Catz Lappeenranta

Sarjakärki Ponteva emännöi Catzia

Naisten Korisliiga valmistautuu aiempaa lyhyemmälle joulutauolle, mutta sitä ennen on pelattava vielä yksi kierros. Catzille se tarkoittaa pahinta mahdollista paikkaa, sillä viime aikojen loukkaantumisten vuoksi tappiokierteeseen ajautuneet kissat matkaavat Hyvinkäälle, jossa sitä emännöi paikallinen Ponteva. Viidestä viime ottelustaan neljä voittoa haalinut Ponteva jakaa sarjan kärkipaikan Espoo Basket Teamin kanssa, joten sitä taustaa vasten kotijoukkuetta voi pitää tulevan ottelun ennakkosuosikkina – olkoonkin, että emäntien yhdeksän ottelun mittainen voittoputki katkesi viime kierroksella Peli-Karhujen kotiluolassa.

Catzin viime viikot ovat olleet raskaat. Ensin loukkaantui kapteeni Aleighsa Welch, sitten Tinna Rantalainen pyöräytti nilkkansa ja Roosa Kosonen sairastui. A-tytöistä nostetut Mari Kihlström ja Iiris Muhonen ovat paikanneet menetyksiä parhaansa mukaan, mutta Catzin rosterin kapeus on tullut esille masentavalla tavalla. Vaikka viidestä viimeisestä ottelusta on koossa vain yksi voitto, ei joukkue ole heittänyt pyyhettä missään vaiheessa kehään, vaan kentällä kulloinkin olevat pelaajat ovat taistelleet esimerkillisesti kaikkien eteen. Toivoa kuitenkin sopii, että sairaslista kaventuu ja jo tässä vaiheessa isoja minuutteja pelanneille pelaajille saadaan tarjottua myös lepoa.

Pontevan ydinrunko koostuu tänäkin vuonna kotimaisista tähdistä. Henna Salomaa heittää kolmosia yhtä hanakasti kuin aiempinakin vuosina, Taru Tuukkanen on edelleen tärkeä palanen Pontevan korinaluspeliä, Saara Wahlgren tekee pyyteettömästi likaista työtä kummassakin päässä kenttää ja Titta-Riina Lepistö on parantanut otteitaan tasaisesti. Tänä syksynä myös amerikkalaisvahvistukset ovat onnistuneet ja etenkin jo Oklahoman yliopistossa hurjia pistelukuja tahkonnut Randi Brown upottaa koreja kovalla tahdilla myös Suomen pääsarjassa. PeKa-ottelussa jalkansa loukanneen Alexis Montgomeryn mahdollinen poissaolo voi olla hyvinkääläisille merkittävä takaisku.

Catzilla on alla kolmen ottelun tappioputki ja HyPokin on varmasti sisuuntunut viime viikonlopun häviöstään. Kun joukkueet kohtasivat edellisen kerran lokakuussa, oli HyPo parempi lukemin 79-60. Kuinka käy lauantaina Martinhallissa, se selviää klo 17:00 alkaen.

Kari Glödstaf
14.12.2018

Catz Lappeenranta

Aikaisempia kirjoituksia

Catz Lappeenranta

Catz on lappeenrantalainen nais- ja tyttökoripalloseura, joka on perustettu vuonna 1996. Seuran edustusjoukkue on pelannut Naisten Korisliigaa yhtäjaksoisesti kaudesta 2005–2006 lähtien. Lappeenrannan omat Kissat ovat voittaneet kuusi Naisten Korisliigan mestaruutta ja neljä hopeaa sekä kolme Suomen Cup-mestaruutta. Kaudella 2015–2016 Catz saavutti hopeaa Latvia-Viro Liigassa.

www.catz.fi

Uusimmat mielipiteet