Catz Lappeenranta

Kovakuntoinen Forssan Alku saapuu Catzin vieraaksi

Kovakuntoinen Forssan Alku saapuu Catzin vieraaksi

 
Lauantaina nähdään Urheilutalolla taas huippukorista, kun syksyn aikana varsin harvakseltaan pelannut Catz emännöi Naisten Korisliigassa Forssan Alkua. Pirteäsi sarjan aloittanut Alku on voittanut seitsemästä pelistään viisi, Catzin voittosaldon ollessa viidestä pelistä kolme. Tiukkaa ja tasaista vääntöä on siis luvassa.
 
Catzin edellinen peli on puolentoista viikon takaa, jolloin kissalauma kärsi kirvelevän viimeisen sekunnin tappion Espoo Basket Teamille. Alku pelasi viimeksi keskiviikkona Kouvolassa, jossa se peittosi jännittävien vaiheiden jälkeen Kouvottaret pistein 78-71. Tuntuma on siis parempi kuin Catzilla, jolla saattaa mennä tovi sen hakemiseen.
 
- Lähdemme otteluun hyvin erilaisista lähtökohdista: Forssa pelasi lauantaina ja keskiviikkona, meillä puolestaan on alla kymmenen päivän pelitauko, Catzin valmentaja Mika Haakana toteaa. Se ei kuitenkaan poista tosiasiaa, että meillä on hyvä joukkue vastassa. Alku vaihtaa palloscreeneissä ja lukee hyvin tilanteita motion-hyökkäyksessään. Kaksikko Emily KinnestonMia Loyd on laadukas ja pelaa kaiken joukkueelle.
 
Samaa toteaa myös Catzin nuoremman polven edustaja, toista kautta edustusjoukkueessa pelaava Tinna Rantalainen.
 
- Forssa on pelannut hyvin tämän alkaneen kauden ja lokakuun pelaajaksi juuri valittu Loyd on tälläkin kaudella tehnyt kovaa jälkeä, joten häneen pitää kyllä kiinnittää huomiota. Hyvä matsi on varmasti tulossa ja sitä lähdetään voittamaan tietenkin hyvillä mielin!
 
Vaikka forssalaisten kova syyskunto onkin kulminoitunut laadukkaaseen amerikkalaiskaksikkoon, on joukkueesta nostettava esiin kolmaskin nimi, nimittäin Catzissakin taannoin esiintynyt Hanna Vapamaa. Kolmen pisteen kaaren takaa ahkerasti heittävä Vapamaa on ollut viime ottelut todella tehokas ja on osoittanut esimerkillistä taistelua molemmissa päissä kenttää. Kun valmentaja Risto-Matti Rouskulla on laittaa kentälle vielä Meral Bedredtinin ja Ella Salmisen kaltaisia nimiä, ei Alun kolmossijaa voi aivan yllätyksenä pitää.
 
Catz on nojannut pelissään pääasiassa avausviisikkoon, joka onkin vastannut valmentajansa huutoon hienosti. Valencia McFarland, Aleighsa Welch ja Sydney Wallace ovat pitäneet huolta tehoista, Wallacen pistekeskiarvon ollessa koko sarjan paras (24.0). Welch on ykkösenä rikkeiden kohteena (6.2 per ottelu) ja Roosa Kosonen toisena torjunnoissa (1.4). Lauantaina koko avausviisikon tulee olla tarkalla pelipäällä, jotta kissat pystyvät tasavahvaan kamppailuun vieraidensa kanssa.
 
Catzin ja Forssan Alun välinen ottelu alkaa lauantaina klo 17.00. OP Etelä-Karjalan omistajajäsenet pääsevät otteluun ilmaiseksi. Edun saa OP Ryhmän pankki-/visatunnuksella tai näyttämällä Pivossa olevaa etukuponkia. Tervetuloa niin vanhat kuin uudetkin koripallon ystävät kannustamaan kissat voittoon!
 
Kari Glödstaf

9.11.2018

Catz Lappeenranta

Aikaisempia kirjoituksia

Catz Lappeenranta

Catz on lappeenrantalainen nais- ja tyttökoripalloseura, joka on perustettu vuonna 1996. Seuran edustusjoukkue on pelannut Naisten Korisliigaa yhtäjaksoisesti kaudesta 2005–2006 lähtien. Lappeenrannan omat Kissat ovat voittaneet kuusi Naisten Korisliigan mestaruutta ja neljä hopeaa sekä kolme Suomen Cup-mestaruutta. Kaudella 2015–2016 Catz saavutti hopeaa Latvia-Viro Liigassa.

www.catz.fi

Uusimmat mielipiteet