensa parhaana palkittu Aleighsa Welch (27/13/5) ja puolustuksen selkärankana häärinyt Roosa Kosonen (16/4/1) kavensivat eron viiteen pisteeseen ennen summerin sointia.

Tauon jälkeen kentälle asteli entistä päättäväisempi Catz, joka kuroi eron pikavauhtia umpeen ja paineli nopeasti ohi aina kymmenen pisteen johtoon. Lopun nukahdukset kaarella antoivat espoolaisille kaksi onnistunutta kolmosta ja viimeiselle neljännekselle lähdettiin kotijoukkueen kuuden pisteen johtoasemasta. Se kesti, sillä koko ajan heittoonsa uskonut Rantalainen (18/4/1) ja väsymättömästi korille ajanut Valencia McFarland (11/5/6/4r) pussittivat pisteitä hyvillä prosenteilla. Ex-kissapelaaja Ulriikka Nuolikoski (15/6/1) piti espoolaiset vielä mukana pelissä, mutta loppukiri jäi tänään vajaaksi.

- Olen tietysti erittäin tyytyväinen voittoon, Mika Haakana totesi vaatimattomaan tapaansa. On erittäin hienoa, että Roosa Kososen ja Sanni Tuomiston kaltaisia nuoria pelaajia on tässä sarjassa. Tinna Rantalainen kokosi itsensä hienosti toisella jaksolla ja ratkaisi selkeästi pelin meille. Ensimmäinen jakso oli hyvin vaikea eikä peli ollut varmaankaan kovin kaunista katsottavaa, mutta äärimmäisen tärkeä voitto meille tähän kohtaan.

Catz pelaa seuraavan ottelunsa jo ylihuomenna, kun se kohtaa Vimpelissä paikallisen Vedon. Seuraavan kerran kissapaidat pelaavat kotihallissaan sunnuntaina 13. tammikuuta, kun se kohtaa paikalliskamppailussa Kouvottaret.

Kari Glödstaf
27.12.2018

Catz Lappeenranta

Aikaisempia kirjoituksia

Catz Lappeenranta

Catz on lappeenrantalainen nais- ja tyttökoripalloseura, joka on perustettu vuonna 1996. Seuran edustusjoukkue on pelannut Naisten Korisliigaa yhtäjaksoisesti kaudesta 2005–2006 lähtien. Lappeenrannan omat Kissat ovat voittaneet kuusi Naisten Korisliigan mestaruutta ja neljä hopeaa sekä kolme Suomen Cup-mestaruutta. Kaudella 2015–2016 Catz saavutti hopeaa Latvia-Viro Liigassa.

www.catz.fi

Uusimmat mielipiteet