Catz Lappeenranta

Catzilla edessä hankala paikallispeli Kouvottaria vastaan

Naisten Korisliiga palaa maaottelutauolta ja viimein Catzkin saa ottelurytminsä kuntoon vapaaviikkojen jäädessä historiaan. Ensimmäisen pelinsä se pelaa sunnuntaina Kouvottaria vastaan, joka on ollut kotoisalla Jatke Areenallaan erittäin vaikea vastustaja Catzille. Kotiyleisön tuki siivittää Kouvottaria tälläkin kertaa, mutta pelkästään se ei tee ottelusta vielä hankalaa. Videoita ahkerasti analysoinut Catz-luotsi Mika Haakana nostaa esiin pari keskeistä tekijää kotijoukkueen pelistä.

- Palloscreenipuolustus on Kouvottaria vastaan avainasemassa. Joukkue juoksee taitavalle Taeler Deerille paljon erilaisia palloscreenejä. Sen lisäksi Claire Lamunu on sarjan parhaita hyökkäyslevypallopelaajia.

Molempien joukkueiden lähtökohdat ovat etenkin tilastollisesti mielenkiintoiset, ovathan ne perättäisillä sijoilla sarjataulukossa. Kouvottaret on tosin pelannut kaksi peliä kissoja enemmän ja sillä on kahden pelin mittainen tappioputki alla, kun taas Catz voitti ennen taukoa pelaamansa nitro-ottelun Forssan Alkua vastaan kahdella pisteellä lukemin 77–75.

Jos kissojen syksy on ollut pelillisesti repaleinen, myös joukkue on kärsinyt kolhuja. Johanna Kalin on ollut nyt sivussa jo useamman viikon ja juuri ennen maaottelutaukoa joukkue sai uutta jobinpostia Iina Mäkelän loukkaannuttua. Mäkelä on tervehtymässä, mutta varmuuden maksimoimiseksi joukkue on hakenut täydennystä ryhmäänsä 19-vuotiaiden tyttöjen SM-joukkueesta nostamalla Mari Kihlströmin ja Iiris Muhosen kokoonpanoon.

- Suht repaleinen viikko alla mutta sen kanssa pitää pystyä elämään ja toteuttamaan omaa pelitapaa laadukkaasti, Haakana toteaa.

Kouvottaret ja Catz aloittavat pelinsä klo 17.00. Toivottavasti mahdollisimman moni kissafani pääsee paikan päälle kannustamaan suosikkejaan, mutta mikäli se ei ole mahdollista, ottelua voi seurata myös Elisa Viihde Sport -kanavalta, joka on vapaasti katsottavissa koko viikonlopun ajan.

Kari Glödstaf

24.11.2018

Catz Lappeenranta

Aikaisempia kirjoituksia

Catz Lappeenranta

Catz on lappeenrantalainen nais- ja tyttökoripalloseura, joka on perustettu vuonna 1996. Seuran edustusjoukkue on pelannut Naisten Korisliigaa yhtäjaksoisesti kaudesta 2005–2006 lähtien. Lappeenrannan omat Kissat ovat voittaneet kuusi Naisten Korisliigan mestaruutta ja neljä hopeaa sekä kolme Suomen Cup-mestaruutta. Kaudella 2015–2016 Catz saavutti hopeaa Latvia-Viro Liigassa.

www.catz.fi

Uusimmat mielipiteet