Catz Lappeenranta

Catz ja PeKa ottavat yhteen Urheilutalolla

Hyvällä asenteella ja tinkimättömällä puolustuspelillä keskiviikkona HBA:n voittanut Catz saa huomenna lauantaina vieläkin kovemman vierailijan Urheilutalolle, kun arkkivihollinen PeKa saapuu kaupunkiin. Takellellen kautensa aloittaneet ja avauskierroksella Catzille kahdella pisteellä (82-84) hävinneet kotkalaiset ovat saaneet vähitellen pelinsä rullaamaan ja tulostakin on alkanut tulla toivotulla tavalla. Nyt joukkue on kolmen ottelun voittoputkessa ja himoitsee hyvitystä syksyn tappiolle.

Materiaaliltaan PeKa on HyPon ohella yksi sarjan vahvimmista. Kaikkiaan neljä pelaajaa on päässyt yli kymmenen pisteen keskiarvoon: Brittany Starling (20.5), Linda-Lotta Lehtoranta (15.8), Daisha Simmons (15.7), Noora Järvikangas (12.3) ovat olleet tarkalla heittotuulella läpi syksyn. Ylimääräistä tilaa ei sovi antaa sen enempää korin alla kuin kaaren takanakaan, sillä kaikkien heitto lähtee nopeasti ja tarkasti. Kun listaan lisätään vielä Minna Stenin ja Laura Lehtorannan kaltaiset konkarit ja Ellen Järvisen tapainen nuori ja elastinen takapelaaja, on menestystä myös tultava. Joukkue joutui tosin rukkaamaan hieman kokoonpanoaan ja laittamaan amerikkalaislaiturinsa Ashli Paynen pois, mutta tilalle on löytynyt vähintään samat mitat omaava pelaaja. 

- Peli-Karhujen materiaali on todella kova ja nimekäs, Mika Haakana myöntää. Viimeisimpänä joukkueeseen liittyi keskiviikkona kovatasoisen PAC-12 -konferenssin vuoden pelaaja Brooke McCarty. Niinpä meidän pitää toteuttaa asioita kurinalaisesti ja taistella jokaisesta irtopallosta. Hyökkäyspäässä voimme parantaa edelleen palloscreenipelaamisen yksityiskohdissa ja sitä kautta löytää lisää tehokkuutta.

Catzin pistetehtailu on levännyt viime aikoina Sydney Wallacen ja Aleighsa Welchin harteilla. HBA:ta vastaan peräti 41 pistettä lingonnut Wallace on pelannut tasaisen vahvan syksyn, mutta Welchillä on ollut tuskaisempaa ja se on näkynyt paikoin katsomoon asti. Kyse ei ole siitä, että Welch olisi huonommassa kunnossa kuin viime kaudella, vaan vastustajat ottavat hänet nyt aiempaa tiukemmin – ei ole tavatonta, että kapteenin kimpussa häärii kolmekin puolustajaa. Siksi kissaryhmän tulisikin nyt piristyä ja saada onnistumisia kaikilla osa-alueilla.

Huominen ottelu on molemmille joukkueille erittäin tärkeä. Vaikka kausi on runkosarjankin osalta pitkä, voi yksittäisen pelin henkinen merkitys olla loppukauden ratkaisupeleihin valmistautuessa suuri. Eikä pidä unohtaa, että vahvasti läpi syksyn pelanneet HyPo ja EBT ovat nykäisemässä pientä kaulaa perässä tuleviin. Siksi onkin toivottavaa, että mahdollisimman moni suuntaa lauantai-illaksi Urheilutalolle kannustamaan Catz voittoon. Ottelu alkaa kello 18.00.

Kari Glödstaf
30.11.2018

Catz Lappeenranta

Aikaisempia kirjoituksia

Catz Lappeenranta

Catz on lappeenrantalainen nais- ja tyttökoripalloseura, joka on perustettu vuonna 1996. Seuran edustusjoukkue on pelannut Naisten Korisliigaa yhtäjaksoisesti kaudesta 2005–2006 lähtien. Lappeenrannan omat Kissat ovat voittaneet kuusi Naisten Korisliigan mestaruutta ja neljä hopeaa sekä kolme Suomen Cup-mestaruutta. Kaudella 2015–2016 Catz saavutti hopeaa Latvia-Viro Liigassa.

www.catz.fi

Uusimmat mielipiteet