Catz Lappeenranta

Catzilla haastava tuplapeliviikonloppu – vastassa ToPo ja ViVe

Lappeenrannan Catzin leppoisa alkukausi on vaihtunut normaaliin ottelurytmiin, mikä tarkoittaa tässä tapauksessa kahden-kolmen ottelun viikkotahtia tai vastaavasti tuplapeliviikonloppua. Viime viikolla kissat kävi Kouvolassa ja pelasi sen jälkeen kahdesti kotihallissaan, nyt se tekee pikavierailun pääkaupunkiseudulle ja palaa heti seuraavaksi illaksi Lappeenrantaan. Vaikeaksi tilanteen tekee se, että Catz lähtee tuleviin otteluihin vahvasti siipirikkoisena, mikä saa päävalmentaja Mika Haakanan mietteliääksi.

- Lienee haastavin tilanne Catzin pääsarjan aikana, sillä meillä on tällä hetkellä ainoastaan viisi pelaajaa normikokoonpanosta pelikuntoisena. Kaikki 4-5 paikan pelaajat ovat tällä hetkellä ulkona ja edessä kaksoiskierros. 

Catzin ensimmäinen ottelu pelataan lauantai-iltana Munkkiniemen Yhteiskoululla kello 18.00, jossa sitä emännöi Torpan Pojat. Seitsemällä perättäisellä tappiolla sarjansa aloittanut, mutta sittemmin kurssinsa kääntänyt ToPo pisti lokakuussa kissat ahtaalle häviämällä Lappeenrannassa ainoastaan kolmella pisteellä. Nimekäs nousijaryhmä on saanut pelinsä viimein kulkemaan, tästä hyvänä osoituksena tiistai-illan voitto Hongasta lukemin 78-62. PeKasta siirtynyt amerikkalaislaituri Ashli Payne vaikuttaa hyvältä hankinnalta ja kun rosterissa on Ida Myllyojan, Laura Juholan, Mirka Kilpijärven, Hanna Valkeisen ja Laura Saarisen kaltaisia pelinaisia, on ToPon nousu vain ajan kysymys. Toistaiseksi ToPo on sarjassa viimeisenä, mutta vain kaksi pistettä HBA:n perässä.

- Pelasimme sunnuntaina PeKaa vastaan erittäin hyvin (Tinna) Rantalaisen loukkaantumiseen asti, Haakana toteaa. Nyt meillä on vastassa hyvässä vireessä viime aikoina ollut ToPo, joka omaa laajan ja kokeneen materiaalin.

Kävipä kissoille lauantaina miten hyvänsä, sunnuntaina se kohtaa kotihallissaan Vimpelin Vedon. Melko suurin odotuksin kauteen lähtenyt vimpeliläisryhmä on ailahdellut otteissaan ja ottelusarake on ainakin vielä toistaiseksi vahvasti miinusmerkkinen (3-6). Joukkueet eivät ole kohdanneet vielä tällä kaudella, joten mitä tahansa on odotettavissa. Kentällä nähtäneen myös vanhaa kissaväriä, kun Catzin takapelaajana kolme viime kautta viihtynyt Miina Lapila tekee paluun Lappeenrantaan. Lapilan sekä Tuulia ja Taru Timon lisäksi joukkueesta kannattaa nostaa esiin myös vahva amerikkalaiskolmikko Donnaizha FountainAlisia JenkinsAmy Griffin. Keskiviikkona vimpeliläiset pöllyttivät Forssan Alkua lukemin 88-70.

- Back to back on aina haastava, Haakana aprikoi. ViVellä on erittäin urheilullinen ulkomaalaiskolmikko ja lisäksi hyviä heittäjiä. Jälleen vaikea peli siis edessä. Palautuminen ja levypallopeli ovat avainasemassa. Tekemisen laadun pitää pysyä korkeana hankalista lähtökohdista huolimatta.

Catzin ja ViVen välinen ottelu alkaa sunnuntaina klo 17.00. Tule kannustamaan kissat voittoon!

Kari Glödstaf
7.12.2018

Catz Lappeenranta

Aikaisempia kirjoituksia

Catz Lappeenranta

Catz on lappeenrantalainen nais- ja tyttökoripalloseura, joka on perustettu vuonna 1996. Seuran edustusjoukkue on pelannut Naisten Korisliigaa yhtäjaksoisesti kaudesta 2005–2006 lähtien. Lappeenrannan omat Kissat ovat voittaneet kuusi Naisten Korisliigan mestaruutta ja neljä hopeaa sekä kolme Suomen Cup-mestaruutta. Kaudella 2015–2016 Catz saavutti hopeaa Latvia-Viro Liigassa.

www.catz.fi

Uusimmat mielipiteet