Catz Lappeenranta

Catz ja ViVe järjestivät korintekotalkoot – Sydney Wallace heitti Naisten Korisliigan ennätyspisteet

Loukkaantumisten runtelema ja sitä kautta tappioputkeen ajautunut Lappeenrannan Catz sai tänään vieraita Vimpelistä. Eilen Kouvolassa Kouvottarilta kyytiä luvuin 102-69 saanut ViVe oli päättänyt petrata peliään ja tulikin Lappeenrantaan hyvällä liikkeellä ja motivaatiolla. Catzista ei ollut vieraiden haastajaksi kuin ensimmäisen neljänneksen ajan ja niinpä summerin soidessa Urheilutalolla nähtiin jotain historiallista: kertaakaan ei Catzia vastaan ole Lappeenrannassa pelatussa Naisten Korisliigan pelissä tehty yli sataa pistettä. Näin Catz kärsi kauden kuudennen tappion, tällä kertaa lukemin 91-117 (38-56).

- Olen tietysti tyytyväinen kauden ensimmäiseen vierasvoittoomme, ViVen valmentaja Jarkko Havu myhäili tyytyväisenä. Kaksi voittoa kolmen pelin viikosta on hyvä suoritus. Tavoitteenamme oli parantaa eilisestä ja tulla peliin hyvällä energialla. Se onnistui ja heittommekin upposi hyvin. Tämä tekee kotimatkasta tavallista lyhyemmän.

Ottelun ensimmäinen neljännes oli erittäin vauhdikasta ja viihdyttävää koripalloa. ViVe oli pari askelta edellä koko ajan, mutta kissat pystyivät pitämään eron pienenä ollen välillä myös rinnallakin. Toisella neljänneksellä vieraiden kolmoset alkoivat upota ja ero kasvoi pikkuhiljaa yli kymmeneen pisteeseen. Erityisesti Tuulia Timon heitto oli kohdallaan, sarjan parhaisiin kolmostykkeihin kuuluva Timo linkosi tänään 8 onnistunutta heittoa kaaren takaa, joista 4 ensimmäisellä puoliajalla (yhteensä 26/4/1). Kun vielä Amy Griffin (22/2/5), Alisia Jenkins (25/20/4/3r) ja Donnaizha Fountain (20/6/3) viimeistelivät tehokkaasti, mentiin tauolle vimpeliläisten 18 pisteen johdossa, joka loppusummerin soidessa oli kasvanut 25 pisteeseen.

- Onnittelut Vimpelille voitosta, Mika Haakana jakoi rehdisti tunnustusta. Meillä ei ollut saumoja tänään, neljästä sisäpelaajastamme vain yksi on tällä erää pelikuntoinen. Meitä koetellaan tällä hetkellä kovaa, mutta ei tässä auta kuin yrittää saada pelaajia tervehtymään ja tehdä töitä. Nuorten pelaajien otteisiin olen tyytyväinen, meillä on kuitenkin useita pelaajia, jotka pelaavat tänä syksynä ensimmäistä kertaa tätä sarjaa.

Illan hahmo ei ollut kuitenkaan Timo sen enempää kuin kukaan vimpeliläisten laadukkaista amerikkalaisvahvistuksistakaan, vaan Catzissa ensimmäistä kauttaan pelaava Sydney Wallace. Kovia pistelukuja viime otteluissa heittänyt Wallace löi tänään koko Naisten Korisliigan yhden pelin piste-ennätyksen uusiksi tekemällä kaikkiaan 54 pistettä. Edellinen kärkitulos oli vuodelta 1995, jolloin Forssan Alun Nina Pajanti-Raudus teki 53 pistettä Peli-Karhuja vastaan. 

Wallace (54/2/2/5r) palkittiin oikeutetusti Catzin parhaana pelaajana, toiseksi parhaaksi pistenikkariksi nousi Johanna Timperi (11/2/1). Myös joukkueen uusimmat tulokkaat Mari Kihlström (2/2/1) ja Iiris Muhonen (2/2s) pääsivät pisteiden makuun. ViVen parhaana palkittiin Tuulia Timo.

Catzin seuraava peli on ensi viikon lauantaina Hyvinkäällä, jossa se kohtaa sarjan kärkipaikkaa pitävän HyPon. Ottelu Martinhallissa alkaa klo 17:00.

Kari Glödstaf
9.12.2018
 

Catz Lappeenranta

Aikaisempia kirjoituksia

Catz Lappeenranta

Catz on lappeenrantalainen nais- ja tyttökoripalloseura, joka on perustettu vuonna 1996. Seuran edustusjoukkue on pelannut Naisten Korisliigaa yhtäjaksoisesti kaudesta 2005–2006 lähtien. Lappeenrannan omat Kissat ovat voittaneet kuusi Naisten Korisliigan mestaruutta ja neljä hopeaa sekä kolme Suomen Cup-mestaruutta. Kaudella 2015–2016 Catz saavutti hopeaa Latvia-Viro Liigassa.

www.catz.fi

Uusimmat mielipiteet