Catz Lappeenranta

Naisten Korisliiga alkaa – Catz vierailee PeKan kotiluolassa

Naisten Korisliiga alkaa – Catz vierailee PeKan kotiluolassa

Lauantaina alkava Naisten Korisliiga tarjoaa heti todellisen herkkupalan, kun monivuotiset kilpakumppanit Peli-Karhut ja Catz iskevät yhteen Karhuvuoren urheilutalolla. Viime kevään finaalisarja päättyi vaiherikkaiden otteluiden jälkeen kotkalaisille 3-2, mutta sen jälkeen molemmissa joukkueissa on ovi käynyt molempiin suuntiin sen verran tiheään, että tarkkaa kuvaa ryhmien voimasuhteista ei vielä voi antaa.

Molemmat joukkueet ovat pelanneet harjoitusotteluita vaihtelevin tuloksin. Catz raapi kaksi voittoa Kouvottarista (74-62, 76-71), mutta kärsi viimeisessä pelissään tappion EBT:lle (70-87). PeKa hävisi ensimmäisen pelinsä HyPolle (80-82) ja toisen Kouvottarille (73-85), mutta käänsi kelkkansa kolmannessa voittamalla EBT:n 69-52 ja heti perään Kouvottaret 90-70. Viidennessä ja viimeisessä harjoitusottelussaan se voitti ToPon parillakymmenellä pisteellä.

  • Meillä jäi preseasonin päättäneestä EBT pelistä paljon parannettavaa ainakin siirtymäpuolustuksessa, palloscreenien sekä leikkausten puolustamisessa, Catzin valmentaja Mika Haakana toteaa viileästi. Alkuviikko on palauteltu, tutkittu videoita, kävelty asioita ja loppuviikko harjoitellaan terävästi.

Catz hankki kesällä neljä uutta pelaajaa. Veera Pirttisen, Natalie Dayn, Karoliina Rytkösen ja Miina Lapilan paikoille kiinnitettiin Petra Noponen, Sydney Wallace, Jemina Vidgren ja Iina Mäkelä. Kevätkaudeksi Lena Reshetkoa paikkaamaan hankittu Vilma Kesänen suuntasi loppukesästä Islantiin pelaamaan, mutta äitiyslomasta nauttivaa Reshetkoa ei kentällä kuitenkaan vielä nähdä. Kapteeni ei halua kiirehtiä mahdollisen paluun kanssa, vaan keskittyy tällä haavaa perhe-elämään.

PeKan rosterissa tapahtui myös muutoksia, kun viime kauden amerikkalaisvahvistuksista sekä Megan Mullings että Akilah Sims jatkoivat uraansa muualla. Sen lisäksi Maria Koskinen siirtyi Kouvottariin, Anissa Pounds Espanjan 2. divisioonaan ja Elina Oravakangas Yhdysvaltoihin. Heidän tilalleen seura palkkasi taitavan kaukoheittäjän Noora Järvikankaan, maajoukkuesentteri Minna Stenin ja amerikkalaiset Ashley Paynen ja Ashley Morrissetten. Lisäksi rosteri täydentyi vielä Ellen Järvisellä ja Reetta-Sofia Tulkilla. Uudet pelaajat uusine pelityyleineen vaikuttavat koko joukkueen pelaamiseen, sen tietää Haakanakin.

  • PeliKarhut on ollut harjoituspeleissään erittäin vahva ja Daisha Simmonsin tulon jälkeen voittanut vastustajansa selvin numeroin.  Pekan joukkue on vahvuuksiltaan hiukan erilainen kuin viime kaudella.

PeKan ja Catzin välinen voimainmittelö alkaa Karhuvuoren urheilutalolla klo 17.00, toivottavasti mahdollisimman moni pääsee paikan päälle kannustamaan kissat voittoon. Mikäli tämä ei ole mahdollista, ottelun voi seurata suorana myös TV2:sta samaan aikaan.

Kari Glödstaf
4.10.2018

 

  

Catz Lappeenranta

Aikaisempia kirjoituksia

Catz Lappeenranta

Catz on lappeenrantalainen nais- ja tyttökoripalloseura, joka on perustettu vuonna 1996. Seuran edustusjoukkue on pelannut Naisten Korisliigaa yhtäjaksoisesti kaudesta 2005–2006 lähtien. Lappeenrannan omat Kissat ovat voittaneet kuusi Naisten Korisliigan mestaruutta ja neljä hopeaa sekä kolme Suomen Cup-mestaruutta. Kaudella 2015–2016 Catz saavutti hopeaa Latvia-Viro Liigassa.

www.catz.fi

Uusimmat mielipiteet