Catz Lappeenranta

Catzille tuplapotti kauden avausviikonloppuna

Matti Moilanen

Catzille tuplapotti kauden avausviikonloppuna

Naisten Korisliiga-kausi 2018-19 sai Catzin osalta parhaan mahdollisen alun, kun kissalauma narrasi kahdesta ottelusta yhtä monta voittoa ja kohosi liigataulukon kärkeen 100% voittosaldolla.

Liigakauden avausviikonloppu käynnistyi viime kauden finalistien kohtaamisella, jossa Catz dominoi Peli-Karhuja avauspuoliskolla 11 pistettä heittäneen Petra Noposen johdolla sekä pimittämällä kotkalaisjoukkueen ison pään.

Peli-Karhut kiipesi Linda-Lotta Lehtorannan ja Ashli Paynen onnistumisilla takaisin otteluun mukaan kotiyleisön tuella. Vajaa minuutti ennen päätöstä Lehtoranta vei Peli-Karhut kolmen pisteen johtoon onnistuneella kolmosellaan, mutta Catz käänsi ottelun voitokseen, kun Roosa Kosonen tasoitti pelin kolmosellaan ja sen jälkeen Aleighsa Welch pussitti kahdesti vapaaheittoviivalta.

”Lisa” Welch (23/9/4 syöttöä), Petra Noponen (11/2), Sydney Wallace (20/5), Valencia McFarland (14/2/3 riistoa) ja Roosa Kosonen (9/9/4 syöttöä) olivat kissojen parhaat 82-84 (37-50)-revanssivoitossa.

Sunnuntaina nähtiin kissojen osalta toinen trillerivoitto, kun kokeneilla liigakonkareilla kauteen lähtenyt nousijajoukkue ToPo joutui lähtemään kotimatkalla Lappeenrannasta 67-64 (26-34)-voitto mukanaan.

Fyysisesti ja aktiivisesti puolustanut ToPo sai hengen päälle toisella neljänneksellä ja porhalsi 14-26-johtoon, joka takasi kahdeksan pisteen puoliaikajohdon.

Kolmannesta jaksosta alkaen Catz haki virtaa hyökkäämiseensä energisellä joukkuepuolustuksella ja haki maltilla parempia heittopaikkoja. Päätösjaksolla ToPo johti vielä lukemissa 51-54, kunnes vierailta loppui bensa ja Valencia McFarland-Sydney Wallace-tutkapari johdatti kotijoukkueen 10-0-nykäisyyn ja 61-54-johtoon.

Viimeisen minuutin hermopelissä Catz puolusti maltilla ToPon heittoyritykset eivätkä Sydney Wallacen ja Petra Noposen kädet tärisseet vapaaheittoviivalla, joten ToPo joutui lähtemään kotimatkalle 67 - 64 tappio niskassaan. .

Kentän tähti oli Sydney Wallace (25/6/6 riistoa) adjutantteinaan McFarland (16/2), Aleighsa Welch (14/5/4 syöttöä) ja levypallopelissä omalla tasollaan pelannut Roosa Kosonen (4/14/2 blokkia).

Catz jatkaa kauttaan kotonaan Lappeenrannassa lauantaina 13.10. tähtisikermä Hyvinkään Pontevaa vastaan.

 

Catz Lappeenranta

Aikaisempia kirjoituksia

Catz Lappeenranta

Catz on lappeenrantalainen nais- ja tyttökoripalloseura, joka on perustettu vuonna 1996. Seuran edustusjoukkue on pelannut Naisten Korisliigaa yhtäjaksoisesti kaudesta 2005–2006 lähtien. Lappeenrannan omat Kissat ovat voittaneet kuusi Naisten Korisliigan mestaruutta ja neljä hopeaa sekä kolme Suomen Cup-mestaruutta. Kaudella 2015–2016 Catz saavutti hopeaa Latvia-Viro Liigassa.

www.catz.fi

Uusimmat mielipiteet