Catz Lappeenranta

Naisten Korisliiga palaa joulutauolta – Catz saa vieraita pääkaupunkiseudulta

Naisten Korisliigan ennätyslyhyt joulutauko on vietetty ja on taas aika laittaa pallo peliin. Catzille se tarkoittaa kiireistä loppuviikkoa, sillä huomisen Espoo Basket Teamia vastaan käydyn kotiottelun jälkeen se pelaa jo lauantaina Vimpelissä. Tämän jälkeen edessä on puolentoista viikon mittainen huili ennen Forssan Alun kanssa käytävää vierasottelua.

Catz ja EBT lähtevät tulevaan koitokseen aivan eri lähtökohdista. Joulukuun alussa tappioputkeen ajautunut kissalauma käänsi pelinsä takaisin raiteilleen, kun se kävi kellistämässä vahvana kotijoukkueena tiedetyn HyPon Martinhallissa lukemin 77-70. Pari päivää ottelun jälkeen tuli kuitenkin todellista jobinpostia, kun koko sarjan parhaimpiin heittäjiin lukeutunut Sydney Wallace loukkaantui ja joutui jättämään kauden kesken. Joukkue kartoittaa paraikaa mahdollisia korvaajia, mutta ennen sellaisen saapumista vastuun ja ratkaisuiden on jakauduttava entistä tasaisemmin muun pelaajaryhmän kesken. Valmentaja Mika Haakana ei anna kuitenkaan vaikeuksien nujertaa joukkuettaan:

- Sarjan paras levypallojoukkue ja yleisesti irtopallojoukkue vastassa. Meidän pitää vastata fyysisyyteen koko 40 minuutin ajan. Jos onnistumme siinä, uskon, että meillä on mahdollisuus haastaa EBT, Haakana ynnää.

EBT on pelannut koko syksyn tasaisen varmaa peliä. Joukkue on välttänyt pahimmat loukkaantumiset, eikä avainpelaajiakaan ole jouduttu kuormittamaan liiaksi. Niinpä Niko Hellmanin johtama ryhmä on päässyt antamaan kannattajilleen poikkeuksellisen runsaasti ilon hetkiä ja kun pelihuumori on kunnossa, tulee tulostakin. Joukkueen voittosuhde on tällä hetkellä 10-3, joten on varmaa, että Espoossa suunnitellaan jo kevään jatkamista huhtikuulle asti.

Catz ja EBT ovat kohdanneet tällä kaudella jo kertaalleen. Silloin pelipaikkana oli Espoo, jossa joukkueet järjestivät todellisen jännitysnäytelmän viime sekuntien pistetehtailuineen. Tällöin EBT oli Delaney Hodginsin viimeisen sekunnin lay-upin ansiosta parempi lukemin 77-75. Huomenna Catz on aiempaa vaikeammassa paikassa, joten toivottavasti mahdollisimman moni saapuu venyttelemään äänijänteitään ja huutamaan kissalauman voittoon. Ottelu alkaa klo 18:30. Tervetuloa!

Kari Glödstaf
26.12.2018

Catz Lappeenranta

Aikaisempia kirjoituksia

Catz Lappeenranta

Catz on lappeenrantalainen nais- ja tyttökoripalloseura, joka on perustettu vuonna 1996. Seuran edustusjoukkue on pelannut Naisten Korisliigaa yhtäjaksoisesti kaudesta 2005–2006 lähtien. Lappeenrannan omat Kissat ovat voittaneet kuusi Naisten Korisliigan mestaruutta ja neljä hopeaa sekä kolme Suomen Cup-mestaruutta. Kaudella 2015–2016 Catz saavutti hopeaa Latvia-Viro Liigassa.

www.catz.fi

Uusimmat mielipiteet