Catz Lappeenranta

Peli-Karhut haki pisteet Lappeenrannasta

Ilman kapteeniaan Aleighsa Welchia pelannut Catz oli tänään tiukan paikan edessä, kun sarjassa kolmen voiton putkeen päässyt kotkalainen Peli-Karhut vieraili Urheilutalolla. Ensimmäinen neljännes meni kissojen osalta vielä mukavasti, mutta toisella vierailijat päättivät näyttää, miksi ovat nousseet tuskaisen alkusyksyn jälkeen jo pudotuspelipaikoille. Catz taisteli urhoollisesti, mutta ei voinut paremmalleen mitään ja niinpä pisteet matkasivat Kotkaan luvuin 68-92 (38-41).

Ottelun ensimmäinen kymmenminuuttinen oli kissojen heiniä. PeKalaisten hakiessa vielä heittoaan sekä Sydney Wallace että Tinna Rantalainen venyttivät vastustajan korisukkaa kolmosillaan. Reilussa kolmessa minuutissa Catz hankkiutui kymmenen pisteen johtoon, joka pakotti vierailijat aikalisään. Sen jälkeen peli tasoittui pysyen tasaväkisenä lyhyeen taukoon asti.

- Ensimmäiset viisitoista minuuttia oli meiltä erittäin hyvää toteuttamista, Mika Haakana kehui ryhmäänsä. Hyökkäyspeli toimi ja puolustuksessa pystyimme vaihtamaan hyvin miespuolustuksesta alueeseen. Tinnan loukkaantuminen sotki valitettavasti peliämme kun ryhmä alkoi käydä kapeaksi.

Toinen neljännes alkoi kuitenkin kotijoukkueen kannalta katastrofaalisesti ja PeKa kiri pikavauhtia eron umpeen. Tuore hankinta Brooke McCarty toi piristystä hyökkäyspeliin ja myös kotkalaisten heitto alkoi upota. Catz joutui virhevaikeuksiin ja lopussa vieraat painelivat vastustamattomasti ohi. Wallacen kori supisti eron tauolle mentäessä vielä kolmeen pisteeseen ja tilanteeksi 38-41.

Peli ei juuri tauon jälkeen muuttunut, vaan PeKa jatkoi vieläkin intensiivisemmin kissojen kurittamista. Kolmannen neljänneksen lopussa ei voittajasta ollut enää epäselvyyttä, sillä tilanne oli revennyt jo harmillisen rumaksi (49-70) ja viimeinen jakso olikin pelkkää pelailua. Vaikka se päättyikin varsin sopuisasti 19-22, eivät loppulukemat 68-92 juuri selittelyjä tarvitse. Nuoresta kissalaumasta ei ollut vielä mestareiden haastajaksi, mutta kenties jonain päivänä osat taas kääntyvät?

- Kyllähän meiltä loppui selvästi bensa kolmanneksella neljänneksellä. Olen kuitenkin ylpeä nuorista, he pelasivat hyvän pelin ja etenkin Jeminan (Vidgren) ja Marin (Kihlström) ensimmäiset sarjapisteet lämmittävät. Myös Iina (Mäkelä) tuli hyvin takaisin loukkaantumisen jälkeen.

Catzin parhaana pisteidentekijänä kunnostautui tuttuun tapaan Wallace (27/4/2/2r). Myös Valencia McFarland (13/5/2/2r) pääsi yli kymmenen pisteen, mutta alussa terhakkaasti heittäneen Rantalaisen (9/2/1) loukkaantuminen söi selvästi kotijoukkueen peliä. PeKan ykköstykki oli koko sarjan kotimaisiin tähtipelaajiin lukeutuva Linda-Lotta Lehtoranta (18/13/8), joka oli lähellä saavuttaa harvinaisen tripla-tuplan. Brittany Starling (17/8/3) ja Noora Järvikangas (14/5/1/3r) olivat myös pirteällä pelipäällä.

Catzin ottelut jatkuvat viikon päästä tuplapeliviikonloppuna, kun se kohtaa ensin lauantaina vieraissa Torpan Pojat ja sunnuntaina kotona Vimpelin Vedon. Sunnuntain ottelu alkaa kello 17:00 ja toivoa sopii, että sairastuvalta saadaan siihen jo lisävoimaa mukaan.

Kari Glödstaf
1.12.2018
 

Catz Lappeenranta

Aikaisempia kirjoituksia

Catz Lappeenranta

Catz on lappeenrantalainen nais- ja tyttökoripalloseura, joka on perustettu vuonna 1996. Seuran edustusjoukkue on pelannut Naisten Korisliigaa yhtäjaksoisesti kaudesta 2005–2006 lähtien. Lappeenrannan omat Kissat ovat voittaneet kuusi Naisten Korisliigan mestaruutta ja neljä hopeaa sekä kolme Suomen Cup-mestaruutta. Kaudella 2015–2016 Catz saavutti hopeaa Latvia-Viro Liigassa.

www.catz.fi

Uusimmat mielipiteet