Catz Lappeenranta

Sydney Wallace johti Catzin voittoa HBA:sta

Sunnuntain täystyrmäyksestä sisuuntunut Catz palasi voittojen tielle tänään Urheilutalolla, kun se kukisti maamme lahjakkaimmista koripalloilijoista kootun Helmi Basket HBA:n luvuin 76-66 (36-36). Helpolla voitto ei tosin tullut, sillä siihen vaadittiin Sydney Wallacen 41 pisteen liki täydellinen iltapuhde ja vieraiden vaatimaton kolmossaldo (4/28). Paikoin kotijoukkue pystyi tosin osoittamaan olevansa hyökkäyspäässä oikealla tiellä, mutta puolustuksessa on vielä kosolti petrattavaa.

HBA:n tähtitakapelaaja Sara Bejedi kertoi joukkueensa taktiikan nojanneen pitkälti juoksemiseen, jonka toivottiin vievän mehut Catzin suppealta ringiltä. Kotijoukkueen valmentaja Mika Haakana oli varautunut tähän ja kierrätti ryhmäänsä etenkin alussa hyvin aktiivisesti. Näin kissat onnistui pysäyttämään HBA:n nopeat ja puolinopeat hyökkäykset sekä jäädyttämään vieraiden kovaksi tiedetyn pelitemmon. Tauolle mentiin tasatilanteessa, kun Roosa Kosonen venytti yleisön äänijänteitä kolmosellaan.

Kolmannella neljänneksellä näytti jo siltä, että Catz nykäisee karkumatkalle Wallacen, Aleighsa Welchin ja Valencia McFarlandin johtaessa tahtipuikkoa. Uhrautuva kissapuolustus piti Awak Kuierin pihdeissään ja söi näin HBA:n korinaluspeliltä terävimmän kärjen. Kun vielä viimeisen neljänneksen alussa McFarland siivitti Catzin 15 pisteen johtoon, moni saattoi pitää ottelua jo ratkenneena. Welchin harmillinen loukkaantuminen ja takuuvarmasti urakoineen Kososen neljäs virhe antoivat kuitenkin vierailijoille vielä mahdollisuuden. HBA nousi lopulta kolmen pisteen päähän, mutta kirkkain kruunu jäi heiltä tänään puuttumaan.

- Iso parannus sunnuntaihin, Haakana myhäili tyytyväisenä. Ensimmäisellä jaksolla meillä oli liikaa menetyksiä ja olimme pehmeitä, mutta toisella jaksolla pelasimme huomattavasti paremmin. Emme riskeeranneet levypalloissa ja pääsimme juoksemaan hyökkäykset 5 vs. 5, mikä oli meille etu tänä iltana. Olen erittäin tyytyväinen voittoon, sillä HBA on todella hyvä joukkue.

Catzin parhaana palkittiin oikeutetusti Wallace (41/1/1), joka piti joukkueensa pisteissä läpi illan. Welch heitti ennen loukkaantumistaan 14 pistettä ja raapi 9 levypalloa ja loistavasti läpi ottelun esiintynyt Kosonen taisteli 5 pisteen ja 9 levarin arvoisesti. HBA:n ykkönen oli Bejedi (16/2/4), mutta myös Silja Viita (11/6/2) ja tupla-tuplan tehnyt Elina Arike (12/11) olivat tarkalla heittopäällä.

Catzin seuraava peli on lauantaina 1.12., jolloin Urheilutalolle saapuu pitkäaikainen kilpakumppani Peli-Karhut. Ottelu alkaa klo 18.00. Tervetuloa!

Kari Glödstaf
28.11.2018

Catz Lappeenranta

Aikaisempia kirjoituksia

Catz Lappeenranta

Catz on lappeenrantalainen nais- ja tyttökoripalloseura, joka on perustettu vuonna 1996. Seuran edustusjoukkue on pelannut Naisten Korisliigaa yhtäjaksoisesti kaudesta 2005–2006 lähtien. Lappeenrannan omat Kissat ovat voittaneet kuusi Naisten Korisliigan mestaruutta ja neljä hopeaa sekä kolme Suomen Cup-mestaruutta. Kaudella 2015–2016 Catz saavutti hopeaa Latvia-Viro Liigassa.

www.catz.fi

Uusimmat mielipiteet